![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 23.04.2004
![]() |
DVD+R DL wasze doświadczenia
ostatnimi czasy testowałem płytki DVD+R DL Traxdata. I z przykrością musze stwierdzić, że te płytki to kompletna porażka. Może nie jestem jakimś specjalisą od nagrywania płyt dvd, ale trochę już ich wypaliłem. Traxdaty DL jak dotąd wypaliłem 4 (na nagrywarkach Gigabyte 1608, Asus 1604 i Nec 2510). W tym na Gigabyte 2, na necu 1 i 1 na asusie. Tylko ta wypalona na necu jako tako daje się czytać w innych odtwarzaczach dvd (w tym stacjonarnych), ale są często problemy przy przejściu z jednej do drugiej warstwy, np. moja Yamaha DVD-S540, od czasu do czasu ma z tym problem.Panasonic s35 niby czyta tę płytę (z filmem) lae tylko menu, przy próbie odczytu filmu zgłasza bład Macrovision i wraca do menu (a usunałem te zabezpieczenie).
Tak więc te płytki dvd+r DL to jak dotąd jedna wielka porażka, nie wiem moze trafilem na jakąś marną partię, ale 3 wypalone płytki nie dają się czytac nigdzie. Wyglądało to jakby miały problemy przy nagrywaniu przy przeskoku do 2 warstwy (próbowałem zarówno Nero jak i copyToDVD). A jakie wy macie doświadczenia z nagrywaniem płyt DVD+R DL... |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Data rejestracji: 12.07.2004
![]() ![]() |
Moje doświadczenie jest podobne.
Traxdata na Ritek wypala się najgorzej. Lepiej Platinum też na Ritek. Najlepiej wypalają się Verbatimy DL. Jednak wszystkie płytki DL są czytane poprawnie na moim weteranie DVD AIWA XD-DW370. Wypaliłem 17 płytek DL. Dopuszczalny jest przeskok w czasie przejścia warstw. Jest to zaznaczone na każdej płycie DL tłoczonej a więc również na nagrywanych DL. Pierwsze płytki nagrywałem na LiteOn 812s@832S i 832S. To Verbatimy. Następne na LiteOn 1633S, Nec 3500AG i BenQ 1620. ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Bywalec
![]() |
chętnie spróbowałbym wypalić te Verbatimy, ale cena powala...
|
![]() |
![]() |
#4 |
Godzina 5-ta minut 30-ści
Data rejestracji: 06.10.2002
![]() |
Ja i szwagier wypaliliśmy jednego Verbatima DL na LiteOn SOHW 832s (przeróbka z 451s). Płytka paliła się b. długo (ok. 40 minut), ale jakość rewelacja. Weszło około 8, 08 GB materiału, a film chodzi bez ścinek na b. wymagającym, stacjonarnym LG DT 885NY.
Co do Traxdaty polecam obszerny artykuł na temat płyt DL tej firmy na stronie ww.cdrlab.pl. Rzeczywiście test nie wypadł przekonywująco. Pozdr.
Pozdrawiam. Lepiej powiedzieć: "To interesujące, co mówisz" zamiast "Co Ty pie...lisz" Lepiej powiedzieć: "Chyba powinieneś to przemyśleć" zamiast "No i weź tłumacz *****owi" Lepiej powiedzieć: "Raczej nie zrobisz tego w ten sposób" zamiast "I tak do zaje...ania, całe życie z kretynami" |
![]() |
![]() |
#5 |
Bywalec
![]() |
Co do testu na Cdrlab.pl to czytalem ten test. Ciekawe ile ich wypalili
![]() Zresztą przy tej cenie chyba niewarto kupować te płytki, bo ryzyko straty zbyt duże, no chyba, że ktoś ma za dużo kasy do wywalenia... |
![]() |
![]() |
#7 |
Caliente
Data rejestracji: 30.09.2002
![]() ![]() ![]() |
tak z plytkami DL nie ma zadnego problemu-no prawie ,bo cena za wysoka.
#9 | |
Bywalec
![]() |
Cytat:
gdzie można kupic w tej cenie (pewnie Traxdaty)... |
|
![]() |
![]() |
|
|