Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 25.07.2004, 20:10   #1
ratat
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 12.03.2004
ratat w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Mały problem z 451s i +R

Ot, zagwozdka...mam Litka 451s, jestem z niego zadowolony, ale jedna rzecz mnie w nim zastanawia - na jakiej bym płycie +R nie zapisywał, czy to będzie Intenso (Optodisc), czy Verbatim od MCC, czy Ricohjpn - wszędzie poziom błędów PI jest bardzo wysoki, średnia powyżej 500...Nagrywam tylko dane (divx i mp3), więc czytają się bez kłopotów...Jest to jednak denerwujące, gdyż poprawy nie wprowadza żaden z biosów oficjalnych, ani żaden przerobiony, nawet przejście na 851s lub 832s nic nie daje. Czy ktoś miał podobną sytuację?? Na -R wszystko jest cacy (szczególnie, że używam tylko Verbów od TY), poziom błędów nie przekracza średnio 25, nawet na zwykłym biosie GSB7 (dla TY; dla Optodisc koło 100).
Czy coś takiego kwalifikuje napęd do reklamacji?? Kupiłem wysyłkowo, a nie chciałbym się pozbywać napdu na parę tygodni...
Dziękuję z góry za rady
ratat jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 25.07.2004, 21:39   #2
Wajchiusz
---===//eLWu\\===---

Data rejestracji: 15.02.2004
Wajchiusz zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
A odtwarzaja sie te DVD+R w stacjonarnym?? jesli tak to niemasz co sie zabardzo przejmowac nagrywarka a KProbe to niezbyt dokladny program, niektorzy maja ponad 1000 PI co dyskwalifikuje plyte odrazu ale w stacjonarnym idzie bez zajokniecia.
Wajchiusz jest offline  
Stary 25.07.2004, 22:38   #3
Popielaty
Wymiatacz

Data rejestracji: 24.01.2004
Popielaty zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Wajchiusz
A odtwarzaja sie te DVD+R w stacjonarnym?? jesli tak to niemasz co sie zabardzo przejmowac nagrywarka a KProbe to niezbyt dokladny program, niektorzy maja ponad 1000 PI co dyskwalifikuje plyte odrazu ale w stacjonarnym idzie bez zajokniecia.
Przecież napisał że nagrywał dane i mp3, wię skąd ma wiedzić?

Ja miałem dwa Litki 451S i oba były do bani. Oddałem do gwarancji mimo iż nie robił aż takich błędów, ale moje stacjonarne DVD nie chciało gadać z płytami nagranymi na LiteOnie. Teraz mam NEC'a 2500 i wszystko śmiga, nagrane nawet na najgorszych płytach
Popielaty jest offline  
Stary 25.07.2004, 23:11   #4
Wajchiusz
---===//eLWu\\===---

Data rejestracji: 15.02.2004
Wajchiusz zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Sorry przeczytalem posta pobieznie
Wajchiusz jest offline  
Stary 26.07.2004, 01:09   #5
ratat
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 12.03.2004
ratat w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Nagrałem na razie dwa filmy DVD, ale oba poszły w Polskę i nie miałem okazji ich sprawdzić na stacjonarnym...W sumie to nie jest dla mnie wielki problem, skoro komputerowy DVD czyta je normalnie. Chodzi mi raczej o to, czy ktoś miał takie kłopoty i czy wtedy mu się płyty "gryzły" ze stacjonarkami, czy też to po prostu Kprobe po raz kolejny "pokazuje" możliwości
ratat jest offline  
Stary 26.07.2004, 03:40   #6
Jabson
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 19.01.2004
Jabson zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
KProbe dosc czesto pokazuje swoje "mozliwosci" i nie nalezy sie nimi za bardzo sugerowac Ja posiadam litka 451 wprawdze juz dawno jest na 832 , ale jak mialem na 451 to probik pokazywal PI ok 600 podczas gdy na tch samych plytach (nagranych jeszcze na 451) na obecnym f/w pokazuje 18max... w kazdym razie na stacjonarkach i smigaly kiedys i smigaja teraz :d

pozdro!
Stary 26.07.2004, 14:18   #7
domestos007_:)
Bywalec

Avatar użytkownika domestos007_:)

Data rejestracji: 16.06.2004
domestos007_:) zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Jabson
KProbe dosc czesto pokazuje swoje "mozliwosci" i nie nalezy sie nimi za bardzo sugerowac Ja posiadam litka 451 wprawdze juz dawno jest na 832 , ale jak mialem na 451 to probik pokazywal PI ok 600 podczas gdy na tch samych plytach (nagranych jeszcze na 451) na obecnym f/w pokazuje 18max... w kazdym razie na stacjonarkach i smigaly kiedys i smigaja teraz :d

pozdro!
Dokładnie tak było przychylam sie do przedmówcy nie ma sie co zastanawiać tylko przerobić na 832S uaktywnając w omni 1.3.7 wszystkie opcje ostatnim biosem ze strony Codeguys .
Nie widzę lepszego rozwiązania na dzień dzisiejszy

Liteon najlepsze nagrywarki pod słońcem !!!!!!!!!!!!!!
domestos007_:) jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: