![]() |
|
Zrobiłem tak jak napisałeś, ale niestety po wgraniu J02 nagrywarka nadal nie widzi DVD, które kiedyś nagrałem, szuka szuka i nici, wywala brak dysku.
Jest jakiś sposób na odzyskanie danych z takiego czytnika?? 1693S działa, ale jeszcze nie testowałem nagrywania. Na razie widzi mi system nagrywarkę Lite-On jako 1693S. |
Cytat:
Instrukcja jest prosta Ściągasz plik 1693S.KS04.patched-cf.rar :czytaj: I odpalasz 1693S.KS04.patched-cf.exe z tego archiwum Już! :mruga: |
A można jakąś instrukcję?? Nie chcę uszkodzić DVD!!
Apropos na tej stronce jest BIOS Lite-On 1693S do 1673S, czy istnieje możliwość UpGrade 1673S do 1693S?? Ktoś to testował?? Działa mu?? |
Cytat:
Robisz upgrade, downgrade i inne grady :taktak: Pomocne mogą być także programy zawarte TU :czytaj: :D |
Mam ten sam problem, po wgraniu BIOSu J05 nie widział płytek nagranych (Verbatim DVD-R 4,7GB oraz TDK DVD-R 4,7GB, tak więc nie jakieś tam śmieci z hipermarketu), spróbowałem wgrać BIOS J07 i dalej to samo. Ktoś z programistów Lite-On dał ciała. W starym BIOSIE (oryginalnym wszystko było OK). W nowym J07 nagram płytkę, nagrywanie zakończone powodzeniem i ......... nic z tego - no media in drive. Może ktoś z was ma sposób jak zrobić downgrade do starej wersji BIOSu, bo oryginalny soft nie umożliwia tego typu operacji.
|
Cytat:
|
Jeśli dobrze zrozumiałem - czystych płytek nie będzie widzieć bo... nic na nich nie ma (spróbuj coś na nich nagrać...;)) Podaj jeszcze o jakie płytki się rozchodzi, a jeśli nie były nagrywane na Twojej nagrywarce to na jakiej (model/wersja firmware itp...)
Pozdrawiam :mruga: |
LiteOn SOHW-1673s - nie widzi plytek!!
Witam, tak jak w temacie, nagrywarka poprawnie wykrywana jest przez system, ale nie widzi plytek [zarowno nagranych, jak i czystych], przedtem wszystko bylo ok, dma w systemie [winxp] jest wlaczone, drive podpiety jest jako secondary master, firmware zassany z sieci - najnowszy JS-07, w czym jest problem??? Prosze o pomoc, nagrywarka jest nowiutka.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:05. |