Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 27.09.2004, 16:51   #1
z.aciek
Bywalec

Data rejestracji: 27.09.2004
z.aciek w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Arrow mixer w glowie po czytaniu tego forum->zakup nagrywarki dvd

witam, spedzilem 4dni czytajac posty o nagrywarkach dvd.
coz na poczatku wymyslilem sobie LG GSA-4120B i myslalem ze posiada wszystko czego oczekuje od nagrywarki dvd, oczywiscie po odrzucieniu LiteOn`a (bo nie lubie tej marki, bo mam bardzo zle wspomnienia z cdrw w/w producenta itd, wiec prosze mnie nie namawiac zebym zmienil moj poglad, to juz tak zostanie i to jest OT dla mnie). pomyslalem rowniez o NEC ND-3500A ktory mozliwosciami przewyzsza LG... ale...

no własnie... jest to "ALE"

LG - super serwis - gwarancja 24 miesiace, cena modelu ok 360-370zl

NEC - nigdy nie slyszalem o jakims punkcie serwisowym NEC`a(mieszkam w szczecinie), cena modelu 360zl

no własnie problem jest taki ze jesli kupilbym LG to jak by nawet sie popsol to nie ma sprawy zanioslbym do serwisu i dostalbym nowy bez problemow, a nec mysle ze byloby to bardzo w "ciemno" kupowianie tego napedu.

wiec prosze forumowiczow o jakies konktrety na temat sposobow reklamacji nagrywarek NEC`a.

z gory dzieki za jakies konkretne odpowiedzi.
pozdrawiam
z.aciek

p.s. zaczynalem od TEAC W58E (8x) - działa do dziś!!! i 52x CD-ROM LG-również działa do dziś!!!, pozniej LiteOn CD-RW 52x-kiepsko działa,a wypalilem na nim mniej plytek niz na TEAC`u poza tym mam naped DVD-ROM LG kupiony równo z LiteOn CD-RW i DVD jakoś działa bezproblemowo i jestem w pełni z niego zadowolony, zawsze fajnie i czyta wszystko, dlatego tez interesuje mnie DVD REC LG.
z.aciek jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 27.09.2004, 17:42   #2
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Data rejestracji: 02.01.2004
VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez z.aciek
witam, spedzilem 4dni czytajac posty o nagrywarkach dvd.
coz na poczatku wymyslilem sobie LG GSA-4120B i myslalem ze posiada wszystko czego oczekuje od nagrywarki dvd, oczywiscie po odrzucieniu LiteOn`a (bo nie lubie tej marki, bo mam bardzo zle wspomnienia z cdrw w/w producenta itd, wiec prosze mnie nie namawiac zebym zmienil moj poglad, to juz tak zostanie i to jest OT dla mnie). pomyslalem rowniez o NEC ND-3500A ktory mozliwosciami przewyzsza LG... ale...

no własnie... jest to "ALE"

LG - super serwis - gwarancja 24 miesiace, cena modelu ok 360-370zl

NEC - nigdy nie slyszalem o jakims punkcie serwisowym NEC`a(mieszkam w szczecinie), cena modelu 360zl

no własnie problem jest taki ze jesli kupilbym LG to jak by nawet sie popsol to nie ma sprawy zanioslbym do serwisu i dostalbym nowy bez problemow, a nec mysle ze byloby to bardzo w "ciemno" kupowianie tego napedu.

wiec prosze forumowiczow o jakies konktrety na temat sposobow reklamacji nagrywarek NEC`a.

z gory dzieki za jakies konkretne odpowiedzi.
pozdrawiam
z.aciek

p.s. zaczynalem od TEAC W58E (8x) - działa do dziś!!! i 52x CD-ROM LG-również działa do dziś!!!, pozniej LiteOn CD-RW 52x-kiepsko działa,a wypalilem na nim mniej plytek niz na TEAC`u poza tym mam naped DVD-ROM LG kupiony równo z LiteOn CD-RW i DVD jakoś działa bezproblemowo i jestem w pełni z niego zadowolony, zawsze fajnie i czyta wszystko, dlatego tez interesuje mnie DVD REC LG.
Nec ma także 2 lata gwarancji

