![]() |
4,7 w sytemie dziesiętnym
czyli 4 700 000 000 bajtów |
Cytat:
a po drugie czytaj czytaj tam gdzie pierwszy raz napisales bo 2 x pisac tego samego nie bede |
Proponuje powrót do tematu... Ja również mam problem. Po nagraniu płyty DVD-R media Store 1-4x nagrywarka nie mogła jej odczytać, zaś u kolegi na ASUS DVD 16x czyta ją ale niektóre pliki są uszkodzone i po sprawdzeniu przez Nero płytka ma ruże bugi. Czy jest to problem złego wybrania opcji nagrywania (u mnie Nero 6601)?? proszę o pomoc i jęśli to możliwe to niech ktoś poda swoją konfigurację opcji.
p.s. jestem laikiem, dopiero co podłączyłem wypalarke i każda płyta ma nie 4,7 Gb a 4,383 Gb. Jeśli może ktoś wspomnieć o tym Dzięki. |
Jak chcesz cwaniakować radź sobie sam.
|
prosze o konkrety, a nie o pyskowanie:(...kto ile lat ma kompa, o niczym nie swiadczy...znam takich , co mają prawo jazdy 40 lat , a jeżdzić nie umieją.....koniec z dygresjami.......;)
|
łoki, nie ma co sie pienić:):):)....system jest świeży , choć nie znaczy , ze sie nie skopał...co do 98se , moze i archaiczny, ale nadal przyjaźniejszy i prostszy( w strukturze plików ;) )
a pliki sa standartowe, do 1 GB , wiec wszystkie spory w tym kierunku są bezpodstawne... zresztą wcześniej zapisane na tej samej nazwie nośniku dvd-rki chodzą przyzwoicie...czyżby laserek sie wypalił po kilku godzinach pracy??...a refresh systemu, nawet z "duszka" to ostateczność:(:(:( |
Cytat:
ja kiedys miałem pII 350 win98 na fat16 zgrywałem filmy za pomocą avermedia TVPhone98w/VCR i własnie takie pliczki mi tworzył i co ciekawe dysk miał 6,4 GB i 2 partycje w sumie dziwne ale działało |
Ja się myle, ^_^ komputerami zajmuje sie 15 lat, a zawodowo od 6. Wiec nie pisz takich bzdur, bo znajde ci link z opisem systemów plików.
Ps.aatoms zainstaluj sobie na nowo system i wszystkie sterowniki. Jaki system??? Taki jak chcesz, ale pretensje mozesz miec tylko do siebie. Ps2. Najlepsze systemy do DVD to takie które mają NTFS lub systemy Linux dla specy. |
Cytat:
---------- system plków FAT32 to max wielkośc 1 pliku 4GB system plików FAT16 to max wielkość 1 plku 2GB a na takich chodzi 98 ----------------------- |
Cytat:
doksztalc sie i pisz :D bo troche moze wiesz ale duzo ci brakuje zeby wiedziec to co nalezy :D P.S. dzieki za negatywa teraz caly czas bedziesz dostawal :D jak masz zboczenie do LG to twoja sprawa ale jak tkos pisze zle o LG to negatyw - nie ladnie :bicz: |
Tak, a jeszcze lepszy jest win95osr2. Pewnie palisz ISO jak masz na twoim pliki 4 GB?? ^_^
FAT16 max pliku 2GB ^_^ , chyba ci sie z partycja pomyliło. :\ |
dla ułatwienia
system plków FAT32 to max wielkośc 1 pliku 4GB system plików FAT16 to max wielkość 1 plku 2GB a na takich chodzi 98 do tytusadezooo czep się tramwaja a nie 98se sam to mam i zero problemów z nagrywaniem etc. bo wiem ,ze dla fat32 to co wyzej |
Odezwał sie A`Tomek ^_^ ^_^ ^_^ :spoko:
|
Cytat:
|
WIN98 i nagrywanie płyt DVD......... ^_^ ^_^ ^_^ :bicz:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:04. |