![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 24.04.2002
![]() |
Lossless Linking & Zero Link - co to jest ???
Jak w temacie, co to jest i z czym to sie je ??
PS. Zakupilem Plextora PX-708A ktory ma takie cuda, tyle, ze kompletnie nie wiem co to jest .... Czy ktos moglby mi wytlumaczyc co to sa za pojecia ![]() Pozdrawiam, Rafal.
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Lord of the Sword
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.04.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Oto cytat z dva.pl :
"Pierwszym producentem, który zaoferował napęd DVD osiągający prędkość zapisu 8x stał się Plextor. Modele PX-708A (wewnętrzny) i PX-708UF (zewnętrzny) to nagrywarki typu dual format. Przy ich pomocy można nagrać płyty DVD+R (4.7 GB) w niecałe 8 minut! Nieco wolniej, ale wciąż imponująco można zapisać inne rodzaje płyt DVD. Czas zapisu krązków CD wydaje się również zadowalający - 40x dla CD-R i 24x dla CD-RW. Obydwa napędy tradycyjnie już wyposażone są w systemu Buffer Underrun Proof, PoweRec i VariRec. Buffer Underrun Proof technology dotyczy zapisu CD i ma na celu wyeliminowanie błędów opróżnienia bufora, które skutkują zniszczoną płytą. Podobne działanie ma system Lossless Linking dla płyt DVD+R/RW i Zero Link dla DVD-R/RW. Dzięki formatowaniu w tle napęd może jednocześnie formatować płytę i ją zapisywać. Technologia PoweRec (Plextor Optimised Writing Error Reduction Control) określa optymalną prędkość nagrywania płyt CD-R w celu zapobieżenia błędom zapisu. Z kolei VariRec pozawala w pewnym zakresie kalibrować proces zapisu audio w celu dostosowania go do swoich wymagań i specyfiki używanego sprzętu odtwarzającego. " Witaj z powrotem Fido ! Jak tam testy Canopus ProCoder ? Jabba |
![]() |
![]() |
#3 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 24.04.2002
![]() |
He he, witaj Jabba !
Pytasz jak tam Canopus ProCoderek, ano ja Ci odpowiem ze nie wiem ;-) bo go jeszcze nie zdobylem.... 2 dni juz sie mecze i nic... Moze jutrzejszy - trzeci - dzien przyniesie mi cos dobrego... Jeszcze nigdy nie mialem takich problemow ze znalezieniem softu.... Chyba sie starzeje... Pozdrawiam. Rafal.
#4 |
Lord of the Sword
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.04.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
eMule.
Plik do 1.0.35.0 ma 17 mega. Napisz na priva do mnie. Może masz jakiś dostep do FTP... Jabba (arturo_s@wp.pl) |
![]() |
![]() |
|
|