![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 | |
Wymiatacz
Data rejestracji: 01.11.2004
![]() |
Cytat:
radze palić na markowych np. verbatim dvd+r
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
Bywalec
Data rejestracji: 16.01.2003
![]() |
Cytat:
sęk w tym, że nowe litki (np. 1633s) nie lubią płyt -R, polecam platinum +R x8 RicochJPN po ok. 1,40 brutto na spindlu 50szt.
![]() |
#3 |
Bywalec
Data rejestracji: 05.01.2005
![]() |
Nagrywam tylko na plitinium DVD+R 8x a pale je 4x
i bledy w KProbe : PI nie wiecej niz 25 a PIF =2 Wyniki sa rewelacyjne sietnie sie umnei spisuje nie moge narzekac. A to rze nie rpzyjuje innych plytk Esperaza -R to wiedzialem i ich nie kupuje bo to dlamnie syf. Wole zainwestowac w lepszy nosnik drozszy o0,50 zł czy li Platinumka wychodzi mnie 1,60 zł i ani jednje plytki nie zwalilem a chodza wszystki spoko. Niewiem nie rozumeim dlaczego macie taki problemy?? Umnie jest OK |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 17.01.2005
![]() |
Zrobiłem dziś dwie rzeczy: zmieniłem wersję Nero z 6.6.0.3 na wersję OEM dołączoną do nagrywarki, oraz wymieniłem firmware na SC09, nadal występuje ten sam problem, sprawdziłem jeszcze jedną rzecz, spróbowałem nagrać zwykłą płytę CD-R i jest to samo: "Błąd komunikacji". Czy w tej chwili pozostaje mi juz tylko reklamacja? Mam zamontowanego jeszcze TEAC CD-R/RW, jest podłączony na tej samej taśmie i problem ten nie występuje.
Athlon 1800+ XP, 768MB DDR, 60GB HHD, Win XP SP2. ATI Radeon 8500. Ostatnio zmieniany przez Bercik69 : 18.01.2005 o godz. 18:14 |
![]() |
![]() |
#5 |
Godzina 5-ta minut 30-ści
Data rejestracji: 06.10.2002
![]() |
A spróbuj odłączyć Teaca i wtedy nagrać.
Pozdr.
Pozdrawiam. Lepiej powiedzieć: "To interesujące, co mówisz" zamiast "Co Ty pie...lisz" Lepiej powiedzieć: "Chyba powinieneś to przemyśleć" zamiast "No i weź tłumacz *****owi" Lepiej powiedzieć: "Raczej nie zrobisz tego w ten sposób" zamiast "I tak do zaje...ania, całe życie z kretynami" |
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 17.01.2005
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Dobre muchy nie są złe...
Data rejestracji: 12.12.2004
![]() |
Cytat:
![]() ![]() speed x8 - PI do 150, PIFdo 55 ![]() speed x4 - PI do 24, PIF do 2 ![]() przy obu testach predkość odczytu x4 ![]() ![]() ![]()
![]() |
#8 |
Bywalec
Data rejestracji: 05.01.2005
![]() |
Kto wie moze taka partia Ci sie trafila trefnych DVD ??
![]() ![]() Ja kupilem w ostatni weekned paczke 25 Platinumkow. Nagrywa spoko ladne wyniki w Kprobe. Nagrywam wszystko 4x choc moge leciec 8x ale kto by sie spoieszyl?? Ta plytka ma chodzic a nie isc jako podstawka pod PIWO ![]() Co nie? Naprawde niema cos sie spieszyc jeszcze nikomu nie zaszkodzila roznica w nagrywaniu 5 minut miedzy 8x a 4x. A lepiej troche poczekac i miec pewnosc ze wszystko idize spoko. Pozatym umnie nagrywanie 8x powoduje zatrzymanie nagrywarki podczas nagrywania bo mi dysk nie wyrabia (przyznaje jest nie zdefragmentowany). Zpozatym zanim dodam napisy do DVD i poprawie menu i zobacze rezultaty to zajumje mi 1 h czasem ponad i roznica 5 minut w nagrywaniu niema dlamnie zadnej roznicy i tak w tym czasuie ogladam sobie cos na DVD ![]() Pozdro i zycze dobrych nosnikow DVD w partii ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 25.04.2004
![]() |
Cytat:
mianowicie DVD nie odczytuje mi gry która jest w komplecie z kartą grafiki !?!?, nie widzi niektórych gierek na CD R !?!,- jeszcze tego nie zgłaszałem w sklepie i nie wiem co robić czy wlec kompa do sklepu, aby wymieniali szybko nagrywarkę?, czy też wgrać nowy BIOS? Pozdrówko Zbyszek |
|
![]() |
![]() |
#10 |
Iniemamocny
Data rejestracji: 01.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Odnośnie nagrywania płyt na Litku 1653. Do tej pory nagrywałem zawsze DVD+R ale po przeczytaniu Waszych postów odnosnie nagrywania DVD-R zaczołem nagrywać na minusach tak dla sprawdzenia jakości. Jak narazie nie ma problemów.
|
|