![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.04.2004
![]() |
Nagrac jeden duzy plik 4.35GB - tylko UDF ?
Czy tylko NERO ? jakie sa inne mozliwosci i jaki to musi byc format zapisu ?
Chce nagrac na DVD+R lub DVD-R jeden duzy plik danych plik zajmuje 4.35GB i w wybierajac w NERO format nagywania danyh pierwszy od gory DVD-ROM(ISO )wyskakuje mi komunikat: "nie mozna nagrac ze wzgledu na to iz rozmiar pliku tjest wiekszy od 2GB dlatego prosimy wybrac do tego celu inny format kompilacji np format zapisu UDF" Moje pytanie to takie ze chce poprostu nagrac duzy plik xxxxx.jbc o wielkosci 4.35GB na te w/w nosniki zeby byly czytane normalnie na kazdym DVD-ROM w komputerze i oczywiscie na mojej nagrywarce ![]() 1. Co oznacza ten format UDF ? 2. Jakie są różnice pomiędzy systemem plików w wersjach 1.02 ; 1.50 ; 2.00 ; 2.01 ? (domyslam sie ze to sa coraz to nowsze, ale która jest do czego lepsza)? 3. W NERO jest wybor w zakladce UDF - partycja UDF: fizyczna, virtualna, zapsowa - jaka jest do czego ? Prosze o pomoc potrzebuje tak nagrac okolo 50 nosnikow i nie chcialbym zepsuc tego juz na poczatku jak i miec mozliwosc korzystania z tego jeszcze po roku Pozdrawaim i Dziekuje - za wszystkie pomocne info.
================================================== = LiteOn 851s *** XP2000 *** 512MB *** Radeon 8500 *** ASUS A7V 333 *** Audigy http://dvd.for.pl - testy nosnikow dvd ================================================== = |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 19.01.2004
![]() |
niestey, specyfikacja ISO ma ograniczenie wielkosci pliku, nie pozostaje Ci nic innego na UDF/ISO.
Ad1. Format pozwlajacy na zapis wiekszych plikow niz 2GB na plycie Ad2. najelpiej wybrac 1.02, najbardzij kompatybilny wstecz Ad3. nie wiem ktora jest do czego, ale wybierz fizyczna, ja tak zawsze robie i dziala bez problema pozdro!
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.04.2004
![]() |
no tak
dzieki
![]() dokladnie tak wlasnie postanowilem robic z tym ze nie UDF/ISO tylko samo UDF bo tam tez nie puszcza mi zapisu jednak ciekaw jestem jakie sa roznice pomiedzy UDF 1.02 a 2.01? ale dam napewno odpowiedz oednosnie tego jak sie sprawuja tak nagrane DVD+R bo na nich postanawiam nagrywac
================================================== = LiteOn 851s *** XP2000 *** 512MB *** Radeon 8500 *** ASUS A7V 333 *** Audigy http://dvd.for.pl - testy nosnikow dvd ================================================== = |
![]() |
![]() |
|
|