Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 17.01.2005, 21:30   #1
sight
Wymiatacz

Data rejestracji: 01.11.2004
sight zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Bercik69
Witam.
Jest to mój pierwszy post na tym forum. Stałem się nie dawno "szczęśliwym" posiadaczem Lite-On 1653 i odrazu zaczeły się moje problemy, kupiłem płytki Memorex DVD-R i właściwie mój problem polega na tym że już podczas przeprowadzania symulacji nagrywania nagle po nagraniu około 4% wywala "Błąd komunikacji". Czy mogę liczyć na czyjąś pomoc i rzeczową odpowiedź, korzystam z Nero 6.6.0.3., po przeczytaniu poprzednich postów wcale nie stałem się mądrzejszy. W chwili obecnej nie wiem czy to wada nagrywarki, czy płyt, a może kompa.

Athlon 1800+ XP, 768MB DDR, 60GB HHD, Win XP SP2. ATI Radeon 8500.
liteony nie lubią tanich płyt
radze palić na markowych np. verbatim dvd+r

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 17.01.2005, 22:19   #2
mandaryn
Bywalec

Data rejestracji: 16.01.2003
mandaryn w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez sight
liteony nie lubią tanich płyt
radze palić na markowych np. verbatim dvd+r
Memorex to jak najbardziej markowa płyta

sęk w tym, że nowe litki (np. 1633s) nie lubią płyt -R, polecam platinum +R x8 RicochJPN po ok. 1,40 brutto na spindlu 50szt.
Stary 18.01.2005, 11:45   #3
Tomi20
Bywalec

Data rejestracji: 05.01.2005
Tomi20 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Nagrywam tylko na plitinium DVD+R 8x a pale je 4x

i bledy w KProbe : PI nie wiecej niz 25 a PIF =2

Wyniki sa rewelacyjne sietnie sie umnei spisuje nie moge narzekac.
A to rze nie rpzyjuje innych plytk Esperaza -R to wiedzialem i ich nie kupuje bo to dlamnie syf.

Wole zainwestowac w lepszy nosnik drozszy o0,50 zł czy li Platinumka wychodzi mnie 1,60 zł i ani jednje plytki nie zwalilem a chodza wszystki spoko.

Niewiem nie rozumeim dlaczego macie taki problemy?? Umnie jest OK
Tomi20 jest offline  
Stary 18.01.2005, 18:08   #4
Bercik69
Nowy na forum

Data rejestracji: 17.01.2005
Bercik69 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Zrobiłem dziś dwie rzeczy: zmieniłem wersję Nero z 6.6.0.3 na wersję OEM dołączoną do nagrywarki, oraz wymieniłem firmware na SC09, nadal występuje ten sam problem, sprawdziłem jeszcze jedną rzecz, spróbowałem nagrać zwykłą płytę CD-R i jest to samo: "Błąd komunikacji". Czy w tej chwili pozostaje mi juz tylko reklamacja? Mam zamontowanego jeszcze TEAC CD-R/RW, jest podłączony na tej samej taśmie i problem ten nie występuje.

Athlon 1800+ XP, 768MB DDR, 60GB HHD, Win XP SP2. ATI Radeon 8500.

Ostatnio zmieniany przez Bercik69 : 18.01.2005 o godz. 18:14
Bercik69 jest offline  
Stary 18.01.2005, 18:33   #5
madmax2
Godzina 5-ta minut 30-ści

Data rejestracji: 06.10.2002
madmax2 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
A spróbuj odłączyć Teaca i wtedy nagrać.

Pozdr.
Lepiej powiedzieć:
"Chyba powinieneś to przemyśleć" zamiast "No i weź tłumacz *****owi"
Lepiej powiedzieć:
"Raczej nie zrobisz tego w ten sposób" zamiast "I tak do zaje...ania, całe życie z kretynami"
madmax2 jest offline  
Stary 18.01.2005, 20:00   #6
Bercik69
Nowy na forum

Data rejestracji: 17.01.2005
Bercik69 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
W końcu metodą prób i błędów udało mi się dojść do sedna problemu i udało mi się wypalić pierwszą płytę DVD-R Memorex, problemem nie był Lite-On tylko TEAC który blokował litka, po odpięciu z taśmy TEAC-a wszystko jest już w jak najlepszym porządku.
Bercik69 jest offline  
Stary 19.01.2005, 23:46   #7
karel48
Dobre muchy nie są złe...

Data rejestracji: 12.12.2004
karel48 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Tomi20
Nagrywam tylko na plitinium DVD+R 8x a pale je 4x

i bledy w KProbe : PI nie wiecej niz 25 a PIF =2

Wyniki sa rewelacyjne sietnie sie umnei spisuje nie moge narzekac.
A to rze nie rpzyjuje innych plytk Esperaza -R to wiedzialem i ich nie kupuje bo to dlamnie syf.

