![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 23.11.2005
![]() |
muł Liteon sohw 1693s
Mam nagrywarke Liteon sohw 1693s i ostatnio mam wrażenie że strasznie długo wypala mi obszar LEad in blisko minuty, czy ktos moze mi powiedziec czy jest to normalne zachowanie. Wczesniej pojawil mi sie problem kalibracji mocy ale sadze ze mogla to byc wina plyty. Z gory dzieki za odpowiedz
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
takie podstawowe pytanie - a na jakiej płycie i przy jakiej ustawionej szybkości wypala około minuty?
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
narazie na platinum dvd+R, co do predkosci to nie ma roznicy czy 4,6 czy 8 zawsze obszar lead in wypala ok 1min.
|
![]() |
![]() |
#4 |
Dobre muchy nie są złe...
Data rejestracji: 12.12.2004
![]() |
Nie masz się czym przejmować o ile czas palenia całej płytki mieści się w odpowiednich granicach - x8 - ok.8.30', x4 - ok. 15' (oczywiście płytka 4.7GB zapełniona) - mam drugiego już Litka ( wcześniej 1653)i tak się wlasnie zachowują, to już chyba ich taka uroda.
![]()
#5 |
Nowy na forum
![]() |
PO tym jak pojawil sie problem kalibracji mocy mam wrazenie ze ten czas sie wydluzyl, bynajmniej wczesniej ni zwracale muwagi na ten czas wypalania lead in. A jakie jest prawdopodoobienstwo pojawienia sie ponownego bledu gdy juz on raz wystapil?
|
![]() |
![]() |
#6 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ten błąd kalibracji mocy wystąpił na jakiejś ciekawej płytce RW?
zrobić z niej ozdobę choinkową i już ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | ||
Guru
Data rejestracji: 01.10.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witam
![]() Cytat:
![]() Długi zapis lead-in i/lub out występuje również u mnie z niewielką (ale zawsze) częstotliwością, niezależnie od marki płyt. Zupełnie się tym nie przejmuje i Tobie radzę to samo. Cytat:
![]() Pozdrawiam
![]() |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
![]() |
no musze przyznac ze ta plytka na ktorej wystapil ten blad byla z dolnejh polki cenowej wsrod plytek dvd. NO coz dzieki za info dot. moje mulka sohw 1693s
|
![]() |
![]() |
|
|