![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 23.08.2004
![]() |
LiteOn SOHW-832S - stacjonarne LG
Witam wszystkich serdecznie.
Zwracam sie z prosba o pomoc od niedawna posiadam nagrywarke LiteOn SOHW-832S (poprzednio wersja biosu VS01 zaktualizowany do VSOB) i stacjonarny LG DA 3630 (prezent od tesciow wiec nie bylo mowy o wyborze poprostu pojechali i nam kupili ![]() ![]() Dzieki za wszelkie podpowiedzi Pozdrawiam |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
z tego widac ze LG zbyt dobra firma nie jest
sprobuj nagrac DVD+R (tylko upwenij sie czy ci DVD czyta +) z booktypem (zmienia DVD+R na DVD-ROM - tzn. bedzie widziane jako DVD-ROM) i sprawdz wtedy czy ci przeczyta bezproblemowo |
![]() |
![]() |
#3 |
Born 2 ride, ride 2 live
Data rejestracji: 04.07.2004
![]() |
Ja mam podobny problem. Jak nagrywam 4x to kprobe pokazuje mi mniej błędów tak gdzieś PI max. 20 ale mój film sie tnie na Thomsonie tak gdzieś od 1 godz. i 10 min. i już tak do końca. Gdy nagram 2x to jest więcej błedów w kprobe ale śmiga bezproblemu. Nagrywara LiteOn 832S z biosem VS0A. Płytka Bulkpaq printable DVD-R za 2,50zł. Więc muszę nagrywac 2x
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Godzina 5-ta minut 30-ści
Data rejestracji: 06.10.2002
![]() |
Cytat:
Ja osobiście mam do czynienia z LG z końca 2002 roku (modelu nie pamiętam) on czyta tylko DVD-ROM. DVD-R nie czyta w ogóle, a DVD+R po przerobieniu na DVD-ROM. Moja rada jest taka. Po pierwsze zmień płyty na DVD+R, po drugie przed nagraniem użyj programu Booktype i zmien płytkę na DVD-ROM (tak jak radzi Icemac), po trzecie nagraj z prędkością 2,4 x, a do nagrania uzyj Nero, względnie DVD Decryptera. Wtedy powinno to zadziałać. Aha jeszcze jednio LG nie lubi tanich płyt. Toleruje np. Platinum, ale już Esperanzy np. nie - objawy podobne, jak u Ciebie, ścinki itp. Co do KProbe to testy z tego programu nie są zbyt wiarygodne moim skormnym zdaniem. Lepiej użyj Nero CD-Speed. Pozdr. Z.K.
Pozdrawiam. Lepiej powiedzieć: "To interesujące, co mówisz" zamiast "Co Ty pie...lisz" Lepiej powiedzieć: "Chyba powinieneś to przemyśleć" zamiast "No i weź tłumacz *****owi" Lepiej powiedzieć: "Raczej nie zrobisz tego w ten sposób" zamiast "I tak do zaje...ania, całe życie z kretynami" Ostatnio zmieniany przez madmax2 : 23.08.2004 o godz. 18:37 |
|
![]() |
![]() |
#5 |
XII
Data rejestracji: 02.06.2004
![]() ![]() ![]() |
a tak wogole to VS0B jest niezbyt udanym biosem lepiej sie pali na VS0A i takze po co sie bawic bookiem mozna zrobic auto bitsetting(+=DVD-ROM) uzywajc omni
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() Także się z tym spotkałem Tylko dobre nośniki DVD+R przerobione na DVD-ROM Pozostaje tylko dobór - jakie ten LG lubi ![]() Cóż! LG chyba za bardzo do serca sobie wzięło, że kopiowanie jest nielegalne ![]() I zrobiło tylko czytnik do oryginalnych płyt tłoczonych oraz oryginalnych kopii tłoczonych made in Taiwan i inni ^_^ |
|
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
Dzieki za podpowiedzi chyba nie mam wyboru i kupie DVD+R i pobawie sie w przerobki na DVD-ROM.
|
![]() |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 12.08.2004
![]() |
co to jest omni ?
|
![]() |
![]() |
#9 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() To taki program ![]() |
|
![]() |
![]() |
#10 |
Nowy na forum
![]() |
![]()
Witam, jezeli jeszcze ktoś ma podobne problemy to dzielę sie radą, która u mnie pomogła do palenia płytek używam DVD Decryptera i nie mam zadnych przycięć i haczeń nawet jak nagrywam na -r
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|