Wole zainwestowac w lepszy nosnik drozszy o0,50 zł czy li Platinumka wychodzi mnie 1,60 zł i ani jednje plytki nie zwalilem a chodza wszystki spoko.

Niewiem nie rozumeim dlaczego macie taki problemy?? Umnie jest OK
Platinumy dvd+R na ricohu są rzeczywiście ok do tego palnika - takie wyniki uzyskiwalem nawet przy prędkości x8 ale ostatnio bardzo się przejechalem ponieważ 3sztuki poszły do kosza wypalone x8, natomiast czwarta x4 była już ok. Jednak największym zaskoczeniem były dla mnie ogromne różnice jeśli chodzi o błedy :
speed x8 - PI do 150, PIFdo 55
speed x4 - PI do 24, PIF do 2
przy obu testach predkość odczytu x4

Moje wnioski: Nie spiesz się *****u - nie pracujesz przy produkcji podstawek pod doniczki.

Liteon - i po co przepłacać ...
karel48 jest offline  
Stary 20.01.2005, 13:23   #8
Tomi20
Bywalec

Data rejestracji: 05.01.2005
Tomi20 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Kto wie moze taka partia Ci sie trafila trefnych DVD ??

Ja kupilem w ostatni weekned paczke 25 Platinumkow.
Nagrywa spoko ladne wyniki w Kprobe. Nagrywam wszystko 4x choc moge leciec 8x ale kto by sie spoieszyl??
Ta plytka ma chodzic a nie isc jako podstawka pod PIWO
Co nie?

Naprawde niema cos sie spieszyc jeszcze nikomu nie zaszkodzila roznica w nagrywaniu 5 minut miedzy 8x a 4x.
A lepiej troche poczekac i miec pewnosc ze wszystko idize spoko.

Pozatym umnie nagrywanie 8x powoduje zatrzymanie nagrywarki podczas nagrywania bo mi dysk nie wyrabia (przyznaje jest nie zdefragmentowany).

Zpozatym zanim dodam napisy do DVD i poprawie menu i zobacze rezultaty to zajumje mi 1 h czasem ponad i roznica 5 minut w nagrywaniu niema dlamnie zadnej roznicy i tak w tym czasuie ogladam sobie cos na DVD

Pozdro i zycze dobrych nosnikow DVD w partii
Tomi20 jest offline  
Stary 22.01.2005, 12:54   #9
drzbyszek
Nowy na forum

Data rejestracji: 25.04.2004
drzbyszek w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez Tomi20
Kto wie moze taka partia Ci sie trafila trefnych DVD ??

Ja kupilem w ostatni weekned paczke 25 Platinumkow.
Nagrywa spoko ladne wyniki w Kprobe. Nagrywam wszystko 4x choc moge leciec 8x ale kto by sie spoieszyl??
Ta plytka ma chodzic a nie isc jako podstawka pod PIWO
Co nie?

Naprawde niema cos sie spieszyc jeszcze nikomu nie zaszkodzila roznica w nagrywaniu 5 minut miedzy 8x a 4x.
A lepiej troche poczekac i miec pewnosc ze wszystko idize spoko.

Pozatym umnie nagrywanie 8x powoduje zatrzymanie nagrywarki podczas nagrywania bo mi dysk nie wyrabia (przyznaje jest nie zdefragmentowany).

Zpozatym zanim dodam napisy do DVD i poprawie menu i zobacze rezultaty to zajumje mi 1 h czasem ponad i roznica 5 minut w nagrywaniu niema dlamnie zadnej roznicy i tak w tym czasuie ogladam sobie cos na DVD

Pozdro i zycze dobrych nosnikow DVD w partii
Zakupiłem ten rodzaj nagrywarki w zestawie i mam kilka problemów,
mianowicie DVD nie odczytuje mi gry która jest w komplecie z kartą grafiki !?!?, nie widzi niektórych gierek na CD R !?!,- jeszcze tego nie zgłaszałem w sklepie i nie wiem co robić czy wlec kompa do sklepu, aby wymieniali szybko nagrywarkę?, czy też wgrać nowy BIOS?
Pozdrówko
Zbyszek
drzbyszek jest offline  
Stary 22.01.2005, 19:55   #10
adax
Iniemamocny

Data rejestracji: 01.09.2004
adax ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>adax ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>adax ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>adax ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>adax ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>adax ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>adax ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>adax ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>adax ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>adax ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>adax ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Odnośnie nagrywania płyt na Litku 1653. Do tej pory nagrywałem zawsze DVD+R ale po przeczytaniu Waszych postów odnosnie nagrywania DVD-R zaczołem nagrywać na minusach tak dla sprawdzenia jakości. Jak narazie nie ma problemów.
Dołączone obrazki
File Type: png Verbatim DVD-R x4 1653 CS09.PNG (76.6 KB, 196 oglądane)

Twoje uprawnienia: