![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 27.01.2004
![]() |
![]()
Witam wszystkich!
Pisałem o swoim problemie już na tym forum ale postanowiłem założyć nowy temat aby nie wtrącać wątków w inne wypowiedzi. Przybliże mój problem: Po sflashowaniu 812s@832s do biosu VS0A palnik nie wypalał mi DVD+R a inne palił ze strasznymi błedami. Postanowiłem wrócić do 812s. Flashowanie przebiegło bez problemu ale po resecie już w BIOSie nie było napędu o systemie (XP) nie mówiąc... Zacząłem więc wgrywać przeróżne biosy najpierw MTKWinFlash a potem mtkflash spod dos. Bezskutecznie... Co ciekawe: MTKWinFlash (oczywiście w IDE mode) podaje dwa komunikaty (w zależności od wgrywanego biosu): "ERR: fail to identify the flash type!" albo "input file format mismatch...cośtam". W DOSie mtkflash niby wgrywa bios (przechodzi do 15 BANK ok) ale po resecie napędu dalej nie ma... Napęd podpięty jest sam jako Secondary Master. Podpinałem go i przed resetem i już po starcie systemu cały czas z takim samym rezultatem czyli żadnym... Jeśli ktoś mógłby pomóc mi z tym problemem będę wdzięczny... Ostatecznie pozostanie mi oddać napęd do serwisu ale skąd mam mieć pewność że ma w sobie flash od 812? Inaczej nie uznają mi reklamacji. Wolałbym jednak ożywić go z Waszą pomocą. Bardzo proszę o rady oczywiście oprócz tych w stylu: "...do serwisu..." bo to ostateczność ![]() Pozdrawiam! dex69 Ps.: sorki za może zbyt długi post ale chciałem wszystko dokładnie wytłumaczyć... Ostatnio zmieniany przez dex69 : 30.07.2004 o godz. 22:12 |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|