![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 10.11.2005
![]() |
@skyrider
Powiedz mi tylko gdzie w nero 6.0.6.16 jest dostępna ta funkcja bo w tej wersji też niestety nie mogę jej znaleźć. Już mnie choroba bierze, bo niby 190 zeta za nią zapłaciłem, ale najwidocznie jest cosik nie tak z tym sprzętem. ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 15.11.2005
![]() |
TDK+R 8X slim palona 8X
General Information Drive: LITE-ON DVDRW SHW-16H5S Firmware: LS0N Dysk: DVD+R (TDK 002) Selected speed: 8 X PI errors Maksimum: 9 Średnio: 2.00 Total: 14675 PI failures Maksimum: 2 Średnio: 0.04 Total: 507 PO failures: n/a Jitter: n/a Scanning Statistics Elapsed time: 8:55 Number of samples: 98291 Average scanning interval: 1.28 ECC Glitches removed: 0 Czy ktoś mógłby mi powiedzieć jak interpretować te wyniki bo nie mam zielonego pojęcia... Pozdro |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 14.07.2004
![]() |
wyjaśniam kwestie odnośnie korzystania z LS na SHW-16H5S ...
1. instalujemy Nero Burning Rom w wersji nie starszej niż 6.6.0.8 2. ze strony http://www.nero.com/nero6/eng/System...t_Updates.html pobieramy plik LS_HSI.EXE i instalujemy go. 3. uruchamiamy Nero Cover Designer i wybieramy z okienka zatytułowanego "nowy dokument" opcję LIGHTSCRIBE a następnie opcję "pusty dokument". 4. pokaże się ekran edycji płytki. w tym momencie tworzymy swój layout płytki do druku w LS. 5. z menu plik wybieramy opcję drukuj etykietę LIGHTSCRIBE 6. ustawiamy kontrast na najlepszy i klikamy "drukuj". w tym momencie nagrywarka powinna zacząć nagrywać etykietę LS na płytce. ![]() 7. po zakończeniu drukowania, a trwa to około 20 minut zobaczymy następujący komunikat: ![]() i możemy przyjrzeć się swojemu dziełu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Wyjadacz ;)
![]() |
Cytat:
Co do interpretacji wyników KProbe/Nero to poszukaj na forum, było już o tym kilka razy np tutaj : http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=53717 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Guru
Data rejestracji: 06.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dla LiteOna
PI Error- max 280 PI Failure- max 4 PO Failure- 0
![]() |
#21 |
Wyjadacz ;)
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Bywalec
Data rejestracji: 24.05.2002
![]() |
Mi na świeżej windzie udało się wypalić obrazek. Od razu mówię że szkoda czasu i lasera. Wybrałem najlepszą jakość, wypalanie trwało ponad pół godziny a obrazek jest ledwo czytelny. Może do napisów to się nadaje ale do obrazów nie bardzo. @PiRad może nie zainstalowałeś silnika LS. Trzeba go osobno samemu zainstalować. Jest na płycie nero z nagrywarką. Ja to wypalałem za pomocą nero express które było dołączone do liteona. Wypalilem najpierw obrazek potem nagrałem dane na płytę i okazało się, że płyta nie daje się w niczym oczytać. Moze najpierw trzeba wypalić płytę a potem obrazek (verbatim +R LS)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Wyjadacz ;)
![]() |
VERBATIM DVD+R 8x LightScribe nagrywana z prędkością 6x (cena to 4,10 zł za szt.)
odczyt 4x KProbe: ![]() odczyt 4x Nero CDSpeed ![]() odczyt max Nero CDSpeed ![]() @RadekS: nie ma znaczenia czy najpierw nagrywamy dane na płycie czy obrazek LS. ja na CD-R najpierw nagrałem label a potem dane, natomiast na DVD+R odwrotnie, czyli najpierw dane, potem label. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Bywalec
![]() |
szkoda ze wcześniej nie wiedziałem że trzeba te x8 nagrywać x6 bo już s******yłem dwie płyty
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Wyjadacz ;)
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Bywalec
![]() |
Nie miałem czasu wczoraj szukać tego KProbe, ale wypalilem płytkę x6 i odczytuje się bez problemów. W nero cd/dvd speed predkość odczytu rośnie od 5x do pozycji ok. 2GB a potem wykres szaleje ale na końcu jest odczyt x11. Jeśli w srodku ten wykres szalał to chyba nie jest najlepiej wypalona. Jakość dysku w nero cd/dvd speed - ocena jakość 93
Ostatnio zmieniany przez RadekS : 17.11.2005 o godz. 08:35 |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 10.11.2005
![]() |
@Skyrider
LightScribe już mi działa. ![]() Tylko mały problemik miałem, bo płytka była chyba porysowana i wywaliło mi proces. Później nie bardzo mogłem wypalić etykietkę na następnej, a jak już zechciało to po prostu skończyło to co zacząłem wypalać na tej płytce, która się wysypała. Teraz tylko dokupić płyt LS i jarać, jarać.... Pozdro i dzięki wszystkim w szczególności Skyrider |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 15.08.2004
![]() |
mam tak samo , niby jest engine do lightscribe w systemie a zakładki w nero jak nie było tak nie ma
![]() jak to rozwiązać? |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Bywalec
![]() |
Ja musiałem połozyc nowy system i na świezym systemie nero. Oczywiscie nie robiłem formata tylko zinstalowałem winde na osobnej partycji i nero. Nawet nie instalowałem zadnych sterowników. Ten system jest tylko do nagrywania LS
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 15.08.2004
![]() |
ja odświeżyłem windę(zainstalowałem na nowo na tą samą z zachowaniem rejestru), bo podłączenie litka 16h5s pod kontroler ata (miał być uata66)wywaliło mi system do tego stopnia że działał tylko w trybie awaryjnym, ale instalowanie różnych silników LS nic nie daje, a chwilowo nie mogę formatować partycji, za dużo danych mam a nie mam tego gdzie wrzucić, teraz litek niby chodzi(czyta bo jeszcze nic nim nie paliłem), ale jest pod płytę podłączony, ale LS jak nie było tak nie ma...
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|