Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   LiteOn SOHW-1673s - nie widzi plytek!! (https://forum.cdrinfo.pl/f15/liteon-sohw-1673s-nie-widzi-plytek-52014/)

kmxx 12.05.2005 21:33

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Przy pomocy biosów zawartych na stronce codeguys :czytaj:

Robisz upgrade, downgrade i inne grady :taktak:

Pomocne mogą być także programy zawarte TU :czytaj:

:D

jak zastosować flasfix i wgrać poprzedni bios

MagicO 12.05.2005 11:07

Zrobiłem tak jak napisałeś, ale niestety po wgraniu J02 nagrywarka nadal nie widzi DVD, które kiedyś nagrałem, szuka szuka i nici, wywala brak dysku.

Jest jakiś sposób na odzyskanie danych z takiego czytnika??

1693S działa, ale jeszcze nie testowałem nagrywania. Na razie widzi mi system nagrywarkę Lite-On jako 1693S.

VIZZARD 10.05.2005 16:02

Cytat:

Napisany przez MagicO
A można jakąś instrukcję?? Nie chcę uszkodzić DVD!!

Apropos na tej stronce jest BIOS Lite-On 1693S do 1673S, czy istnieje możliwość UpGrade 1673S do 1693S??
Ktoś to testował?? Działa mu??

Działa, działa! :taktak:

Instrukcja jest prosta

Ściągasz plik 1693S.KS04.patched-cf.rar :czytaj:

I odpalasz 1693S.KS04.patched-cf.exe z tego archiwum

Już!

:mruga:

MagicO 10.05.2005 15:31

A można jakąś instrukcję?? Nie chcę uszkodzić DVD!!

Apropos na tej stronce jest BIOS Lite-On 1693S do 1673S, czy istnieje możliwość UpGrade 1673S do 1693S??
Ktoś to testował?? Działa mu??

VIZZARD 09.05.2005 10:23

Cytat:

Napisany przez MagicO
Mam ten sam problem, po wgraniu BIOSu J05 nie widział płytek nagranych (Verbatim DVD-R 4,7GB oraz TDK DVD-R 4,7GB, tak więc nie jakieś tam śmieci z hipermarketu), spróbowałem wgrać BIOS J07 i dalej to samo. Ktoś z programistów Lite-On dał ciała. W starym BIOSIE (oryginalnym wszystko było OK). W nowym J07 nagram płytkę, nagrywanie zakończone powodzeniem i ......... nic z tego - no media in drive. Może ktoś z was ma sposób jak zrobić downgrade do starej wersji BIOSu, bo oryginalny soft nie umożliwia tego typu operacji.

Przy pomocy biosów zawartych na stronce codeguys :czytaj:

Robisz upgrade, downgrade i inne grady :taktak:

Pomocne mogą być także programy zawarte TU :czytaj:

:D

MagicO 09.05.2005 08:55

Mam ten sam problem, po wgraniu BIOSu J05 nie widział płytek nagranych (Verbatim DVD-R 4,7GB oraz TDK DVD-R 4,7GB, tak więc nie jakieś tam śmieci z hipermarketu), spróbowałem wgrać BIOS J07 i dalej to samo. Ktoś z programistów Lite-On dał ciała. W starym BIOSIE (oryginalnym wszystko było OK). W nowym J07 nagram płytkę, nagrywanie zakończone powodzeniem i ......... nic z tego - no media in drive. Może ktoś z was ma sposób jak zrobić downgrade do starej wersji BIOSu, bo oryginalny soft nie umożliwia tego typu operacji.

Sfiter 09.05.2005 05:23

Cytat:

Napisany przez luc.ek
Jeśli dobrze zrozumiałem - czystych płytek nie będzie widzieć bo... nic na nich nie ma (spróbuj coś na nich nagrać...;)) Podaj jeszcze o jakie płytki się rozchodzi, a jeśli nie były nagrywane na Twojej nagrywarce to na jakiej (model/wersja firmware itp...)
Pozdrawiam :mruga:

Wlasnie oto chodzi, nawet czystej plytki nie rozpoznaje do nagrania [no medium in drive] tak jak pisalem jest to model liteona sohw-1673s, z najnowszym firmware - js-07, naped teraz zachowuje sie paranoicznie - raz dziala [widzi plytki] a raz nie. System to Windows XP Pro, bez service packow, ktory rozpoznaje naped jako dysk logiczny raz jako: cd, raz jako dvd, a raz jako dvd-r, totalny bezsens.

luc.ek 09.05.2005 01:12

Jeśli dobrze zrozumiałem - czystych płytek nie będzie widzieć bo... nic na nich nie ma (spróbuj coś na nich nagrać...;)) Podaj jeszcze o jakie płytki się rozchodzi, a jeśli nie były nagrywane na Twojej nagrywarce to na jakiej (model/wersja firmware itp...)
Pozdrawiam :mruga:

Sfiter 09.05.2005 00:41

LiteOn SOHW-1673s - nie widzi plytek!!

Witam, tak jak w temacie, nagrywarka poprawnie wykrywana jest przez system, ale nie widzi plytek [zarowno nagranych, jak i czystych], przedtem wszystko bylo ok, dma w systemie [winxp] jest wlaczone, drive podpiety jest jako secondary master, firmware zassany z sieci - najnowszy JS-07, w czym jest problem??? Prosze o pomoc, nagrywarka jest nowiutka.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:05.