![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.03.2004
![]() |
Nagrywanie obrazów plyt jako pliki na dvd
Witam mam pytanie tego typu:
Mam np. gre w obrazach na kilku cd i chce nagrać te obrazy jako pliki na płyte dvd a później montować alkocholem z płyty dvd. No i w czym tkwi problem skoro niektóre gry się wysypują przy instalacji (przeważnę błędy odczytu) a z dysku montowane chodzą. Wkońcu nagrywając obraz płyty jako plik nagrywa także z zabezpieczeniem je, a emulacja powinna działać (alkochol120) tak samo jak z dysku. I jeszcze jedna dziwna rzecz, u dziewczyny na lite on 1633s jak tak nagram obrazy to u niej wszystkie się wysypują, natomiast u mnie na zwykłym dvdromie chodzą montuje alkocholem instaluje i gry czy programy chodzą :\ Czy ktoś może mi to wytłumaczyć od czego to zalezy? Jeśli był podobny temat to przepraszam, szukałem ale trudno sprezycować w szukajce tego typu temat ![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 19.09.2004
![]() |
jeżeli masz błędy odczytu to wina leży po stronie nagrywarka/płyta
Jaką masz nagrywarkę i na jakich płytach nagrywasz. |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
ogólnie to testowałem na lite on 1633s (mojej laski)
i na sąsiada nec 3520A płyty raczej z półek najtańszych. Ale to mnie dziwi że np. u mojej laski nie chodzą a u mnie idą :-D dodam że czyściłem system z innych programów a nawet był stawiany na nowo u dziewczyny, więc konflikt z innymi typu deamon tolls raczej nie wchodzi w rachube |
![]() |
![]() |
#4 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 19.09.2004
![]() |
Liteon nie lubi tanich plyt typu esperanza, dodatkowo woli + od -.
Sprawdź np. na TDK, Platinum. Pewnie to rozwiąże twoje problemy. |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
wsumie to mam pod ręką te płyty :-D
2 Vobis dvd-r crystal dvd+r na crystalu jest wypalony Unreal tournament 2004 (normalnie) i pamiętam że ta gra nawet z obrazu przez alko się wysypywała u laski, z płyty też się wsypuje natomiast u mnie działa dobrze jak i obraz montowany na alko i tak samo ta płyta nagrana. To mnie najbardziej dziwi że nawet przy emulowaniu wywalało |
![]() |
![]() |
|
|