![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Guru
Data rejestracji: 26.04.2002
![]() |
mulenie kompa podczas nagrywania
witam.
mam wielki problem podczas nagrywania plyt cd. gdy nagrywam na nagrywarce cd-rw LG gce 8240b, to wszystko jest ok. lecz gdy to samo proboje nagrac na necu 2500,to system zaczyna tak mulic ze nawet dzwiek w winampie sie wylacza(tzn przerywa co sekunde).uzycie procesora caly czas jest na 100%. co ciekawe dzieje sie to raczej tylko z programem alcohol,zadko z nero. wina tasmy do nagrywarek to nie jest,bo dalem nowa ,ale 40 zylowa. czy to moze byc uszkodzenie tasmy od dysku? PS. aspi mam, dma wlaczone,system czysty,dysk zdefragmentowany. nagrywanie dvd jest na necu normalne,czyli procesor nie jest nigdy uzywany w 100%. a moze to ejst wina firmware'u? aktualnie mam te najnowszy bios rekomendowany przez was,czyli nieoficjalny z DL i bitsettingiem. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
gÓru
Data rejestracji: 20.12.2003
![]() ![]() ![]() |
A może spróbuj z Force ASPI 1.7
![]() PS naprawde dziwne... |
![]() |
![]() |
#3 |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
...to chyba nie ten dział. Spróbuj zmienić w Alcohol "Interface kontroli urządzeń"
#4 |
Guru
![]() |
mam force aspi 1.7.
a co do dzialu.. prosze majmocniej o przeniesienie ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 08.01.2005
![]() |
Polecam załączyć DMA w nagrywarce a jesli to nagrywarka conajmniej UDMA 66 konieczna jest taśma 80 zyłowa - (tyczy się to wiekszości modeli) lepiej takze jesli nagrywarka i dysk sa na osobnych taśmach - oczywiście mogą być raze (master-slave) ale osobne są zdecydowanie lepsze - dla wydajnośći.
|
![]() |
![]() |
#6 |
Caliente
Data rejestracji: 30.09.2002
![]() ![]() ![]() |
pozatym, memory !!!! (jej ilosc)
#7 |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jeżeli muli ci system przy nagrywaniu
To sprawdź koniecznie czy w tle nie masz działających klientów p2p W szczególności eMule, eDonkey2000, MLdonkey, itp. ... ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Guru
![]() |
obydwie nagrywarki sa na osobnym kanale.
LG-master nec-slave 256 Ram, duron 900. nie wydaje mi sie ze to wina systemu,bo plytki dvd nagrywa bez problemow,a tnie sie tylko przy obrazach w alcoholu i tylko na necu. wczoraj wieczorem nagralem na necu plytke w nero z danymi x24 i szlo bez problemow, komp sie nic nie mulil. tak jak wspomnialem predzej, dzieje sie to raczej tylko w alcoholu. |
![]() |
![]() |
|
|