![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 16.12.2005
![]() |
Nagr,na plytce DVD Laik, prosto jak chlop chlopu
Witam, szukalem, znalazlem, ale nic nie rozumiem z tego dlatego prosze o niewyzywanie sie na mnie ze zakladam nowy temat ale juz tyle plyt zmarnowalem.....
Jestem bardzo cieniutki w te klocki nawet jeszcze cienszy. Chce nagrac np 5 filmow na plytke DvD o pojemnoscic 4,7G i mam problem bo za kazdym razem nie przekracza mi 1% nagrania i wyskakuje blad. A robie tak: 1.Wkladam plytke 4,7 G Dvd 2.Odpalam Nero 6. 3. Wybieram Dane Dvd 4. Zamieszczam pliki (np 5 filmow) o formacie .avi z plikami texttowymi (nie foldery, chociaz z folderami tez próbowałem) no i tez nie wiem bo zamieszczam jakies pliki thumbs(nie wiem co to jest i czy czeba ale tez probowałem bez zamieszzczania ich) 5.daje BURN 6.Pojawia sie komunikat o multisesji wiec nie wybieram go bo mi sie zmiesci bez problemu na plytce 7. 1% mi sie nagralo i po 2 minutach pojawia sie bład, daje save i szuflada z płyta sie otwiera. 8. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pomozcie mi bo nigdy nie nagram nic. Powiedzcie czy cos zle robie czy poczebny jest jakis program do umieszczania plikow .avi lub konwersji zeby bylo dobrze. dodam ze filmy na jednej plytce nagrywam bez problemu tylko z tym dvd mam problem. Nagrywarka to Samsung SH-W162C http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=75418068 Mam nadzieje ze znajdzie sie ktos cierpliwy i mi to opisze bez problemu. Przeciez po to jest forum by pytac. Pozdrawiam |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
opis długi a odpowiedź krótka - Samsung
![]() jakie to płyty nie chcą się wypalać? |
![]() |
![]() |
#3 | |
Masta of Dizasta
Data rejestracji: 15.12.2005
![]() |
Cytat:
Czep się lepiej jakiegoś Liteona a nie mojego Samsunga ![]() ja mam wersję SH-W162L i pali aż miło, bez kłopotów i problemów ![]() Ten 1 % może sugerować, że wywala się już przy Lead In a przed rozpoczeciem wypalania danych. Za mało informacji podałeś: czy wczesniej miałeś jakioeś problemy, może ta płytka to jakaś lipa. Spróbuj może na niej wypalić u kogoś innego na innym sprzęcie, żeby coś wykluczyć. Pozdrawiam, Jarek Ostatnio zmieniany przez 0xFFFFFF : 16.12.2005 o godz. 09:42 |
|
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 30.06.2005
![]() |
W pełni popieram kolege!!! Mam Samsunga HS-552U i pali az miło !!
Na różnych odtwarzaczach starych i nowych wszystkie plyty chodzą !!! |
![]() |
![]() |
#5 | |
HDmaniak
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
zreszta - pogadamy za rok? ![]() pozdro ![]() |
|
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
![]() |
nie chca sie nagrac media-tech media-store, ale wczesniejsze tez nie chcialy a byly inne.MOze kupic np verbatimke i sprobowac albo na emtecu?
