Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 20.03.2003, 15:06   #1
dc
Nowy na forum

Data rejestracji: 20.03.2003
dc w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Thumbs down nagrywanie a DVD-R datex

coś nie mogę nagrywać na te płyty .Jaka jest przyczyna niby wszystko idzie Ok czas itp. sprawy ale przy odtwarzaniu zawiesza się np. na jakim "chapterze" i koniec stoi .......
Na pytach pioneera dołączonych do nagrywarki jest Ok .Może teraz ten nowy BIOS co pomoże!/
Jestem już zdenerwowany bo 10 pyt poszło do śmieci .Na 3 jedna uda się nagra .
Macie jaką rade .Proszę na adres priv.

Dzięki
dc jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 20.03.2003, 17:52   #2
Luzaczek
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 08.02.2003
Luzaczek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
a co tu radzic, plyty sa do bani. Kup lepsze
Luzaczek jest offline  
Stary 20.03.2003, 20:39   #3
chico99
Bywalec

Data rejestracji: 28.08.2002
chico99 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
sorry, mam bardzo złe doświadczenia z płytami DATEX DVD-RW. Na 20 sztuk 10 poszło do kosza. Nie polecam.
chico99 jest offline  
Stary 27.03.2003, 09:24   #4
Jarod 32
Nowy na forum

Data rejestracji: 22.02.2003
Jarod 32 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Prosze panstwa u mnie na 10 dvd-r datex 10 do kosza, ale dvd-rw jakos sie sprawdzaly. Nagrywarka LG.
Stary 27.03.2003, 15:52   #5
baski
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 30.12.2002
baski zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
datex to najgorsze śmieci!

datex to najgorsze śmieci - i taka jest prawda!

Im tylko chodzi o wyciągnięcie kasy

Prosty mechanizm: sprzedac jak najwiecej szmelcu za jak najwiekszą kasę - a użytkownik, który stracił 100 nie przyjdzie z reklamacją :o !

Sorry - ale ale utopiles

8) 8) 8)

.
baski jest offline  
Stary 27.03.2003, 23:59   #6
GPCOM
Nowy na forum

Data rejestracji: 27.03.2003
GPCOM zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Red face Re: nagrywanie a DVD-R datex

Cytat:
dc napisa***322;(a)
coś nie mogę nagrywać na te płyty .Jaka jest przyczyna niby wszystko idzie Ok czas itp. sprawy ale przy odtwarzaniu zawiesza się np. na jakim "chapterze" i koniec stoi .......
Na pytach pioneera dołączonych do nagrywarki jest Ok .Może teraz ten nowy BIOS co pomoże!/
Jestem już zdenerwowany bo 10 pyt poszło do śmieci .Na 3 jedna uda się nagra .
Macie jaką rade .Proszę na adres priv.

Dzięki
Domyslam się że masz nagrywarkę DVD-R Pioneera ale może i nie
Jeżeli Tak to daruj sobie te płyty ja osobiście polecam tobie tanie płyty PRINCO X 2 kture kosztują 6 zeta za sztukę w fimie wysyłkowej GEX to nie reklama ale solidna firma (możliwe ze już są w sprzedaży X 4) albo Płyty ESPERANZA X2 ale jednak te pierwsze sprawują się lepiej jeżeli chodzi o stacjonarne DVD
i tak:

nagranych 100 płyt PRINCO odtworzonych na stacjonarnych DVD 100płyt
nagranych 20 płyt ESPERANZA odtworzonych na stacjonarnych DVD 6 płyt
Również można używać dobrych płytmarkowych EMTC (stary BASF)kture można kupić już w rozsądnej cenie około 12 zł

Na innych nagrywarkach może to wyglądać inaczej
Ja to testowałem na nagrywarce Pioneer A05 z biosem 1.30

Są w sprzedaży równieź płytki SIGMA w super cenie 3,66 Zł ale możesz sobie je darować bo chociaż cena jest SUPER to jakość pozostawia wiele bardzo wiele do życzenia
GPCOM jest offline  
Stary 28.03.2003, 06:40   #7
chico99
Bywalec

Potwierdzam powyższą opinię. Mój pioneer 104 v1.41 doskonale radzi sobie z princo x1, x2. No i oczywiście pełna kompatybilność ze stacjonarnymi odtw. DVD.
Przy okazji mam pytanie do przedmówcy, próbowałeś wymieniać firmware w A05, czy cały czas jedziesz na fabrycznym?
Pozdrawiam
chico99 jest offline  
Stary 28.03.2003, 13:23   #8
Luzaczek
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 08.02.2003
Luzaczek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Dziwne to co piszesz. Esperanza to nic innego jak Princo - nadruk tylko inny. Sprawdz ID - 1x esperanzy maja ID Princo, a 2x maja ID TDK (oczywiscie 2xPrinco to samo). Z kolei 9,4 esperanzy do Ritek G03.
Luzaczek jest offline  
Stary 28.03.2003, 22:35   #9
GPCOM
Nowy na forum

