Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 23.08.2004, 12:31   #1
nikonf80
Nowy na forum

Data rejestracji: 23.08.2004
nikonf80 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
LiteOn SOHW-832S - stacjonarne LG

Witam wszystkich serdecznie.
Zwracam sie z prosba o pomoc od niedawna posiadam nagrywarke LiteOn SOHW-832S (poprzednio wersja biosu VS01 zaktualizowany do VSOB) i stacjonarny LG DA 3630 (prezent od tesciow wiec nie bylo mowy o wyborze poprostu pojechali i nam kupili ). Pozyczylem od kolegi pare filmow ktore on sobie sam przegrywal i chcialem przegrac dla siebie odpalilem nero 6 copy DVD i zadowolony poszedlem cos zjesc. Jak plytka sie wypalila wsadzam ja do LG, a tu mi wyskakuje blad dysku. przeczytalem gdzieś na grupie ze nie wszystkie stacionarne czytaja filmy jak nagrywa sie je x4 zmniejszylem predkosc do x2 (mniej nie moge) i od nowa wypalanie tym razem efekt jest lepszy bo film startuje a le co jakis czas sie przycina i przeskakuje u znajomego na troche innym LG jest podobnie, natomiast u brata na Philipsie jest oki nawet ta plyta nagrana x4. Nowszy bios wgralem bo myslalem ze moze jak sie polepszy jakosc zapisu to bedzie ok. Plytek ktorych uzywam to TDK 1-4x DVD-R. Filmy te od kolegi rowniez sa nagrane na TDK. Prosze moze wy uzywacie jakiejs innej aplikacji i nie macie zadnych problemow. Sprawdzalem Kprobe v2.3.0 to P1 max mam 140 a ta nagrana przez kolege max 24.
Dzieki za wszelkie podpowiedzi
Pozdrawiam
nikonf80 jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 23.08.2004, 12:36   #2
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.02.2003
icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
z tego widac ze LG zbyt dobra firma nie jest
sprobuj nagrac DVD+R (tylko upwenij sie czy ci DVD czyta +) z booktypem (zmienia DVD+R na DVD-ROM - tzn. bedzie widziane jako DVD-ROM) i sprawdz wtedy czy ci przeczyta bezproblemowo
Stary 23.08.2004, 13:41   #3
B@rtek
Born 2 ride, ride 2 live

Data rejestracji: 04.07.2004
B@rtek niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Ja mam podobny problem. Jak nagrywam 4x to kprobe pokazuje mi mniej błędów tak gdzieś PI max. 20 ale mój film sie tnie na Thomsonie tak gdzieś od 1 godz. i 10 min. i już tak do końca. Gdy nagram 2x to jest więcej błedów w kprobe ale śmiga bezproblemu. Nagrywara LiteOn 832S z biosem VS0A. Płytka Bulkpaq printable DVD-R za 2,50zł. Więc muszę nagrywac 2x
B@rtek jest offline  
Stary 23.08.2004, 18:35   #4
madmax2
Godzina 5-ta minut 30-ści

