Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 20.01.2005, 20:09   #1
gajdzik
Nowy na forum

Data rejestracji: 08.01.2005
gajdzik zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
LiteOn SOHW-832S problem z biosem

Po kupnie liteona mialem wgrany w nim bios VS01 jak dla mnie okazal sie zdeczka badziewny bo wiekszosc plyt padała podczas nagrywania, wgrałem więc sobie VS0E.
Kiedy jednak przyszło do nagrywnia okazało sie ze niektóre z płyt Esperanza w ogóle nie moze nagrywarka wykryć (czysta niezapisana płyta). Te plytki które nie dało rady wykryć wsadziliśmy do nagrywarki kolegi LiteOn SOHW-1633S i bezproblemowo wykryło i nagrało każdą z nich. Wgrałem więc bios VS04 jest to najnowszy bios który zaczął wykrywać te czyste esperanzy. Wszystkie nowsze biosy tego nie potrafiły. Co sie okzało? te starsze biosy owszem nie mają problemów z wykryciem ale jest problem ze skopiowaniem wczesniej nagranych plytek na dysk przy biosie VS0E. Udało sie je natomiast skopiowac mając w nagrywarce bios VS0E i inne biosy przy których nagrywarka nie wykrywa tych czystych esperanz. Najlepsze jest to ze mając wgrany bios VS04 i wczesniejssze wersje, nagrałęm jakąś plytkę, okazało sie ze nagrała sie z błedem i nie da sie skopiowac zawartosci na dysk. Mając bios VS0E bez problemu skopiowałem zawartość tej płytki. Czyli jednak dobrze sie nagrała tylko napęd jakoś kiszkowato ją czyta. Tak wiec czy jest jakis sposób aby połączyc te dwie zalety biosów i by zarówno potrafiło mi wykryć te esperanzy i skopiować zawartość potem na dysk. Kolega mający model LiteOn SOHW-1633S nie ma z tym zadnego problemu. Wiem ze latwiej zmienic plytki ale te sa tanie i na nagrywanie roznych badziewiów włąśnie ich używam.
gajdzik jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  

Twoje uprawnienia: