![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 15.11.2007
![]() |
DVD-RW nie widzi czystych płyt DVD
Witam!1Mam dvd rw LG 4080 n , wszystko jest ok , czyta cd,nagrywa cd , czyta dvd lecz nie nagrywa, nie widzi jej , mieli mieli i nic .po włączeniu nero jak chcę dać nagraj to nie ma informacji o predkości , jak otworzę napęd to jest . gdzie tkwi problem??
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Data rejestracji: 01.08.2007
![]() ![]() ![]() ![]() |
Podaj wi***281;cej szczeg***243;***322;***243;w: jaka wersja firmware, jakiej firmy u***380;ywasz no***347;nik***243;w
![]() Ostatnio zmieniany przez romanesco : 15.11.2007 o godz. 14:53 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 15.11.2007
![]() |
dane
bios nowy os35 a więc 8xdvd wypalało do dziś , płytki verbatim,tdk, inne też wypalał . po odłączeniu od laptopa cos ruszyło po ponownym podpięciu, jedną wczoraj wypaliłem i znów to samo...
czystą płytę mieli i coś pstryka a nie otwiera czystej płyty jak kliknę na ikonę napędu. z góry dziękuję za odpowiedz ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Guru
Data rejestracji: 01.08.2007
![]() ![]() ![]() ![]() |
Być może coś na podłączeniach nie styka, dobrze sprawdź. Skoro jedną Ci wypalił, to znaczy, że optyka chyba działa. Ewentualnie odłącz napęd i podepnij u kogoś, sprawdż jak działa. Jeśli nadal po sprawdzeniu będzie coś nie tak, najlepiej odwiedź serwis.
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|