A sposób reklamacji wygląda następująco:

Zanosisz do sklepu co go kupiłeś

Czekasz około 14 dni roboczych

Po tym czasie idziesz po odbiór, mając nadzieję, że jest nowy

Lub co gorzej: stary, sfatygowany i tak samo zepsuty

Co prawda TU jest napisane:

"Gwarancja 24 m-ce zewnętrzna u producenta door-to-door."

Ale kto w Polsce jest producentem/dystrybutorem Neca?

No właśnie - pytanie za sto punktów

BTW Jeżeli faktycznie czytasz forum - to czy zauważyłeś może ile jest problemów z LG?

Jeden z nich jest np. TU

Więcej - na stronach
VIZZARD jest offline  
Stary 27.09.2004, 18:03   #3
z.aciek
Bywalec

faktycznie z tym LG... przyznam sie ze baczniejsza uwage poswiecilem poznaniu urzadzeniu NEC`a bo kompletnie sie nie znalem na tej firmie i szczerze troche sie do niej przekonalem.

z tego linku co wynika 24 misieczna gwarancja, ale cena 401zl, coz, troche za duzo,bo
link 1 - allegro - 359
lub
link2 - 354

czyli roznica w cenie jest spora bo 50zl, jest dla mnie znacząca.

pzdr.

Ostatnio zmieniany przez z.aciek : 27.09.2004 o godz. 18:11
z.aciek jest offline  
Stary 27.09.2004, 18:43   #4
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez z.aciek
faktycznie z tym LG... przyznam sie ze baczniejsza uwage poswiecilem poznaniu urzadzeniu NEC`a bo kompletnie sie nie znalem na tej firmie i szczerze troche sie do niej przekonalem.

z tego linku co wynika 24 misieczna gwarancja, ale cena 401zl, coz, troche za duzo,bo
link 1 - allegro - 359
lub
link2 - 354

czyli roznica w cenie jest spora bo 50zl, jest dla mnie znacząca.

pzdr.
To prawda!

Ceny tam gdzie podałeś są niższe, ale musisz się zastanowić

Czy nie lepiej jest kupić gdzieś na miejscu - nawet za parę PLNów więcej

Bo jeżeli już się nastawiasz na zepsucie

To wyobraź sobie jaką drogą ten padnięty Nec będzie podążał do serwisu

I w jakim czasie?

Na miejscu zanosisz i napadasz na gości co jakiś czas ze słowami:

"****a! No gdzie mój Nec?

A przez telefon - to równie dobrze mógłbyś zadzwonić i pogadać sobie z zegarynką
VIZZARD jest offline  
Stary 27.09.2004, 19:55   #5
z.aciek
Bywalec

a tak na serio to jaka jest statystyczna wadliwość NEC`ow ?
może ktoś juz miał i wie jaki mają żywot, czy często sie psują ?
z.aciek jest offline  
Stary 27.09.2004, 20:05   #6
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Cytat:
Napisany przez z.aciek
a tak na serio to jaka jest statystyczna wadliwość NEC`ow ?
może ktoś juz miał i wie jaki mają żywot, czy często sie psują ?
Do tej pory - jeżeli nic nie przeoczyłem

Był tylko jeden temat, gdzie Nec poszedł do serwisu

Nie pamiętam tylko czy to 2500A czy 3500A

UPDATE:

To był 2500A

I jest o tym TU

Ostatnio zmieniany przez VIZZARD : 27.09.2004 o godz. 20:07
VIZZARD jest offline  
Stary 27.09.2004, 20:21   #7
z.aciek
Bywalec

ok, kojene pytanie, czy jeśli wgram do tego NEC`a jakis nowy bios czy ta gwarancja zostanie utracona? ew. czy mozna przywrocic oryginalny bios?

