![]() |
Cytat:
So... :czar: |
|
A potem sprawdź jeszcze płyty firmy nieSony :czytaj:
:taktak: |
Ale chyba nie kopiujesz p***322;yty "w locie" na nap***281;dach pod***322;***261;czonych do jednej ta***347;my?, bo to jest niemal nie wykonalne dla DVD ;).
Je***347;li tego nie robisz, to podpowied***378; panTOMas'a jest ok, a w sprawie dma i aspi pomocny jest nero infotool. ps. sprawd***378; jeszcze czy nagrywarce si***281; polepszy po pod***322;czemiu na ta***347;mie z dyskiem twardym. |
tak zworka jest na slave. Jezeli chodzi o plyte to jest to Epox 8rda3i. Jedne czego nie wiem to jak sprawdzic DMA i ASPI (w tych sprawach jestem totalnie zielony???)
|
Rozumiem, że zworka drugiej nagrywarki jest w pozycji slave. Na wszelki wypadek do testów odepnij drugą nagrywarkę, sprawdź DMA i ASPI. Jeśli płyta główna jest na chipsecie nForce to przywróć oryginalny kontroler IDE (odinstaluj sterownik nvidii). W ostateczności spróbuj na innych płytach np. Verbatim.
|
Mam problem z Atapi dvd a dh20a4p
Siema. kilka dni temu kupilem w sklepie tą oto nagrywarkę Atapi dvd A DH20A4P i mam duzy problem bo nie chce mi nagrywac plyt (plyty firmy SONY). Jest podłączona na jednej tasmie z inna nagrywarką a zworka jest na master. po rozpoczęciu nagrywania dochodzi do 1-2% iwyskakuja kolejne komunikaty:
Brak gotowości napędu! ATAPI DVD A DH20A4P\H2 T1 Nie można wykonać polecenia Zakończ w trybie DAO! Zapis z prędkością 6x (8 280 KB/s) nie powiódł się! nie wiem co mam zrobic. przypominam ze nagrywarka jest fabrycznie nowa. próbowalem kozystać z NERO 6 i nowego NERO 7 dołączonego do nagrywarki HELP:( |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:11. |