Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 03.03.2006, 18:58   #1
barttas
Nowy na forum

Data rejestracji: 03.03.2006
barttas w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Unhappy nie moge nagrac plyty dvd.

che nagrac 3 fimy w formacie winamp media file na plyte dvd.nagrywam w nero jako dvd z danymi.program powiadamia mnie,ze nagrano plyte pomyslnie.kiedy probuje otworzyc plyte przez np.moj komputer nic tam nie ma.pokazuje mi 0 miejsca wolnego,0 miejsca zajetego.zwariuje! prosze o pomoc.
barttas jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 04.03.2006, 21:47   #2
joujoujou
Ͼ Ͽ
Zlotowicz

Data rejestracji: 15.05.2004
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Jaka nagrywarka, jaki system, ktore nero, no i najważniejsze JAKIE płyty?

Poza tym, aspi jest?
Problemy i porady wyłącznie na forum.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline  
Stary 05.03.2006, 15:54   #3
barttas
Nowy na forum

odpowiadam:

NEC DVD+-RW ND-6650A, TOSHIBA MK8025GAS, nero express 6 (version 6.6.0.8l) , system XP home edition 2002.Plyty rozne np:emtec dvd+r 4,7 gb, i no name, ktorych nazw nie pamietam.aspi-szczerze to nie wiem....
barttas jest offline  
Stary 05.03.2006, 20:47   #4
joujoujou
Ͼ Ͽ
Zlotowicz

Data rejestracji: 15.05.2004
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Stawiam na płyty, popróbuj na lepszych (sony, tdk, verbatim) a o aspi poszukaj, poczytaj, to bedziesz wiedzieć, czy masz, czy nie...
Problemy i porady wyłącznie na forum.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline  
Stary 05.03.2006, 21:49   #5
otreq
Nowy na forum

Data rejestracji: 05.03.2006
otreq w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
nie wiem jak i czy jest możliwe przerobienie pliku mpg na avi,mpg moje dvd nie odtwarza.
otreq jest offline  
Stary 05.03.2006, 21:59   #6
Don Laser
laser nieskalibrowany

Data rejestracji: 31.08.2004
Don Laser zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
otreq ,a co to ma do tematu ? - poza tym tak to ująłeś , że nie wiadomo o co chodzi
Don Laser jest offline  
Stary 07.03.2006, 17:04   #7
barttas
Nowy na forum

aspi nie mialem ale juz mam. dvd nadal nie zapisauje.probowalem nagrac zwykla cd esperanza i teraz nawet tego mi nie nagrywa. po nagraniu wkladam plyte do kompa i slysze jakies stukanie. walniety nagrywarka?mam ja do piero 3 miesiace!
barttas jest offline  
Stary 07.03.2006, 17:21   #8
Don Laser
laser nieskalibrowany

barttas jeśli robisz to w Nero Burning to wybierz DVD ROM(UDF) , jeśli wybierasz ISO a pliki masz powyżej 2GB to nie wypalisz.
System ISO i oparty na nim system plików CDFS nie obsługuje plików o rozmiarze powyżej 2GB
Don Laser jest offline  
Stary 07.03.2006, 18:01   #9
barttas
Nowy na forum

dziekowac za informacje!ale co w takim razie dzieje sie ze zwyklymi plytami cdr? 3 nowe plyty i zadna nie chce chodzic?
barttas jest offline  
Stary 07.03.2006, 18:49   #10
Don Laser
laser nieskalibrowany

Za joujoujou powtórzę: jakie płytki?, i czy to płytki, czy ....antyradary podlusterkowe?
Don Laser jest offline  
Stary 07.03.2006, 21:34   #11
nero7
Bywalec

Data rejestracji: 04.03.2006
nero7 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez barttas
aspi nie mialem ale juz mam.
ASPI Nero ma swoje wiec na Twoj problem to nie pomoze. Nero 6.6.0.8 kupiles z ta nagrywarka ?
Stary 07.03.2006, 21:43   #12
Don Laser
laser nieskalibrowany

Cytat:
Napisany przez nero7
ASPI Nero ma swoje wiec na Twoj problem to nie pomoze.
Ma swoje , ale pytanie czy z niego korzysta? , czy w rejestrze są powiązania tego ASPI z systemem i z samym NERO? - często takie błędy uniemożliwiają nagrywanie i dlatego ForceAspi, czy Adapteckowskie ASPI może okazać się nieodzowne do prawidłowego wypalania - IMO.
Don Laser jest offline  
Stary 07.03.2006, 22:39   #13
nero7
Bywalec

Cytat:
Napisany przez Don Laser
Ma swoje , ale pytanie czy z niego korzysta? , czy w rejestrze są powiązania tego ASPI z systemem i z samym NERO? - często takie błędy uniemożliwiają nagrywanie i dlatego ForceAspi, czy Adapteckowskie ASPI może okazać się nieodzowne do prawidłowego wypalania - IMO.
napisalem przeciez, ze "na ten problem" nie pomoze...zainstalowal ASPI i nie pomoglo. Dlaczego nie poszukac bledu w LOGu ?
Stary 09.03.2006, 00:26   #14
barttas
Nowy na forum

mam oryginalnego nero,kupionego razem z kompem i nagrywarka. poddaje sie... dzieki.
barttas jest offline  
Stary 09.03.2006, 10:19   #15
nero7
Bywalec

Cytat:
Napisany przez barttas
mam oryginalnego nero,kupionego razem z kompem i nagrywarka. poddaje sie... dzieki.
Dlaczego tak latwo sie poddajesz ? Pokaz LOG, popatrzymy. Nero po zakonczeniu wypalania zapyta Ciebie czy chcesz zapisac LOG. Zapisz i pokaz nam. Nalezy czytac LOGi, one sa wlasnie po to, zeby zdiagnozowac problem. Wygladaja tak "nieprzystepnie" ale jest w nich wszystko na temat procesu wypalenia.
Do dziela
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: