![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
BenQ 1640
Data rejestracji: 15.07.2004
![]() |
Nowa nagrywarka i kilka pytań :-)
Dziś stałem się szczęśliwym posiadaczem nagrywarki DVDRW LiteON SOHW 812S. Już zdążyłem ją przeflashować na 832S VS08.
Jako iż to moja pierwsza nagrywarka DVD, to nasuwa mi się kilka pytań: 1. Czy czas dostępu do płyty DVD-R jest zawsze taki długi, czy tylko u mnie się tak dzieje? (wkładam płytę do napędu i czekam z 20-30 sekund, aż się powiedzmy film odpali). 2. Jaki program (zestaw programów) polecacie do kopiowania filmów DVD? Narazie używam Shrink DVD i jestem zadowolony. 3. Kupiłem DVD-RW Esperanza 2x i nic z nią nie moge zrobić. Nie chce się na nią nagrać, ani nie moge jej sformatować. Pewnie to wina kiepskiej płyty. 4. Czy filmy nagrane na DVD-R będą widziane na każdym odtwarzaczu stacjonarnym? Jak najlepiej nagrywać, żeby każdy odtwarzacz stacjonarny je widział? 5. Jakie płyty najlepiej kupować? Z tego co czytałem, to verbatimy i TDK są najlepsze. Narazie nie mam więcej pytań. Ide dalej czytać forum, bo widze że nagrywarka DVD, to nie jest tak proste w obsłudze jak CDRW ![]() -- pozdrawiam Leszek Kowalski |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|