Data rejestracji: 06.10.2002
madmax2 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez nikonf80
Witam wszystkich serdecznie.
Zwracam sie z prosba o pomoc od niedawna posiadam nagrywarke LiteOn SOHW-832S (poprzednio wersja biosu VS01 zaktualizowany do VSOB) i stacjonarny LG DA 3630 (prezent od tesciow wiec nie bylo mowy o wyborze poprostu pojechali i nam kupili ). Pozyczylem od kolegi pare filmow ktore on sobie sam przegrywal i chcialem przegrac dla siebie odpalilem nero 6 copy DVD i zadowolony poszedlem cos zjesc. Jak plytka sie wypalila wsadzam ja do LG, a tu mi wyskakuje blad dysku. przeczytalem gdzieś na grupie ze nie wszystkie stacionarne czytaja filmy jak nagrywa sie je x4 zmniejszylem predkosc do x2 (mniej nie moge) i od nowa wypalanie tym razem efekt jest lepszy bo film startuje a le co jakis czas sie przycina i przeskakuje u znajomego na troche innym LG jest podobnie, natomiast u brata na Philipsie jest oki nawet ta plyta nagrana x4. Nowszy bios wgralem bo myslalem ze moze jak sie polepszy jakosc zapisu to bedzie ok. Plytek ktorych uzywam to TDK 1-4x DVD-R. Filmy te od kolegi rowniez sa nagrane na TDK. Prosze moze wy uzywacie jakiejs innej aplikacji i nie macie zadnych problemow. Sprawdzalem Kprobe v2.3.0 to P1 max mam 140 a ta nagrana przez kolege max 24.
Dzieki za wszelkie podpowiedzi
Pozdrawiam
Znam ten ból. LG jest po prostu wybredne pod tym względem, szczególnie jeżeli chodzi o odtwarzacze starszej daty np. z datą produkcji z 2002 roku (można jeszcze teraz spotkać takie w sprzedaży).
Ja osobiście mam do czynienia z LG z końca 2002 roku (modelu nie pamiętam) on czyta tylko DVD-ROM. DVD-R nie czyta w ogóle, a DVD+R po przerobieniu na DVD-ROM.
Moja rada jest taka. Po pierwsze zmień płyty na DVD+R, po drugie przed nagraniem użyj programu Booktype i zmien płytkę na DVD-ROM (tak jak radzi Icemac), po trzecie nagraj z prędkością 2,4 x, a do nagrania uzyj Nero, względnie DVD Decryptera. Wtedy powinno to zadziałać.
Aha jeszcze jednio LG nie lubi tanich płyt. Toleruje np. Platinum, ale już Esperanzy np. nie - objawy podobne, jak u Ciebie, ścinki itp.
Co do KProbe to testy z tego programu nie są zbyt wiarygodne moim skormnym zdaniem. Lepiej użyj Nero CD-Speed.
Pozdr.
Z.K.
Lepiej powiedzieć:
"Chyba powinieneś to przemyśleć" zamiast "No i weź tłumacz *****owi"
Lepiej powiedzieć:
"Raczej nie zrobisz tego w ten sposób" zamiast "I tak do zaje...ania, całe życie z kretynami"

Ostatnio zmieniany przez madmax2 : 23.08.2004 o godz. 18:37
madmax2 jest offline  
Stary 23.08.2004, 20:36   #5
legion
XII

Data rejestracji: 02.06.2004
legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
a tak wogole to VS0B jest niezbyt udanym biosem lepiej sie pali na VS0A i takze po co sie bawic bookiem mozna zrobic auto bitsetting(+=DVD-ROM) uzywajc omni
legion jest offline  
Stary 24.08.2004, 02:04   #6
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Data rejestracji: 02.01.2004
VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez madmax2
Znam ten ból. LG jest po prostu wybredne pod tym względem, szczególnie jeżeli chodzi o odtwarzacze starszej daty np. z datą produkcji z 2002 roku (można jeszcze teraz spotkać takie w sprzedaży).
Ja osobiście mam do czynienia z LG z końca 2002 roku (modelu nie pamiętam) on czyta tylko DVD-ROM. DVD-R nie czyta w ogóle, a DVD+R po przerobieniu na DVD-ROM.
Potwierdzam!

Także się z tym spotkałem

Tylko dobre nośniki DVD+R przerobione na DVD-ROM

Pozostaje tylko dobór - jakie ten LG lubi

Cóż! LG chyba za bardzo do serca sobie wzięło, że kopiowanie jest nielegalne

I zrobiło tylko czytnik do oryginalnych płyt tłoczonych oraz oryginalnych kopii tłoczonych made in Taiwan i inni ^_^
VIZZARD jest offline  
Stary 24.08.2004, 08:27   #7
nikonf80
Nowy na forum

Dzieki za podpowiedzi chyba nie mam wyboru i kupie DVD+R i pobawie sie w przerobki na DVD-ROM.
nikonf80 jest offline  
Stary 26.08.2004, 08:53   #8
adb
Nowy na forum

Data rejestracji: 12.08.2004
adb w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
co to jest omni ?
adb jest offline  
Stary 26.08.2004, 11:11   #9
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Data rejestracji: 02.01.2004
VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez adb
co to jest omni ?
omni to skrót od Omnipatcher

To taki program
VIZZARD jest offline  
Stary 12.11.2004, 15:18   #10
nikonf80
Nowy na forum

Lightbulb

Witam, jezeli jeszcze ktoś ma podobne problemy to dzielę sie radą, która u mnie pomogła do palenia płytek używam DVD Decryptera i nie mam zadnych przycięć i haczeń nawet jak nagrywam na -r . Radę dostałem od tego kolegi o którym wspominam w poście. Jeszcze raz dzieki za info dla tych, którzy starali się mi pomóc
nikonf80 jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: