![]() |
Cytat:
"Kolejny Etap Ewolucji" ^_^ |
Cytat:
Ale to i tak g. warte |
no to teraz mam zupelny metlik w glowie. Powiem tak, jak bede palil DVD +/- to Verbatimki i Dysanki, zadko cos innego. Moze to troche wyjasni sprawe
PS A w ogoel to co to za roznica miedzy + i - , sorry za offtop |
Cytat:
|
NEC i Litek ładnie palą minusy :taktak:
Obie strony są zadowolone. Żeby nie było, że zachwalam tylko litka :) P.S. Ale masz rację, że minusy szczególnie te z najniższej półki lepiej pali NEC :taktak: |
Cytat:
Choc mowiac ze 832 pali 'super' minusy i podajac jako przyklad espe to chyba troche przesadzasz. 832 pali dobrze/ladnie espe ale chyba nie 'super'. Espe super to pali wlasnie NEC :D Acha i jeszcze epizodzik z intenso. Nagranie na litku - blad odczytu podczas sprawdzania w CDSPEED, nagranie na NECu, linia lamana (film sie czesto haczyl), ale nie bylo bledow odczytu. Ale ja naszczescie nie musze wybierac litek ALBO NEC :) Bo wybor jest rzeczywiscie nielatwy. |
Np. Esperanza, Bulkpaq :taktak:
Najlepiej kupić dwie nagrywary: Litek do nagrywania "+" i odtwarzania NEC do zapisu tanich płytek :) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Ja bym powiedził tak :
Lubisz przygody, ciekawych ludzi i ciągłe zmiany, ruch , życie ! Kup Litka ! Przy zmianach softu , i testach w kprobe jest sporo zabawy ! Nowe nośniki , pomiary, dyskusje, coś się dzieje i wygląda to nieźle! Jak cenisz spokój , i nie bawią Cię strategie palenia to może Pionek ? Generalnie : wszystkie palniki są równe ale są palniki równiejsze od innych ! Tylko sam już niewiem które to są ! :ysz: |
Paweł mi np. 832S super pali minusy :D
|
Cytat:
Cytat:
Mallow - teraz Ci powiem dlaczego powinienes wybrac NECa. Masz do wyboru LiteOna, Pioneera i NEC. Zastanawiasz sie nad Pioneer vs LiteOn. Jak bartek zauwazyl na dobrych plusach te napedy sa porownywalne, ale przy wypalaniu kiepskich nosnikow (i przy wypalaniu minusow) dzieli je spory dystans na korzysc pionka. Krotko mowiac jak chce miec sytuacje ze idziesz - patrzysz o jaka ladna plyta 'no name' wsadze ja do palnika i wypale, to z Liteonem nie bedzie rozowo gdy potem bedziesz chcial tak nagranej plyty uzyc, a pioneer ma spore szanse ze przynajmniej przez kilka pierwszych dni pocieszysz sie nagraniem :) No dobra wiec jak Pionek wypala pewniej to biore pionka - no ale co z biosami. Otoz pionek ma beznadziejna 'scene'. Nie ma nieficjalnych BIOSow przerobek itp. No zaraz ale mamy przeciez podobnego NECa ktory ma jednen z wiekszych nieoficjalnych supportow (oczywiscie poza litkiem) a przy okazji pali pewnie. No wiec pada na NECa. I jest fajnie tylko czasem jeszcze dochodzi kolejna czesc ciagu przyczynowo-skutkowego i dopowiadamy - no ale po co nagrywac na cienkich nosnikach jak i tak sie wywala wczesniej czy pozniej. A przeciez Liteon jest tanszy od NECa, wypala plyty z gornej polki rownie dobrze a oprocz tego ma najwieksza scene pasjonatow kombinowania softami no i jednak zauwazalnego Kproba. Kolo sie zatacza i dupa zbita wracamy do poczatku :) |
To litek 1633S jest najlepszym rozwiązaniem :taktak:
|
hm... tylko ta 108 jest troche poza moim zasiegiem :?
|
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:17. |