ahh ale mecze..
z.aciek jest offline  
Stary 27.09.2004, 20:50   #8
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Cytat:
Napisany przez z.aciek
ok, kojene pytanie, czy jeśli wgram do tego NEC`a jakis nowy bios czy ta gwarancja zostanie utracona? ew. czy mozna przywrocic oryginalny bios?

ahh ale mecze..
Można sobie żonglować biosami jak chcesz

A co do gwarancji - to sprawa wygląda tak:

Jeżeli wgrywasz oficjalne biosy Neca - nie tracisz gwarancji

Jeżeli wgrywasz modyfikowane - TEORETYCZNIE gwarancję tracisz

Dlaczego teoretycznie?

Bo jeżeli będziesz mógł wrócić do oryginalnego - to gwarancję odzyskujesz

Jeżeli natomiast napęd padnie całkowicie

To i tak jest szansa, że być może nie sprawdzą - co za bios tkwi w środku

A jeżeli sprawdzą - to dupa blada
VIZZARD jest offline  
Stary 27.09.2004, 21:01   #9
flakon
Bywalec

Data rejestracji: 29.07.2004
flakon w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam!!!
Tak wlasnie czytam wasze posty i mysle co bedzie z moja gwarancją na NEC-2500, ktorego kupilem na allegro i co ....gosc mial mi dosłac gwarancje na pismie i wali w h..., prosze go juz 2 miesiace-widocznie cos w tym jest.

Ps. do neca trzeba koniecznie kupic DVD-ROM- bo odczyt jest do bani.
Pozdrawiam
Stary 27.09.2004, 22:18   #10
z.aciek
Bywalec

Cytat:
Napisany przez flakon
Witam!!!
Tak wlasnie czytam wasze posty i mysle co bedzie z moja gwarancją na NEC-2500, ktorego kupilem na allegro i co ....gosc mial mi dosłac gwarancje na pismie i wali w h..., prosze go juz 2 miesiace-widocznie cos w tym jest.

Ps. do neca trzeba koniecznie kupic DVD-ROM- bo odczyt jest do bani.
Pozdrawiam
to napisz nick kolesia, to przynajmniej bedziemy wiedzieli od kogo nie kupywac

a co do odczytu to mam DVD-ROM ... LG i spisuje sie świetnie,czyta wszystko i złego słowa nie moge na niego powiedzieć.
z.aciek jest offline  
Stary 28.09.2004, 09:03   #11
flakon
Bywalec

Data rejestracji: 29.07.2004
flakon w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Jak mowie gwarancji jeszcze niemam-miała byc na pismie jak w aukcji tutaj

Cały czas gosc sie tłumaczy ze zapomniał i przeprasza-trwa juz to 2 miesiace, jestem cierpliwy-ale to do czasu-dam negatywa
Stary 28.09.2004, 21:48   #12
cobras
Nowy na forum

Data rejestracji: 15.06.2004
cobras zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Jeśli o mnie chodzi nigdy nie kupiłbym na aukcji. Moja rada kup w sklepie najlepiej blisko siebie i bierz gwarancje. 2 lata to sporo. I jesli mogę radzić to brałbym LG. Mają przynajmniej swój serwis.Ja też od kilku lat używam sprzętu LG. Od CDRW który używałem 3 lata i niedawno sprzedałem sprawny koledze, do dziś go używa i nie narzeka (chyba tylko że zbyt wolno wypala) po DVD Rw. Teraz mam starszy model GSA4082B i naprawdę jestem z niego zadowolony, a martwić się będę za dwa lata jak się gwarancja skończy. Nec-a za bardzo nie znam ale trochę uwazałbym z tą gwarancją. Kumpel kupił ostatnio sprzętu trochę w pewnej firmie, cieszył się że 3 lata gwarancji na procek itp itd. Firma padła a on został bez gwarancji nawet 1 dniowej.
cobras jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: