![]() |
zmien plyty i po problemie
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Z tą połową to przesada.
Esperanza z kija 1,40. Dużo lepsze Platinum x8 - 1,80 a np.Benq x8 po 1,60 nagrywają się jeszcze lepiej niż te Platinum od RICOHA. Te Espery to szajs jakich mało. :blee: Wszystkie które paliłem poszły do kosza. (( @Lwiczek ciekawe jak długo wytrzymają te twoje dane - no chyba że Ci na nich nie zależy. |
Witam
Mam pytanie czy bios do tej nagrywarki można sobie przed wgraniem trochę przerobić w omnipatcher tak jak to było w 812/832 ? :serdusz: |
Możesz zmienić strategię zapisu i prędkości nagrywania dla poszczególnych rodzajów płyt oraz przyśpierzyć napęd by czytał płyty DVD/+ /+DL/+RW/-/-RW/ z prędkością x12.
|
Dzięki .A nie można już ustawić aby nagrywał plusy jako DVD-ROM ?
|
Bios CS09 ustawia automatycznie bitsetting .Litek nagrywa płyty DVD+R /+DL/+RW tak że widziane są przez napędy jako DVD-ROM.
|
Dzięki @adax :piwo:
|
@adax... no u mnie jest to połowa bo taki mam ceny w sklepie a nie bede jeździł po giełdzie za płytkami zwłaszcza, że potrzebuję w takich niewielkich ilościach [to był jednorazowy 'wyskok' ;)]. Pozatym nagrywałem sg-1 gdzieś ponad miesiąc temu a sprawdzanie odczytu robiłem jak pisałem posta... wiec jak na razie trzymają się ok ;]
|
Oki. Ja płyty kupuję w sklepie nie na giełdzie. :)
|
No to masz fajny sklep :] U mnie niestety [stety? moglo byc gorzej ;)] ksztaltuja sie tak a nie inaczej... :D
|
To ktory bios mam wgrac do tej wypalary LiteOn SOHW-1653S ? CSOK czy CS09 ? bo juz sam nie wiem i w skrocie moglibyscie mi opisac jak to zrobic thx big z gory
|
Cytat:
|
To doradz mi jaki bylby najlepszy dla tej wersji nagrywary i gdybys mogl to opisz mi jak zainstalowac ten bios, thx z gory, Chce zainstalowac nowy bios bo mam problemy z wypalaniem płyt DVD z płyty na płyte, odrazu blad wyskakuje, ze nie nagra płytki ;/
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:16. |