Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   LiteOn SOHW - 1213S - TESTY - POMOCY (https://forum.cdrinfo.pl/f15/liteon-sohw-1213s-testy-pomocy-36634/)

Łukasz 04.07.2004 00:58

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
No dobra

A co powiecie na to

Mediastore DVD+R@DVD-ROM x4 812@832 burn x2 - to dopiero masakra

Dla ułatwienia dodam, że mój stacjonarny Microlab GK-3100 za około 300PLN nawet się nie zająknął :taktak: :D

Mój stacjonarny DVD nawet by ego nie ruszył - wiesza się przy PI>600 :'(, a 300 złociszy nie kosztował ||

VIZZARD 04.07.2004 01:04

Cytat:

Napisany przez Łukasz
Mój stacjonarny DVD nawet by ego nie ruszył - wiesza się przy PI>600 :'(, a 300 złociszy nie kosztował ||

Też się bardzo zdziwiłem - ale cóż, życie różne figle nam płata - test transferu w Nero Speed oczywiście o kant tyłka :mruga: - ledwie co się kreska podnosi :D

pykson 04.07.2004 01:26

VIZZARD

w zyciu bym nie uwierzyl, ze jakakolwiek plytka na jakimkolwiek palniku moze byc tak spier***ona, ale zobaczylem i uwierzylem.
coraz czesciej zaczynam myslec, ze kProbe sie jednak myli, bo jak ja mialem wykresy o polowe "nizsze" niz Twoje, to plytka tylko na podstawke zostawala - moj philips, aiwa znajomego, sony, denon od kumla (tez!, a moze nawet przede wszystkim) - te napedy nieraz nawet plytki nie rozpoznaly, a co dopiero myslec o odtwarzaniu.

VIZZARD 04.07.2004 01:37

Cytat:

Napisany przez pykson
VIZZARD

w zyciu bym nie uwierzyl, ze jakakolwiek plytka na jakimkolwiek palniku moze byc tak spier***ona, ale zobaczylem i uwierzylem.
coraz czesciej zaczynam myslec, ze kProbe sie jednak myli, bo jak ja mialem wykresy o polowe "nizsze" niz Twoje, to plytka tylko na podstawke zostawala - moj philips, aiwa znajomego, sony, denon od kumla (tez!, a moze nawet przede wszystkim) - te napedy nieraz nawet plytki nie rozpoznaly, a co dopiero myslec o odtwarzaniu.

O, to to... :taktak:

Dodam tylko, że tylko ten syfiasty Mediastore tak wyszedł w kProbe

Inne płytki - zwłaszcza DVD-R są jak najbardziej OK, może po prosty z plusami sobie słabo radzi?

Może wpływ jakiś miało przerobienie go na DVD-ROM

Użyłem biosa VS04 z auto bitsettingiem zaznaczonym w omnipatcherze

Wypalone było w DVD Decrypterze

Łukasz 04.07.2004 01:39

Cytat:

Napisany przez pykson
VIZZARD

Dorzuć do tego jeszcze ONKYO, które też nie chce czytać, zreszta jw. :smutny:

madmax2 04.07.2004 10:52

A mój stacjonarny Sony Dav 550 s tej samej płyty nagranej na Litku LDW 851 s nie chciał odtawrazcać. Kprobe pokazał 1100 błędów PI. Qrcze, a dotychczas czytał wszystko nawet Verbatima, na którym KProbe pokazał 1400 błędów PI.
Pozdr.
Z.K.

Gr3g0r 04.07.2004 11:11

ja robilem testy na swojej SOHW-1213S i sa ok. Mialem problemy na poczatku z ta nagrywarka ale wynikaly z tego ze mialem zainstalowane sterowniki nVidia IDE w systemie przez co nie bylem w stanie nagrac zadnej plytki DVD. Po zmianie sterownika na oryginalny Microsoftu wszystkie problemy sie skonczyly i jak na razie jestem bardzo zadowolony z tej nagrywarki.

Pozdr.,
Gregor

VIZZARD 05.07.2004 00:27

Cytat:

Napisany przez Gr3g0r
ja robilem testy na swojej SOHW-1213S i sa ok. Mialem problemy na poczatku z ta nagrywarka ale wynikaly z tego ze mialem zainstalowane sterowniki nVidia IDE w systemie przez co nie bylem w stanie nagrac zadnej plytki DVD. Po zmianie sterownika na oryginalny Microsoftu wszystkie problemy sie skonczyly i jak na razie jestem bardzo zadowolony z tej nagrywarki.

Pozdr.,
Gregor

No proszę

Nareszcie jakaś pozytywna opinia o tym napędzie :jeep:

Gr3g0r 05.07.2004 09:39

wiele ciekawych rozwiazan mozna znalezc na forum liteona, tam zreszta znalazlem rozwiazanie mojego problemu :-)

Pozdr.,
Gregor

Aces 14.07.2004 07:30

No panowie dziś dostalem nowitki napęd wypaliłem płytke i znowu ch.... to samo co przedtem zaczynam podejrzewać że problem leży nie po stronie nagrywarki :-( sam już niewiem co robić

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:29.