![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 14.05.2004
![]() |
![]()
Witam !
Mam wypalarkę Liteon 851 i odtwarzacz DVD Panasonic RV32. Używałem programów CloneDVD do zgrywania na dysk - następnie Nero Ultra 6.3 lub DVD Decrypter oraz Image Tool Burn i kompleksowo DVD Shrink. Zużyte płyty to Esperanza DVD-R max 4x, Hawk max 4x; DVD+R z fabryki Tayo Yuden i DVD-R 4x liteon (Ritek) oraz EMTEC DVD-RW. Z tych płyt na moim bardzo przyzwoitym Panasonicu płynnie chodzi tylko Ritek... RW raczej wiadomo może nie bardzo ale chodzi tylko że się zacina jak i pozostałe płyty ewentualnie pojawiają się błędy na wyświetlaczu odtwarzacza np. F499 przy Hawk'u .. no i esperanza...no disc. Dostałem od kolegi nagranego na innym PCecie Datawrite'a DVD-R i hula... Na forum www.divx.howto.pl gość miał problemy z płynnym odtwarzaniem płyt na Panasonicu (nagrywał na TDK -R i verbatim - R) - podobno serwis wymienił mu jakiś pasek napędu .. i teraz wsio burzy nawet +R i +RW ![]() Mam jeszcze MMore jedną sztukę i nie wiem czy ją palić ![]() ![]() A może dalszy ciąg poszukiwania odpowiedniego nośnika... i kasa... (liczę na Creation'y -- działający Ritek ma fioletowy spód) Czekam na jakiś odzew ![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 07.02.2004
![]() |
Zmien nagrywarke ;) Mialem dwa liteony i zawsze to samo bylo.Kupilem Pionieera i wszytko chula,nawet cdki za 3,5.
Pozdro ! |
![]() |
![]() |
#3 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 16.07.2002
![]() |
Panasonica z seri RVV tez trudno nazwac przyzwoitym - on ma poprostu problemy z takimi nosnikami :/
|
![]() |
![]() |
#4 |
Forumator
Data rejestracji: 04.04.2004
![]() |
hmmmmmmm!!!!
a jak chodzą ci te płyty w kompie ![]() ![]() ![]() sprawdż na innym stacjonarnym DVD !!!! może to nie wina nagrywarki tylko odtwarzacza ![]() acha a spróbuj nagrać płytjke z włączoną funkcja BookTypektóra zrobi ci DVD+R na DVD - ROM (czyli będzie widziana jako tłok:-))
#5 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 09.04.2004
![]() |
Niestety nic z tym nie zrobisz, pozbylem sie tego dvd i zamienilem na s47, wszystkie problemy sie skonczyly, na TDK i Verbatimach, nie mialem problemow, ale wszystkie tansze nosniki robia problemy.
Serwis tez raczej mozesz sobie darowac, bylem i powiedzieli ze tem typ tak ma i nie beda z nim niczego robic... Szkoda nerwow na rv32, chyba ze ogladasz same tloki... chociaz tez mial problemy, ale to juz rzadko sie zdarzalo. pozdr. Mejol |
![]() |
![]() |
#6 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 29.03.2004
![]() |
A co sądzicie o Panasonicu MT31 . Ma ktoś taki ?
|
![]() |
![]() |
#7 |
Wymiatacz
![]() |
Sorki pomyliłem numer . To Panasonic SC-MT1 ? Ma go ktoś jak chodzą na nim płytki . Warto go kupić ?
|
![]() |
![]() |
#8 |
Wyjadacz ;)
![]() |
Kup S47 lub Yamaha S 550
Jesli cie nei stac to S27 lub S35 (ten nie odczytuje +R ale z booktype spoko) pamietaj - nie wartro kupowac padła - zaraz sie zjawi tu rzesza szczesliwych posiadaczy Manty czy innego belwooda i zaczna ci wmawiac ze nie warto inwestowac w dobry sprzet - a jest dokladnie odwrotnie.... |
![]() |
![]() |
#9 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 09.04.2004
![]() |
Yacho, a jak Ty zalatwiles ten problem?
|
![]() |
![]() |
#10 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 26.06.2002
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#11 | |
Wyjadacz ;)
![]() |
Cytat:
Hehe - ja dopiero nosze sie z zamiarem kupna Nagrywarka+Stacjonar... i naprade duzo czytam na temat tego (od tygodnia tylko w tym siedze Wnioski do jakich doszedlem: Yamaha z serii 54xxxxx to philips Philips jesli chodzi o DVD to raczej shit Sony jesli chodzi o DVD = Philips Enigma otoczone sa thompshony Panasonic cieszy sie generalnie dobra opinia - super jakosc obrazu i dziweku za ta cene naprawde miod - S47 ma ciut inny design i poprawione odtwarzanie JPEG/Mp3 do tego jest kompatybilnmy z DVD RAM - Kolega ma S35 i nie narzeka Ostatnio wyszedl S27 czyli S47 okrojony z cyfrowego/optycznego wyjscia audio oraz wyjscia RGB - cena w sklepach to ok 399 zl - wiec dosc atrakcyjna - u importera mozna spokojnie dostac za 350... Ja zdecydowalem sie na S47 ktorego zakupie w tym tygodniu ![]() Dlatego ze ma komplet wyjsc i z takim DVD bede mogl spokojnie z 5-6 lat przezyc - ajk juz mnie bedzie stac na Plazme 50" to pomysle o zmianie Cena S47 w sklepie 749 zl ja u importera dorwalem za 620 + przesylka Zdaje sobie sprawe ze te ceny nie sa rozowe i taki S47 w porownaniu cen w Bellwodem czy innym Bellstarem wypada blado - ale widzialem S35 i daje sliczne Video... 47 ponoc daje jeszcze lepsze.... |
|
![]() |
![]() |
#12 |
Wymiatacz
![]() |
Jesli chodzi o ten Panasonic SC-MT1, to jest kino domowe.
|
![]() |
![]() |
#13 |
Wyjadacz ;)
![]() |
no tak ale odtwarzacz powinien miec swoje oznaczenie - znajac zycie bedzie to jakis RV xxx wlasnie :/ bo S* sa juz wyraznie drozsze i nie oplaca sie pakowac do zestawu
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 27.02.2004
![]() |
Mam tą samą konfiguracje:
Liteon 451(851) i DVD Panasonic RV32. Po wielu bojach (ze 30 płyt) stwierdzam że te dwa sprzęty się po prostu nie lubią. Nagrywam komuś płyte z filmem - chodzi ok. Ta sama płyta u mnie rwie przy odtwarzaniu (na Panasonicu oczywiście). Na kompie wszystko ok. Co ciekawe dostałem ostatnio płyty Platinium i Gigastore nagrane u kogoś innego (nie wiem niestety jaka nagrywarka) które na RV32 poszły pięknie. Jak te same nośniki nagrywam na 451 to nawet nie zaczytuje. Udało mi się jednak znależć optymalne połączenie: TDK x4 +r i 851(firmware H + ***** 8x speed + ***** booktype). Ostatnie 5-6 płyt nagrałem w takim ustawieniu i chodzą prześclicznie. Błędy PO max 25-30 (średnio 10-15), PI max 7-10. |
![]() |
![]() |
#15 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 27.02.2004
![]() |
Ups, wycieło słowa. Zamiast ***** jest c-r-a-c-k.
|
![]() |
![]() |
|
|