0xFFFFFF masz racje wlasnie przy tym mnie wywala, nie moge sprawdzic u nikogo bo nikt nie ma nagrywarki dvd. Ja mam problem z nagrywaniem dvd plytek a normalnie mi sie nagrywaja inne. Czy robie cos nie tak?Specjalnie kupilem slabe plytki zeby sie nauczyc a plytki sie nie niszcza podczas tego nagrywania to tak jak by nawet nie zaczol zapisywac. Nagrywarke mam 3 dni wiec doswiadczenia nie mam wogole ale na zdrowy rozsadek wydaje mi sie ze wszytko robie jak nalezy, moze oprogramowanie do kichy albo program poczebny jakis ,nie wiem napiszcie cos wiecej. Sprawdzilem na plytce Dvd-R Hawk i jakis postep, bufor level na lead in poszedl caly a proces status zaczymal sie na 14%. Czyli co? Plytki beznadziejne czy co?Nagrywalem na szybkoscci x4. Napiszcie jakie plytki najlepiej miec przy tej nagrywarce Ostatnio zmieniany przez mlody02 : 16.12.2005 o godz. 17:06 |
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
A moze nagrywarka jest zepsuta?Na normalnych plytkach pali mi jak niewiem a na Dvd niechce, moze byc taki problem ze cos jest zepsute?Bo probowalem nagrac jeszcze raz no i kicha. Na dvd nie pojedzie.
|
![]() |
![]() |
#8 |
Bywalec
Data rejestracji: 28.03.2004
![]() |
SPROBUJ NA INNEJ MARCE PLYT NP. PLATINUM, SONY,VERBATIM.jesli nie zadzial nagrywara do kitu
|
![]() |
![]() |
#9 |
Nowy na forum
![]() |
ufffff...kupilem Verbatim dvd+R i emtec oraz sony z tym ze dvd-R(co prawda nie wiem czym sie roznia
"+" i "-" ale na verbatimce wypala mi bez problemu na szybkosci x8(max) a na sony wypala na x4 tez bez problemow a emteca jeszcze nie probowalem. I potwierdza sie tutaj wlasnie ze lepiej kupic drozsza i jest jakosc lepsza a nie jakies kichy plyty. Dzieki chlopaki za pomoc. A nagrywarka jest super bo pali wszystko tylko musi miec dobre plytki. pozdro |
![]() |
![]() |
#10 | |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() Cytat:
![]() mamy na forum cały dział o nośnikach optycznych - warto zerknąć zanim się płyty kupi. |
|
![]() |
![]() |
#11 | |
z innej planety
Data rejestracji: 13.10.2002
![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
#12 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#13 |
niezarejestrowany
Data rejestracji: 24.03.2006
![]() |
Mam podobny problem.
Mam od kilku dni nagrywarkę DVD Samsung SH-S162L i podczas nagrywania multisesyjnego (w Nero 6.6.1.4) na plycie DVD+R występuje błąd i płyta zastaje uszkodzona. Przy nagrywaniu DVD+RW nie było żadnych problemów. Odinstalowałem "Nero 6.6.1.4" i zainstalowałem "Nero OEM 6.6.0.19" (dołączone do nagrywarki) i spróbowałem jeszcze raz nagrać, i przed samym nagraniem pojawiło się ostrzeżenie (w Nero 6.6.1.4 nie było go), że przy nagrywaniu multisesyjnym może zostać uszkodzona płyta i czy chcę zamkąć płytę. Gdy zaznaczyłem, żeby zamknoł płytę to nagrało się wszystko dobrze i bez problemów. W czym może być problem, czy to wina płyt (Esperanza DVD+R), nagrywarki, czy oprogramowania? Które płyty są lepsze, "+", czy "-"? ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
plytek dvd sie nie przepala (no chyba ze ma sie plextora, ale w Waszym przypadku to nie grozi) ?
nagrywamy na czyms markowym (verbatim, sony, "plextor-ci co maja wiecej szmalu" ![]() moze trzeba zmienic firmware na jakies nowsze, moze nie ma nosnika w bazie nosnikow ? DMA wlaczone ? ASPI zainstalowane ? ja pale tylko na "plusach" |
![]() |
![]() |
#15 |
niezarejestrowany
Data rejestracji: 24.03.2006
![]() |
DMA mam włączone, zainstalowałem "aspi_471a2" i dalej jest to samo, i pojawia się taki monit.
![]() Ps. mam Win2k3 |
![]() |
![]() |
|
|