Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 16.12.2005, 04:04   #1
mlody02
Nowy na forum

Data rejestracji: 16.12.2005
mlody02 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Nagr,na plytce DVD Laik, prosto jak chlop chlopu

Witam, szukalem, znalazlem, ale nic nie rozumiem z tego dlatego prosze o niewyzywanie sie na mnie ze zakladam nowy temat ale juz tyle plyt zmarnowalem.....
Jestem bardzo cieniutki w te klocki nawet jeszcze cienszy.
Chce nagrac np 5 filmow na plytke DvD o pojemnoscic 4,7G i mam problem bo za kazdym razem nie przekracza mi 1% nagrania i wyskakuje blad.
A robie tak:
1.Wkladam plytke 4,7 G Dvd
2.Odpalam Nero 6.
3. Wybieram Dane Dvd
4. Zamieszczam pliki (np 5 filmow) o formacie .avi z plikami texttowymi (nie foldery, chociaz z folderami tez próbowałem) no i tez nie wiem bo zamieszczam jakies pliki thumbs(nie wiem co to jest i czy czeba ale tez probowałem bez zamieszzczania ich)
5.daje BURN
6.Pojawia sie komunikat o multisesji wiec nie wybieram go bo mi sie zmiesci bez problemu na plytce
7. 1% mi sie nagralo i po 2 minutach pojawia sie bład, daje save i szuflada z płyta sie otwiera.
8.?
Pomozcie mi bo nigdy nie nagram nic.
Powiedzcie czy cos zle robie czy poczebny jest jakis program do umieszczania plikow .avi lub konwersji zeby bylo dobrze.
dodam ze filmy na jednej plytce nagrywam bez problemu tylko z tym dvd mam problem. Nagrywarka to Samsung SH-W162C
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=75418068
Mam nadzieje ze znajdzie sie ktos cierpliwy i mi to opisze bez problemu. Przeciez po to jest forum by pytac.
Pozdrawiam
mlody02 jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 16.12.2005, 08:18   #2
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
opis długi a odpowiedź krótka - Samsung

jakie to płyty nie chcą się wypalać?
ed hunter jest offline  
Stary 16.12.2005, 09:35   #3
0xFFFFFF
Masta of Dizasta

Data rejestracji: 15.12.2005
0xFFFFFF w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez ed hunter
opis długi a odpowiedź krótka - Samsung
Hę ?

Czep się lepiej jakiegoś Liteona a nie mojego Samsunga
ja mam wersję SH-W162L i pali aż miło, bez kłopotów i problemów

Ten 1 % może sugerować, że wywala się już przy Lead In a przed rozpoczeciem wypalania danych.
Za mało informacji podałeś: czy wczesniej miałeś jakioeś problemy, może ta płytka to jakaś lipa. Spróbuj może na niej wypalić u kogoś innego na innym sprzęcie, żeby coś wykluczyć.
Pozdrawiam,

Jarek

Ostatnio zmieniany przez 0xFFFFFF : 16.12.2005 o godz. 09:42
0xFFFFFF jest offline  
Stary 16.12.2005, 16:49   #4
mendoza
Nowy na forum

Data rejestracji: 30.06.2005
mendoza w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
W pełni popieram kolege!!! Mam Samsunga HS-552U i pali az miło !!
Na różnych odtwarzaczach starych i nowych wszystkie plyty chodzą !!!
mendoza jest offline  
Stary 16.12.2005, 16:51   #5
Smartek
HDmaniak
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 20.10.2002
Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Cytat:
Napisany przez mendoza
W pełni popieram kolege!!! Mam Samsunga HS-552U i pali az miło !!
Na różnych odtwarzaczach starych i nowych wszystkie plyty chodzą !!!
jakby nie chodzily to dopiero by bylo..
zreszta - pogadamy za rok?
pozdro
Smartek jest offline  
Stary 16.12.2005, 16:53   #6
mlody02
Nowy na forum

nie chca sie nagrac media-tech media-store, ale wczesniejsze tez nie chcialy a byly inne.MOze kupic np verbatimke i sprobowac albo na emtecu?
0xFFFFFF masz racje wlasnie przy tym mnie wywala, nie moge sprawdzic u nikogo bo nikt nie ma nagrywarki dvd. Ja mam problem z nagrywaniem dvd plytek a normalnie mi sie nagrywaja inne. Czy robie cos nie tak?Specjalnie kupilem slabe plytki zeby sie nauczyc a plytki sie nie niszcza podczas tego nagrywania to tak jak by nawet nie zaczol zapisywac. Nagrywarke mam 3 dni wiec doswiadczenia nie mam wogole ale na zdrowy rozsadek wydaje mi sie ze wszytko robie jak nalezy, moze oprogramowanie do kichy albo program poczebny jakis ,nie wiem napiszcie cos wiecej.
Sprawdzilem na plytce Dvd-R Hawk i jakis postep, bufor level na lead in poszedl caly a proces status zaczymal sie na 14%. Czyli co? Plytki beznadziejne czy co?Nagrywalem na szybkoscci x4.
Napiszcie jakie plytki najlepiej miec przy tej nagrywarce

