![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.03.2008
![]() |
Mam problem z Atapi dvd a dh20a4p
Siema. kilka dni temu kupilem w sklepie tą oto nagrywarkę Atapi dvd A DH20A4P i mam duzy problem bo nie chce mi nagrywac plyt (plyty firmy SONY). Jest podłączona na jednej tasmie z inna nagrywarką a zworka jest na master. po rozpoczęciu nagrywania dochodzi do 1-2% iwyskakuja kolejne komunikaty:
Brak gotowości napędu! ATAPI DVD A DH20A4P\H2 T1 Nie można wykonać polecenia Zakończ w trybie DAO! Zapis z prędkością 6x (8 280 KB/s) nie powiódł się! nie wiem co mam zrobic. przypominam ze nagrywarka jest fabrycznie nowa. próbowalem kozystać z NERO 6 i nowego NERO 7 dołączonego do nagrywarki HELP ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 30.08.2003
![]() |
Rozumiem, że zworka drugiej nagrywarki jest w pozycji slave. Na wszelki wypadek do testów odepnij drugą nagrywarkę, sprawdź DMA i ASPI. Jeśli płyta główna jest na chipsecie nForce to przywróć oryginalny kontroler IDE (odinstaluj sterownik nvidii). W ostateczności spróbuj na innych płytach np. Verbatim.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
tak zworka jest na slave. Jezeli chodzi o plyte to jest to Epox 8rda3i. Jedne czego nie wiem to jak sprawdzic DMA i ASPI (w tych sprawach jestem totalnie zielony
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Guru
Data rejestracji: 28.07.2002
![]() |
Ale chyba nie kopiujesz p***322;yty "w locie" na nap***281;dach pod***322;***261;czonych do jednej ta***347;my?, bo to jest niemal nie wykonalne dla DVD
![]() Je***347;li tego nie robisz, to podpowied***378; panTOMas'a jest ok, a w sprawie dma i aspi pomocny jest nero infotool. ps. sprawd***378; jeszcze czy nagrywarce si***281; polepszy po pod***322;czemiu na ta***347;mie z dyskiem twardym.
![]() |
#5 |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A potem sprawdź jeszcze płyty firmy nieSony
![]() ![]()
![]() |
#6 |
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() So... ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
![]() |
Spoko i dzieki juz dziala
siema juz dziala
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
Jest wiele ksiąg, które musisz przestudiować i wiele prawd, które musisz pojąć ![]() Zanim przestaniesz dziwić się tak oczywistym sprawom jak ta Więc koszyczek bierz w dłoń by święcić A po czasie świętowania arkana wiedzy zdobywaj! ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 29.06.2009
![]() |
Witam. To mój pierwszy post na tym forum. Problem mój polega na tym, że Liteon Dh 20A4P nie odczytuje płyty Verbatim DVD+R DL. Po włożeniu płyty do napędu miesza ją tylko i sprawia wrażenie jakby się delikatnie przywieszał. Płyty Verbatim Sprawdzone na innej nagrywarce działają.Od razu piszę że firmware jest najnowszy a z płytami typu CD, DVD-R nie ma problemu. Co może być przyczyną? Nagrywarka ma dopiero 11 miesięcy. Problemy z płytami DVD+R DL już bym od jakiegoś czasu ale niektóre udało mi się nagrać a teraz nic nie skutkuje.
Ostatnio zmieniany przez Boccelli : 29.06.2009 o godz. 11:07 |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Technik Informatyk
Data rejestracji: 22.01.2005
![]() |
A ten Verbatim DL jest nagrany czy pusty ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Nowy na forum
![]() |
Verbatim DL pusty, świeżo wyjęty z pudełka.
Ostatnio zmieniany przez Boccelli : 29.06.2009 o godz. 11:13 |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Technik Informatyk
![]() |
No to nie wiem co ty chcesz z niego odczytać, wkladasz plyte do napedu, wlaczasz nero i nagrywasz
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Nowy na forum
![]() |
Wyrażnie napisałem w poprzednich postach że płytę DVD+R DL mieli w środku i nie moge otworzyć płyty ani rozpocząć nagrywania a komputer zachowuje się jakby sie zawieszał do momentu wyciągnięcia płyty ze środka. Zresztą mniejsza o to i tak pewnie nikt nie zajarzy o co mi chodzi. Myślałem że ktoś może miał coś takiego. Płyty DVD i CD odpalaja normalnie a DVD+R DL nie. I chodzi mi tu o czyste płyty do nagrania a nie o płyty juz nagrane.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Technik Informatyk
![]() |
To może byś tak łaskawie napisał w jakim programie nagrywasz i jaki komunikat wyskakuje gdy próbujesz coś nagrać
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Problem przy wypalaniu mp3 na DVD | velChinaski | Napędy optyczne DVD | 6 | 26.08.2008 19:25 |
HELLO mam problem z nagraniem filmu z kamerki na dvd | kamol | DVD-Video | 3 | 07.02.2006 09:08 |
problem z przegrywaniem dvd | pietrul | DVD-Video | 1 | 19.01.2006 18:55 |
Mam problem z odtwarzaniem divxów z plyty dvd | Raznarok | Napędy optyczne DVD | 0 | 13.04.2005 20:52 |
Mam problem z filmem DVD | dominik114 | DVD-Video | 2 | 03.01.2005 15:03 |