![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 01.01.2004
![]() |
LOTR TT SE i problemy
Mam problem, polegajacy na odpowiedniej aktualizacji IFO. Po rekompresji i poskladaniu z powrotem vobow (zgrubsza wedlug poradnika o wielkiej trojcy), rekompresji i edycji menu, chce to poskladac z powrotem do kupy. Zrzucam wszystko w jeden katalog i przepuszczam ifo przez ifoupdate, ale cos jest nie tak (wynika to pewnie z tego ze film ma 11 pgc, z czego 5 ma odwolania do filmu). Jak przelacze ifo update na tryb cell only, to aktualizuje sie dobrze (film i menu dzialaja), ale jest problem z napisami. Z tym sobie mozna poradzic za pomoca ifoedit, ale jest jeszcze jeden problem - film nie odtwarza sie od pierwszego rozdzialu.Co prawda pierwszy rozdzial to tylko czolowka producenta, ale lekko mnie to wkurza. Wie ktos moze jak sobie z tym poradzic? Bede wdzieczny za wszelkie sugestie.
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
I'd like to be a
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 10.07.2003
![]() |
Czy DIF4U w trakcie analizy krzyczał coś o Duplicate VOB-IDs?
Voby były generowane Scenaristem? (to 'z grubsza' mnie trochę zaniepokoiło ![]() Jaki był ten problem z napisami?
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
No Dif4u ...
krzyczal i owszem, tak jak pisalem 5 pgc ma odwolania do filmu. Voby robione scenaristem. Problem z napisami blachy, zabawny kolor obwodek. Dobija mnie tylko ten start filmu od drugiego rozdzialu.
|
![]() |
![]() |
#4 |
I'd like to be a
CDRinfo VIP
![]() |
To, że 5 PGC ma odwołania do filmu to akurat nie problem. Duplicate VobId to źródło Twoich kłopotów. ReAuthorist się niestety do tego nie nadaje. W takich przypadkach trzeba skorzystać z demux by VOB Id oraz następcy RA czyli ScenAid. Zasada działania jest z grubsza taka sama więc może nie będzie problemu.
Ten kolor obwódek też właściwie nie powinien wystąpić (no chyba, że jakoś się pobawiłeś domyślną paletą i ustawieniami w Scenarist'e). Poprawienie tego startu może nie być trywialne niestety... Spróbuj prześledzić proces przejścia do filmu i po znalezieniu właściwego PGC trzeba będzie wykombinować metodę na skorygowanie.
![]() |
#5 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 20.01.2003
![]() |
Cytat:
0. w reauthorist zaznaczylem tylko 1 PGC z filmem i ostatni ze wszystkich PGC, 1. wygenerowany w reauthorist *.scp wczytalem do scenarist, 2. w zakladce Tracks wybralem PGC z filmem 3. otworzylem w ifoedit odpowiedni *.ifo, i odnalazlem wlasciwy PGC(program chain), 4. wykorzystujac info o kolejnosci odtwarzania danego PGC z ifo -> [Cell xx][V/C Id: x/x] zamienilem wszystkie nazwy kolejnych 'cell' PGC otwartego w scenarist, zakladka Tracks (ad pkt. 2), 5. po przejsciu do zakladki Scenario usunalem wszystkie Title z VTS1, 6. teraz dodalem nowy Title 1 a nastepnie wykorzystujac graficzny diagram danego PGC z ifoupdate odtworzylem strukture PGC, byc moze to troche zagmatwane ale czytajac ten arykul i to co napisalem napewno sobie poradzisz. iDDT |
|
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
![]() |
Dzieki ideJ za pomoc, postaram sie obadac sprawe. Skads wiedzialem iDiDiT ze predzej czy pozniej bede sie musial porzadnie nauczyc obslugiwac scenarista
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
I'd like to be a
CDRinfo VIP
![]() |
@-=iDiDiT=-:
właśnie po to, by nie trzeba się było tak męczyć powstał ScenAid ^_^ (a tak swoją drogą opis Eyes'Only jest jednym z lepszych jakie widziałem ![]() @Merle: Scenarist co prawda nie jest bardzo intuicyjny (sic! jak dla mnie to jest antytezą intuicyjności!) ale po oswojeniu daje się w nim wygodnie pracować. Trzeba tylko przejść do porządku dziennego nad jego pewną innością ![]()
![]() |
#8 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 20.01.2003
![]() |
Cytat:
![]() pozdr. iDDT |
|
![]() |
![]() |
#9 |
I'd like to be a
CDRinfo VIP
![]() |
hmmm może tak, może nie
![]() Ten śmietnik występuje również gdy w DIF4U przejdziesz na VOB ID Demux i zaznaczysz z powrotem PGC odznaczone z powodu podwójnych odwołań do VOB IDów? Nie mam w tej chwili za bardzo czasu na moje ulubione zabawy więc nie mogę sam sprawdzić.
![]() |
|
|