Ostatnio zmieniany przez mlody02 : 16.12.2005 o godz. 17:06
mlody02 jest offline  
Stary 16.12.2005, 17:39   #7
mlody02
Nowy na forum

A moze nagrywarka jest zepsuta?Na normalnych plytkach pali mi jak niewiem a na Dvd niechce, moze byc taki problem ze cos jest zepsute?Bo probowalem nagrac jeszcze raz no i kicha. Na dvd nie pojedzie.
mlody02 jest offline  
Stary 16.12.2005, 18:12   #8
waska0
Bywalec

Data rejestracji: 28.03.2004
waska0 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
SPROBUJ NA INNEJ MARCE PLYT NP. PLATINUM, SONY,VERBATIM.jesli nie zadzial nagrywara do kitu
waska0 jest offline  
Stary 17.12.2005, 17:25   #9
mlody02
Nowy na forum

ufffff...kupilem Verbatim dvd+R i emtec oraz sony z tym ze dvd-R(co prawda nie wiem czym sie roznia
"+" i "-" ale na verbatimce wypala mi bez problemu na szybkosci x8(max) a na sony wypala na x4 tez bez problemow a emteca jeszcze nie probowalem.
I potwierdza sie tutaj wlasnie ze lepiej kupic drozsza i jest jakosc lepsza a nie jakies kichy plyty.
Dzieki chlopaki za pomoc. A nagrywarka jest super bo pali wszystko tylko musi miec dobre plytki.
pozdro
mlody02 jest offline  
Stary 17.12.2005, 19:14   #10
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cool

Cytat:
Napisany przez mlody02
ufffff...kupilem Verbatim dvd+R i emtec oraz sony z tym ze dvd-R(co prawda nie wiem czym sie roznia
"+" i "-" ale na verbatimce wypala mi bez problemu na szybkosci x8(max) a na sony wypala na x4 tez bez problemow a emteca jeszcze nie probowalem.
I potwierdza sie tutaj wlasnie ze lepiej kupic drozsza i jest jakosc lepsza a nie jakies kichy plyty.
Dzieki chlopaki za pomoc. A nagrywarka jest super bo pali wszystko tylko musi miec dobre plytki.
pozdro
a mówiłem, że Samsung

mamy na forum cały dział o nośnikach optycznych - warto zerknąć zanim się płyty kupi.
ed hunter jest offline  
Stary 17.12.2005, 19:29   #11
piotrek123
z innej planety

Data rejestracji: 13.10.2002
piotrek123 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez mlody02
emteca jeszcze nie probowalem.

pozdro
Napewno się nagra z prędkością 16x...
Stary 17.12.2005, 22:05   #12
mlody02
Nowy na forum

Cytat:
Napisany przez ed hunter
a mówiłem, że Samsung

mamy na forum cały dział o nośnikach optycznych - warto zerknąć zanim się płyty kupi.
jasne - zerkne - dzieki
mlody02 jest offline  
Stary 24.03.2006, 10:53   #13
NzJLWzBq
niezarejestrowany

Data rejestracji: 24.03.2006
NzJLWzBq w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Mam podobny problem.

Mam od kilku dni nagrywarkę DVD Samsung SH-S162L i podczas nagrywania multisesyjnego (w Nero 6.6.1.4) na plycie DVD+R występuje błąd i płyta zastaje uszkodzona. Przy nagrywaniu DVD+RW nie było żadnych problemów.

Odinstalowałem "Nero 6.6.1.4" i zainstalowałem "Nero OEM 6.6.0.19" (dołączone do nagrywarki) i spróbowałem jeszcze raz nagrać, i przed samym nagraniem pojawiło się ostrzeżenie (w Nero 6.6.1.4 nie było go), że przy nagrywaniu multisesyjnym może zostać uszkodzona płyta i czy chcę zamkąć płytę. Gdy zaznaczyłem, żeby zamknoł płytę to nagrało się wszystko dobrze i bez problemów.

W czym może być problem, czy to wina płyt (Esperanza DVD+R), nagrywarki, czy oprogramowania?

Które płyty są lepsze, "+", czy "-"?
NzJLWzBq jest offline  
Stary 24.03.2006, 11:27   #14
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.02.2003
icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
plytek dvd sie nie przepala (no chyba ze ma sie plextora, ale w Waszym przypadku to nie grozi) ?

nagrywamy na czyms markowym (verbatim, sony, "plextor-ci co maja wiecej szmalu" ) a nie supermarketowych produktach ?

moze trzeba zmienic firmware na jakies nowsze, moze nie ma nosnika w bazie nosnikow ?

DMA wlaczone ?
ASPI zainstalowane ?

ja pale tylko na "plusach"
Stary 24.03.2006, 12:40   #15
NzJLWzBq
niezarejestrowany

Data rejestracji: 24.03.2006
NzJLWzBq w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
DMA mam włączone, zainstalowałem "aspi_471a2" i dalej jest to samo, i pojawia się taki monit.

Ps. mam Win2k3
NzJLWzBq jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: