Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 05.06.2004, 11:22   #1
Magda
Angel

Data rejestracji: 14.07.2002
Magda zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Unhappy Brak menu i autoustawienie wersji dźwięku. Pomóżcie Madzi :)

Na początku poproszę żeby może od razu na mnie nie krzyczeć bo naturalne blond włosy są moim usprawiedliwieniem
Żeby nie było wątpliwości- użyłam SZUKAJ aby znaleźć rozwiązanie mojego problemu ale porozrzucane wiadomości nie chcą się skupic w mojej główce.
Chodzi o to, że chciałabym zrobić kopię filmu DVD. Nagrywarke mam od 2 dni także jestem jeszcze zupełnie zielona w tym temacie. Czerpiąc wiedzę z innych postów udało mi się zrobić kopię filmu bez dodatków ale tutaj mam problem. Film odtwarza się na stacjonarnym DVD ale np. leci od początku bez dźwięku (wycięłam dzwięk angielski) i polskiego lektora trzeba sobie ustawić a także nie pojawia się menu ze scenami choć na płycie to zostawiłam. Może mi ktos pomóc? Jak zrobić żeby ten polski lektor włączał się automatycznie i było menu. Ale tak... dla blondynki.

Ostatnio zmieniany przez Magda : 05.06.2004 o godz. 12:24
Magda jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 05.06.2004, 14:39   #2
Robs
Yoda
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 01.06.2003
Robs zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
A czym to robiłaś, jakim softem?
Już nawet nie będę pytał co kolejno robiłaś bo pewnie nie pamietasz
Nie wiem też czy proponować Ci jakiś program, hmmmm.... nie chcesz dodatków, a chcesz menu, zaproponowałbym InstantCopy ale nie wiem czy sobie poradzisz. To może DVDXCopyExpress.
Stary 05.06.2004, 14:52   #3
Magda
Angel

Używałam programu DVD Shrink. Tam jakoś przez Re-author wrzuciłam film i zawartość menu. Potem nagrałam film. No i tak jak mówię - na stacjonarnym lektora trzeba ustawić bo przy wycięciu angielskiej wersji po wystartowaniu jest cisza. A menu chciałam mieć żeby móc dokonywać wyboru scen jak np. przerwę w połowie oglądanie. mam nadzieję, że zrozumiale wyjaśniam o co mi chodzi.
Magda jest offline  
Stary 05.06.2004, 14:59   #4
Robs
Yoda
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 01.06.2003
Robs zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Jeśli dobrze pamiętam dvdshrink nie potrafi zachować menu przy skorzystaniu z opcji re-author,
menu zachowasz tylko kopiując całą płytke wraz z dodatkami.
Stary 05.06.2004, 15:11   #5
Magda
Angel

Dziękuję za chęć pomocy, ale dalej nie rozwiązałam problemu. Tak więc, czy masz jakiś pomysł na PROSTE usunięcie dodatków przy zachowaniu menu? I co zrobić żeby ten polski lektor był włączony domyślnie przy odtwarzaniu?
Magda jest offline  
Stary 05.06.2004, 15:14   #6
Bartez
Team Member
Zlotowicz

Data rejestracji: 18.10.2002
Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez Magda
Na początku poproszę żeby może od razu na mnie nie krzyczeć bo naturalne blond włosy są moim usprawiedliwieniem
Żeby nie było wątpliwości- użyłam SZUKAJ aby znaleźć rozwiązanie mojego problemu ale porozrzucane wiadomości nie chcą się skupic w mojej główce.
Tu nikt na Ciebie nie bedzie krzyczal

Witamy na forum i zachecamy do czestszego udzielania sie (bo sadzac po dacie rejestracji staz masz calkiem spory)

Ranking dysków twardych
Bartez jest offline  
Stary 05.06.2004, 15:24   #7
chico99
Bywalec

Data rejestracji: 28.08.2002
chico99 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
CloneDVD2SneakPreview załatwi sprawę
chico99 jest offline  
Stary 05.06.2004, 15:38   #8
Turboni
Wyjechać Ci z bani ?

