Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 09.05.2006, 14:45   #1
Leesior
Nowy na forum

Data rejestracji: 26.01.2003
Leesior w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Problemy z DVD

Witam

Próbowałem ostatnio usunąć blokadę regionów z dwóch napędów:
Toshiba DVD-ROM SD-M1712
Liteon DVDRW SOHW 1693S

Użyłem programów z tej strony: http://forum.rpc1.org/dl_all.php
Początkwowo wszystko wydawało się OK. Region Killer pokazał, że oba napędy są "region free", ale później zaczęły się dziwne rzeczy, zwłaszcza z Toshibą.

Toshiba nie czyta teraz płytek DVD+R, DVD+RW. Nero info pokazuje, że istotnie takich formatów ten napęd nie będzie czytał, choć choć jestem pewien że wcześniej je czytał. Pomyślałem, że spróbuję softu do usunięcia prędkości czytania, może to coś zmieni: http://hijacker.rpc1.org/toshiba_nolimit/ ale nic z tego... jest jeszcze gorzej. Wyżej wymienionych formatów dalej nie czyta, a dodatkowo Region Killer pokazuje, że nepęd jest teraz "not region free - current region not set". Sprawdziłem w menedżerze urządzeń region ustawiony jest na 2. Wgrałem wcześnieszy firmaware - bez zmian... Nie wiem co z tym zrobić... Może wgrać fabryczny firmware... ale skąd go zdobyć....?

Co do Lite-on'a to niby wszystko OK, tylko nie rozumiem dlaczego we "właściwościach - region DVD" pokazuje on liczbę pozostałych możliwych zmian równą 4, a nie 5, jak to było na początku. To samo zresztą dotyczy Toshiby...

Troche już się w tym wszystkim gubię...
Pomóżcie proszę.
Pozdrawiam: Leesior
Leesior jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  

Twoje uprawnienia: