![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 08.05.2004
![]() |
![]()
Właśnie dzisiaj otrzymałem swojego 2500A i czym prędzej spróbowałem czy działa
![]() Na pierwszy ogień poszło 4.3 GB danych z mego dysku i mogę tylko żalować, że tak długo czekałem z zakupem nagrywarki DVD. Zmieściły mi się na niej wszytkie projekty z pracy z ostatniego roku oraz dużo programów i sterowników. Na weekend zostawiłem sobie nagrywanie niekórych filmów z moim synem, które mimo kompresji wymagałyby 2 płytek CD, a teraz.... ![]() Dzisiejszą sesję nagrałem na płytce DVD-R Magnetik za 3 zł. Nagrało się wszystko znakomicie (wszystkie nagrane pliki z płytki skpiowałem na dysk i sprawdziłem czy się otwierają) , aczkolwiek stosunkowo długo trwało (ok 40min.) przy ustawionej prędkości nagrywania x4, ale napęd mam podpięty na razie jako secondary slave. Nagrywałem w Nero 6. Przy okazaji - jak zalecacie podpiąć nagrywarkę DVD, w przypadku gdy są 2 dyski twarde + nagrywarka CD + nagrywarka DVD (przy założeniu, że są 2 kanaly IDE)? |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
z innej planety
Data rejestracji: 13.10.2002
![]() |
Nagryware dvd daj na secondary master
![]() Przyjemnego palenia dvd8) |
![]() |
![]() |
#3 |
Yoda
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 01.06.2003
![]() |
Ja mam na primary slave (master-hdd) i chodzi bezproblemowo, przy nowym sprzęcie nie powinno być zadnych problemów.
#4 |
Forumator
Data rejestracji: 04.04.2004
![]() |
aczkolwiek stosunkowo długo trwało (ok 40min.) przy ustawionej prędkości nagrywania x4
dziwne bo prz nagrywaniu x4 cały proces trwa ok 12min!!! wynika z tego że nagrywałeś z prędkością ok x1,5 :-) a masz włączone DMA(przy XP jest automatycznie włanczane natomist przy 98 i Milenium trzeba czasami włączyć samemu)??acha i jakie masz dyski (chodzi mi o prędkość) bo u mnie na 20G (5200 obr) nie zawsze płta nagrywa się z prędkością x4 natomiast na 80G (7200 obr) jeszcze ani razu prędkość nagrywania nie zeszła poniżej 4 (3,9 ;-)) - nie wiem czy HDD ma wpływ na prędkość zapisu DVD ale u mnie się sprawdza pzdrawiam
#5 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 08.05.2004
![]() |
Masz rację [ok].
Dysk z ktorego zgrywałem materiał nie miał uaktywnionego DMA (u mnie pracuje on jako archiwum - praktycznie cały czas w kieszeni). Mam dwa dyski po 60 GB, 7200obr/min, Maxtor i Sygate. Przed chwilą zgrałem ten sam materiał z dysku podstawowego i czas wyszedł 14min 3 sek. ![]() Myślę, że to przyzwoity wynik ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|