![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#7 |
-=<Warsaw Moose>=-
Data rejestracji: 09.05.2004
![]() |
Witam!
Ja zrobiłem dzisiaj dwie rzeczy, zmieniłem FW w NEC-u z oryginalnego 2510A na beta 5 Harriego. To była dobra decyzja. Dużo lepiej pali ![]() Zmieniłem FW w Litku 812@832 z VS04 na VS05 i to była tragedia. Płytę z filmem którą nagrałem wczoraj na NEC-u, w Kprobe na Litku wyniki były w miarę dobre, wręcz porządne z FW VS04. Z FW VS05 wynik wychodził taki, ze nie doczekałem do końca i wrzuciłem spowrotem VS04. Morał dla mnie płynie taki, że dla mnie te testy nie mają większego sensu (co wyrażałem parokrotnie na forum i parokrotnie forum ![]() ze względu na dużą ilość czynników wpływających na wynik, od jakości konkretnego egzemplarza napędu (u LitOn-a wielki rozrzut), użytego firmware, wersji Kprobe po użyty napęd nie liteonowski, jego firmware itd. Żeby zrobić naprawdę wiarygodny test trzeba by mieć naprawdę duuużo czasu i pracować w serwisie lub podobnym miejscu. Uff jak na mnie to dużo się napisałem ![]()
|