![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 23.08.2003
![]() |
LiteOn SOHW 1633S i płyta Dual Layer
Panowie mam problem z nagraniem płyty Dual Layer programem Nero 6.3.1.11 .
Robię to pierwszy raz na płycie dwuwarstwowej. Płyta to Esperanza . Przy próbie wiciśnięcia przycisku "Zapisz" wywala błąd. A o to plik informacyjny : 17:31:43 #22 CDR -1046 File ThreadedTransferInterface.cpp, Line 1607 Nieprawidłowy dysk! 17:31:43 #23 TRANSFER -27 File ThreadedTransferInterface.cpp, Line 1607 Wykonanie polecenia Rozpocznij w trybie DAO nie jest możliwe! 17:31:43 #24 Text 0 File dlgbrnst.cpp, Line 1694 Set remaining time: 0:00,000 (0ms) -> OK 17:31:43 #25 Phase 38 File dlgbrnst.cpp, Line 1836 Zapis z prędkością 2,4x (3*312 KB/s) nie powiódł się! Co jest grane. Czy napęd nie obsłóguje tej płyty, czy trzeba coś ustawić w Nero ? W okienku informacyjnym o rodzaju nośnika wszystko jest OK. Proszę o jakieś sugestie. Zdrówko |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wiszę sobie ...
Data rejestracji: 16.10.2004
![]() ![]() ![]() |
wgraj najnowsze nero :tak:
nero : http://www.nero.com/en/nero-up.php -Content of Update-Package Nero 6 Reloaded ![]() spolszczenie: http://www.nero.com/en/sp_file.php?spla=plk - Nero-6.6.0.12_plk.exe ![]() jaki masz fw ?? pozdrawiam
DVD-RW SAMSUNG 182-M BLACK OEM ![]() MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM "One World, One Web, One Program" Microsoft slogan "Ein Volk, Ein Reich, Ein Führer" Adolf Hitler |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 23.08.2003
![]() |
Na Nero Reloaded też próbowałem, ale problem już mam z głowy
![]() Miałem Bios najnowszy "16BS0S" i zacząłem zmieniać wersje. Za trzecim razem trafiłem i zaskoczył na niższej wersji "16BS0R". Płyta została wypalona bez żadnych problemów i co najważniejsze świeci na stacjonarnym DVD. Zdrówko |
![]() |
![]() |
#4 |
Dobre muchy nie są złe...
Data rejestracji: 12.12.2004
![]() |
Oktawian_15 - patrzę na Twoj sprzęt w podpisie i się zastanawiam jakim cudem można mieć 1536MB pamięci, która pracuje w Dualu.
Rozumiem że posiadasz 3x512MB lub 1x1024 + 1x512, jeżeli tak to w jaki sposób uzyskujesz dual channel? Ps. Przepraszam wszystkich za chwilową zmianę tematu ale moja ciekawość jest większa czasem od przyzwoitości.
Benq DW-1640 (BSRB), Liteon LH-18A1H (HL09), Liteon SOHR-5238S (S09), Liteon - i po co przepłacać ... Ostatnio zmieniany przez karel48 : 21.04.2005 o godz. 18:43 |
![]() |
![]() |
#5 |
Wiszę sobie ...
![]() ![]() ![]() |
czesc
mam 3*512 i plte glowna z dual chanelem... nie wie mo co Tobie biega ?? ![]()
DVD-RW SAMSUNG 182-M BLACK OEM ![]() MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM "One World, One Web, One Program" Microsoft slogan "Ein Volk, Ein Reich, Ein Führer" Adolf Hitler |
![]() |
![]() |
#6 |
Dobre muchy nie są złe...
Data rejestracji: 12.12.2004
![]() |
Hmm ... o to że w dual channel pracuja dwie kości ( jak sama nazwa wskazuje).
Jeżeli Asus ma 3 banki to ich wykorzystanie (wszystkich naraz)prawdopodobnie automatycznie wyklucza pracę w dual channel - pytam ponieważ mogę się mylić. Praca w dualu jeżeli chodzi o platformę AMD to 128bit a nie 64bit. W praktyce rożnica wydajności jest niewielka. Dlatego kości do dual są orginalnie sparowane, o kolejnych numerach serii i oczywiście jdnakowych parametrach. Jeżeli bios płyty podaje Ci że "dual channel enabled" to będę pozytywnie zaskoczony! Ps. Kiedyś zostalem o******ony za mój avatar, który u niektórych pewnie do dziś budzi wstręt ( bo reputki nie dostalem) ale w przeciwieństwie do twojego mój jest delikatny jak aksamit. Ooo - automatic cenzor zadziałał - teraz ktoś pomyśli że użylem tego gorszego zwrotu z dwóch możliwych, a tak nie bylo!!!
Benq DW-1640 (BSRB), Liteon LH-18A1H (HL09), Liteon SOHR-5238S (S09), Liteon - i po co przepłacać ... Ostatnio zmieniany przez karel48 : 21.04.2005 o godz. 21:57 |
![]() |
![]() |
#7 |
Wiszę sobie ...
![]() ![]() ![]() |
powiem szczeze ze nie mam pojecia , ale jade dzisaj do sklepu to sie dowiem
![]() a co do avarta ![]() ![]() pozdrawiam
![]() |
![]() |
|
|