Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 15.01.2005, 21:02   #1
KarolluZ
Guru

Data rejestracji: 29.06.2002
KarolluZ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Problem z SOHW-832S

Otóż mam bardzo nietypowy problem. Pod koniec grudnia zmieniłem komputer, ale nagrywarkę dvd sobie zostawiłem. Zainstalowałem system, zrobiłem ghosta i użytkowałem. Miałem płytkę dvd, którą jeszcze nagrywałem na starym kompie. Była to płytka z programami. Któregoś dnia po powrocie z pracy, nie miałem neta i brat sieskarżył, że coś nagrywarka kopie płytki. Zatem chciałem cośz tej płytki z programami coś zainstalować. Włożyłem ją do napędu dvd-rw, wszedłem do dowolnego katalogu, a z niego już nigdzie indziej nie mogłem wejść. Co gorsze, nie mogłem otworzyć żadnego archiwum [rar, zip], a próba wejścia do podkatalogów kończyła sie komunikatem "nieprawidłowa struktura katalogów". Jeszcze dodam, że zamiast ikonek instalacyjnych do programów mam zwykłe okienka tak jakby to był program dosowy . Pomyślałem więc, że już czas oddać moja nagrywarkę do serwisu. Jednak koleś następnego dnia zadzwonił, że nagrywarka jest w szczytowej formie, normalnie przegrywa płytki, widzi bez problemu moją płytkę i w ogóle. Zdziwiłem się... podłączyłem ją znowu do kompa i to samo . Przywróciłem system z ghosta i.... o dziwo nagrywarka odżyła. Jednak po 4-5 dniach jest znowu to samo. Zmieniłem kanał i podpiąłem ją drugiego kanału razem z wypalarą cd-rw. i to samo... Nie wiem czego już mogę się czepić... mam płytę na nForce3 i tak siezastanawiałem czy to może nie wina tego sterownika IDE_SW instalowanego razem ze sterami do nForce3. Przetestuje to... co do biosa to mam najnowszy... Problem jeszcze polega nie tylko na problemie odczytu jednej płyty, ale i przy nagrywaniu. W nero płytka smaży się z 30 minut prędkością x4 i zazwyczaj potem nie działa, gdyż bufor odczytu i nagrywarki strasznie się wha i ciągle mruga diodka na czerwono i pomarańczowo. Non stop używany jest smart-burn... Nie wiem zego się czepić...jak sądzicie ?

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  

Twoje uprawnienia: