![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 07.02.2008
![]() |
Multiboot DVD, ważne!
witam, mam problem, ktorego nie potrafie w zaden sposob rozwiazac. zrobilem sobie multiboot dvd w programie UltraISO i wszystko bylo ok dopoki nie wrzucilem na plytke powyzej 2GB - wtedy przestala bootowac. wie ktos moze czemu tak sie dzieje i ewentualnie co mozna z tym zrobic?
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Czy***380;by***347; dogrywa***322; do zapisanej ju***380; p***322;yty (multisesja) ?
Czy raczej chodzi o dodanie plik***243;w do obrazu i p***243;***378;niejszy wypiek ca***322;o***347;ci? ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
nie dogrywam, robie wszystko od poczatku bez multisesji
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
![]() |
kazdy inny temat jest wazny, ale ten bardziej przyciaga uwage i jest wieksze prawdopodobienstwo ze ktos odpowie... moze pomozesz?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
try a run, try a hide...
Data rejestracji: 07.06.2005
![]() ![]() |
a mnie wcale nie przyciagnelo slowo "wazne"
sadzilem, ze dowiem sie jak przygotowac multibootowalna plyte, ale chyba nic z tego sam sobie na g***243;gle poszukam, pomimo zo to nie jest dla mnie az tak wazne...
![]() |
#6 |
Nowy na forum
![]() |
ta, szukaj, a znajdziesz, ja znalazlem jak zrobic, ale co do tego problemu to juz nie i zapytalem na forum, ale widze ze tu odpowiedzi raczej nie dostane, bo sie czepiacie nazwy tematu i odpowiadacie na niego nie majac pojecia jak rozwiazac ten problem
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dobra
Gadaj co tam i gdzie i na czym bootujesz ![]() ![]()
![]() |
#8 |
Nowy na forum
![]() |
no to tak: odpalilem UltraISO, wrzucilem tam kilka systemow + hirens boot cd, skonfigurowalem multi-boot i przy uruchamianiu kompa nie bootuje tylko normalnie windows startuje (w biosie mam ustawione dobrze), wiec stwierdzilem, ze wgram na plytke jeden system + hirens - plyta bootuje, wrzucilem na nia ponownie wszystko, ale obcialem jeden system i zamiast 2310MB jest 1760MB - plyta bootuje... i teraz nie wiem dlaczego ta z 2310MB nie chce startowac
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
Ale wydaje mi się, że potrzeba wpierw ustalić czy problemem jest rozmiar czy dogrywanie systemów ![]() Bo jeżeli przy każdym systemie są jakieś informacje bootujące to przy starcie komp głupieje Można to sprawdzić jeżeli do tej płyty 1760MB dograsz jakieś zupełnie dowolne dane nie związane z bootowaniem, np jakiś film Wtedy zobaczymy czy się uruchomi, choć będzie ponad 2GB ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Nowy na forum
![]() |
dodawalem losowe programy itp., ktore nie maja nic wspolnego z bootowaniem i niestety dzieje sie to samo
nie dogrywam systemow, tylko za kazdym razem od nowa wypalam plytke, raz wiecej raz mniej systemow |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
Może to kwestia jakichś ustawień programowych w tym UltraISO A spróbuj w Nero to nagrać ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Nowy na forum
![]() |
probowalem tez nero i to samo, 4 dzien nad tym siedze
EDIT: program w ktorym to robie to MagicISO, a nie UltraISO jak wczesniej pisalem.... juz mi sie to wszystko myli Ostatnio zmieniany przez warez : 07.02.2008 o godz. 23:20 |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Guru
Data rejestracji: 12.07.2004
![]() ![]() |
Bootowanie jest pod DOS'em. A DOS to FAT16 i obs***322;uguje partycje tylko do wielko***347;ci 2,1 gigabajta.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
I wszystko jasne
![]()
![]() |
#15 |