Data rejestracji: 26.02.2004
Turboni niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
polecam do takiej zabawy zeby zostawic menu clonedvd2. ale w dvd shrinku tez daloby sie to zrobic.

pozdrawiam
Turboni jest offline  
Stary 05.06.2004, 15:41   #9
Magda
Angel

Chico99. A co to jest coś innego niż Clone DVD 2 ?? I który problem ma to rozwiązać i w jaki sposób? Jakbyś jeszcze miał jakiegoś linka to byłabym wdzięczna.
Panowie... Ja wiem, że niektóre sprawy sa dla Was oczywiste ale dla mnie już nie tak bardzo...
Magda jest offline  
Stary 05.06.2004, 17:15   #10
mesztica
User nad userami :)

Data rejestracji: 09.01.2004
mesztica zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Magda
Dziękuję za chęć pomocy, ale dalej nie rozwiązałam problemu. Tak więc, czy masz jakiś pomysł na PROSTE usunięcie dodatków przy zachowaniu menu? I co zrobić żeby ten polski lektor był włączony domyślnie przy odtwarzaniu?
Wlasnie przyszedl mi do glowy taki pomysl ,ze przeciez mozna przerobic Shrinkiem ale nie brac pod uwage dodatkow, to znaczy tak dobrac jakosc menu i filmu aby razem (bez dodatkow) mialy troche mniej jak 4.3GB. A nastepnie po przerobieniu zastapic VOBy z dodatkami jakimis pustymi VOBami albo VOBami z planszą "Backup by Magda... Extrasless "
Warto sprobowac, od struktury plyty zalezy czy sie da tak zrobic, ale malo ktory film ma wszystkie dodatki w jednym VOBie (jak sądzę)
A co do domyslnej ściezki dźwiękowej to popatrz TUTAJ
Pozdrawiam... Majkel
Stary 05.06.2004, 23:40   #11
Magda
Angel

Teoretycznie brzmi dobrze. Może nie do końca kumam ale wydaje mi się, że chyba dam radę. Jak sprawdzę to napiszę!

Inne pomysły w dalszym ciągu są mile widziane!
Magda jest offline  
Stary 05.06.2004, 23:41   #12
ideJ
I'd like to be a
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 10.07.2003
ideJ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Witamy na pokładzie!
Ja bym zaproponował Nero Recode. Program jest nieco podobny do DVDShrinka (ten sam autor) ale można nim usunąć zbędne fragmenty (np dodatki).
Jeśli jesteś przywiązana do DVD Shrinka to proponowałbym taki scenariusz:
1.Zripowanie na dysk DVD Decrypterem w trybie plikowym -- http://cdrinfo.pl/artykuly/dvddecrypter/
2.Zorientowanie się który VTS zawiera główny film (to ten który ma najwięcej plików) -- http://cdrinfo.pl/artykuly/poznacdvd/
3.Użycie TitleSetBlankera do wyczyszczenia pozostałych VTS-ów -- http://cdrinfo.pl/artykuly/wielka3/strona4.php
Po tym wszystkim zaimportować VIDEO_TS do DVD Shrinka i skompresować.
Zostaje problem domyślnej ścieżki dźwiękowej -- tu muszę chyba odesłać do konkurencji : http://forum.divx.pl/viewtopic.php?t=3646 i post dotyczący zmiany domyślnej ścieżki audio (krok ten wymaga użycia IfoEdit'a). IfoEdit może nie jest bardzo przyjazny w wyglądzie ale nie należy się go bać. ^_^
Powodzenia
Stary 06.06.2004, 09:10   #13
Jabba the Hutt
Lord of the Sword
Zlotowicz

Avatar użytkownika Jabba the Hutt

Data rejestracji: 06.04.2002
Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Myślę,że użycie Instant Copy 8 nie byłoby złe. Pamiętam,ze wyrzucałem nim dodatki a zostawiałem menu tylko.

http://www.mrbass.org/instantcopy/
http://www.deano.dsl.pipex.com/backup/ics.htm
http://www.videohelp.com/forum/userguides/141024.php
http://forum.divx.pl/viewtopic.php?t=3320

Zostawia się menu a w programie odznacza Title oprócz pierwszego, tego z filmem.

Jabba

SITH LORD

Ostatnio zmieniany przez Jabba the Hutt : 06.06.2004 o godz. 09:18
Jabba the Hutt jest offline  
Stary 06.06.2004, 09:49   #14
RamzesXXXII
Bywalec

Data rejestracji: 24.04.2004
RamzesXXXII w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Dla poczatkujacych rowniez polecam CloneDVD2 - przez pewien czas sie nim bawilem, a nawet teraz gdy czasu nie mam wrzucam do niego plytke - przygotowanie jej wynosi cos ok 1min.
Do sciagniecia ze strony Elby wraz z cukierkiem do niego oraz programem AnyDVD ( sciaga zabezpieczenie CSS oraz regiony) zalatwia kazde dvd.
Program ma bardzo proste menu, przechodzac przez kolejne kroki pozwala nam ustawic co bedziemy zgrywac ( menu, dodatki wlaciwa sciezka w jakich jezykach)
RamzesXXXII jest offline  
Stary 06.06.2004, 15:14   #15
Magda
Angel

Tyle mądrych rad! Muszę wszystko przetrawić praktycznie... na razie sprawdziłam tą wersję z CloneDVD2 i nawet się sprawdza. Dzięki! Biore się za inne rozwiązania.
Magda jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: