![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 15.02.2004
![]() |
Testowałem kilka programów do slajdów i takie mam uwagi.
Ja zostałem przy ProShow Gold, który oprócz cech chwalonego przez Ciebie MemoriesOnTV, posiada b.ważną dodatkową zaletę: kompiluje również do *.exe Należy rozważyć, na czym będzie to odtwarzane, -jeżeli na stacjonarnym odtwarzaczu DVD, trzeba kompilować do VCD, SVCD lub DVD, oczywiście mamy różne wielkości plików oraz różną jakość -jeżeli na PC, do do w/w formatów dochodzi *.exe. Oczywiście i tu, poprzez TVout można oglądać na TV, ale za pośrednictwem komputera. Co do jakości: - najlepsze wyniki daje właśnie *.exe, potem oczywiście DVD, SVCD, VCD - niezupełnie zgadzam się z tezą @pykson'a, SVCD i VCD wyszły kiepsko, zarównona TV, jak i PC - dużym plusem jest również wielkość plików; ta sama prezentacja zajęła odpowiednio: *.exe (kompresja jpg - 80%) - ok 40 MB jw (kompresja jpg - 100%) - ok 80 MB - jakość obydwu identyczna, więc nie opłaci się dawać 100%, zauważalne pogorszenie jakości przy <75% VCD - ok 75 MB SVCD - ok 120 MB DVD 190 MB Prezentacja była krótka, ok 30 zdjęć 1600x1200 pxl We wszystkich przypadkach istnieje możliwość stworzenia menu zarówno proponowanych przez program, jak i wg własnego projektu. Resume jeżeli odtwarzamy przez PC. bezkonkurencyjny jest *.exe (na jednym CD można zmieścić ... ho ho ho, albo i jeszcze więcej), dodatkiwo przez dodanie autorun, płytka się sama odpala; można również stworzyć format DVD na płytce CD (takie miniDVD) i właściwie tylko te dwie formy są godne uwagi Przy odtwarzaczu stacjonarnym pozostaje jedynie DVD Drobna uwaga: pojęcie jakości jest pojęciem względnym, to co napisałem, to wyłącznie moje zdanie. Jeżeli jesteś tym zainteresowany, łap mnie na g-g, po g. 20:00 Pozdrawiam |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
|
|