Tak Nagrywarke zakupiłem z firmware 1,21 i ponoc to był błąd ze jej zrobiłem up bo słyszałem ze z tym biosem zapisywało wszystkie płyty (ale tylko słyszałem) teraz mam 1,30
GPCOM jest offline  
Stary 28.03.2003, 22:40   #10
GPCOM
Nowy na forum

Cytat:
Luzaczek napisa***322;(a)
Dziwne to co piszesz. Esperanza to nic innego jak Princo - nadruk tylko inny. Sprawdz ID - 1x esperanzy maja ID Princo, a 2x maja ID TDK (oczywiscie 2xPrinco to samo). Z kolei 9,4 esperanzy do Ritek G03.

Może i dziwne ale ja jestem praktykiem a nie teoretykiem opisałem zachowanie tych płyt nagranych przez moją nagrywarkę Pioneer A05
aodtwarzałem na DVD Philips 711 , Philips 751, Combo Philipsa 1055
oraz DVD Sony modelu teraz nie pamiętam i uzyskałem takie efekty
a propos zaden samochód tej samej marki tylko innego koloru nie jezdzi tak samo
GPCOM jest offline  
Stary 28.03.2003, 23:25   #11
chico99
Bywalec

Cytat:
GPCOM napisa***322;(a)
Tak Nagrywarke zakupiłem z firmware 1,21 i ponoc to był błąd ze jej zrobiłem up bo słyszałem ze z tym biosem zapisywało wszystkie płyty (ale tylko słyszałem) teraz mam 1,30
http://forum.rpc1.org/dl_firmware.ph...&manufactor=25 tam znajdziesz down-a do 1.21
chico99 jest offline  
Stary 29.03.2003, 18:10   #12
Salvad0r
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 11.11.2002
Salvad0r zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Re: Re: nagrywanie a DVD-R datex

Cytat:
GPCOM napisa***322;(a)

Również można używać dobrych płytmarkowych EMTC (stary BASF)kture można kupić już w rozsądnej cenie około 12 zł
Calosc Twojego posta bardzo rozsadna ale z powyzszym za nic nie moge sie zgodzic. Rozsadna cena na EMTEC'a to 8zl/szt a nie 12 8)
Za 12zl/szt to mozna Verbatima DVD-R kupic

Dodam jeszcze, ze Princo 2x sa do niczego. Mimo iz jakos sie nawet nagrywaja to jednak za rok czasu niewiele odczytasz z tego nosnika, plastik bardzo szybko sie w nich utlenia. Obawiam sie ze takowa sytuacja ma zreszta miejsce w przypadku kazdej taniej plyty. Smiem nawet powiedziec ze podstawa w nosniku jest plastik. Gdyby bylo inaczej to Bayer nie poswiecilby kilku lat na wynalezienie Makrolon'u (plastik stosowany w plytach m.in. EMTEC'a)

Reasumujac: kupujcie markowy nosnik - Verbatim, TDK, EMTEC, itd. Dajcie sobie spokoj z tanim smieciem bo za rok-dwa okaze sie ze Wasza kolekcje mozecie sobie powiesic na scianie. Inna rzecz, ze duzo firm produkuje OEM i sprzedaje swoj nosnik pod roznymi smiesznymi nazwami, czasem mozna wiec trafic na plyty np. TDK za 50% ceny tychze z oficjalnym logiem a nie gorsza jakoscia. Jednak z pewnoscia dla Datex'u nosnika nie produkuje ani Ritek ani TDK. Z takim Princo czy inna Esperanza nie jestem pewien, zapewne jest tak, ze czesc ich produkcji zamawiana jest u np. Riteka i taka partia dziala swietnie ale tez kosztuje firme wiecej wiec potem jak juz ludzie "chwyca" to nagle takie Princo zamawia u tanszego producenta celem zwiekszenia zysku (drastycznie). To samo zjawisko obserwuje w przypadku wielu produktow niekoniecznie z branzy komputerowej. Stad tez nie sposob powiedziec np. ze "plyty Princo sa dobre". Ci, ktorym sie udalo trafic na te "promocyjna" partie moga mowic o szczesciu, natomiast ci ktorzy zacheceni dobrym slowem nabyli juz "pomyje" niestety utraca swoje dane w krotkim czasie, no chyba ze w ogole niczego sie im nie uda nagrac o czym bylo juz w postach powyzej

Ostatnio zmieniany przez Salvad0r : 29.03.2003 o godz. 18:21
Salvad0r jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: