![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 19.01.2004
![]() |
LiteON LDW 451S i prędkości odczytu DVD
Witam...
Moj problem... o ile w ogole mozna go nazwac problemem dot. odczytu plyt DVD przez w/w naped. Uzywam programu Nero CD/DVD Speed... płytki czytaja sie 'ładnie' tylko sptrasznie wolno... predkosc kątowa ok 2.6x. Czy ten naped juz tak ma... czy jest to jakas wada? Jesli temat juz byl to z gory przepraszam... ale szperając w archiwum znalazlem tylko 1 podobny topic i to bez odpowiedzi... thx4help pozdro, Jabson |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Nowy na forum
![]() |
U mnie smiga w porywach do X5.1 przy ripowaniu DVD, ale i tak szybko jak na X12 bo Pioneer X16 kula się X3,2 (na tej samej płycie) więc raczej zależy to od płytki a nie od napędu.
|
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 27.01.2004
![]() |
u mnie max x6
Witam,
u mnie na 451S z firmwarem z 851S GS0A odczyt płyty DVD+R nagranej x4 (Platinum) zaczyna się około x2,6 i kończy na x6, ale najdziwniejsze jest to, że progsy diagnostyczne pokazują taką maxymalną wartość odczytu (teoretyczną) zamiast x12, co wynika ze specyfikacji... |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 29.12.2002
![]() |
Witam
ja zgrywam filmy DVD Decrypterem zaczyna z szybkością ~x6 a kończy na x12 na płytach tłoczonych na nagrywanych jest minimalnie gorzej, ale to już dokładnie zależy od nośnika. |
![]() |
![]() |
#5 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 18.11.2003
![]() |
Cytat:
12 x odczyt jest ale przy końcu płyty w dodatku tłoczonej jednowarstwowej. Dla palonych płytek jest max 6x. |
|
![]() |
![]() |
#6 |
Wyjadacz ;)
![]() |
talkontar... pytanko troche OT... duzo problemow sprawilo Ci przerobienie 451 na 851... czy korzystales z tego firmware'a z forum i czy poza +Rx8 cos sie polepszyło?
pozdro, Jabson |
![]() |
![]() |
|
|