![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Milanista
Data rejestracji: 15.08.2005
![]() |
Problem z nagraniem dvd na LiteOn1673S
Chodzi o to ze co podczas palenia co drugiej plytki bufor spada do np 60% i tak juz zostaje, procenty sie nie posuwaja, plyta przestaje sie palic, tylko nero nalicza czas, zero komunikatow. Odkrylem ze to przez to ze probowalem odpalic jakis program lub przeskakiwalem po folderach, wiec zostawialem kompa na czas palenia i co - jakis czas ok i ostatnio znow - teraz boje sie ruszyc nawet myszką. O co chodzi
![]() Mam LiteOn 1673S Athlon 1,7 i 256 ramu, 2gb wolne na dysku systemowym, WinXP, Nero 6.3.1.10 i sterowniki ASPI, DMA on
forza Milan Ostatnio zmieniany przez viacheslav : 15.08.2005 o godz. 23:29 |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.12.2003
![]() |
Zmien Bios w nagrywarce na nowszy
|
![]() |
![]() |
#3 |
Bywalec
Data rejestracji: 26.02.2004
![]() |
Mało miejsca na twardym, 2gb to stanowczo za mało. Ja mam w zapasie zawsze około 15 gb na dysku. Oczywiście DMA włączone.
|
![]() |
![]() |
#4 |
Guru
Data rejestracji: 28.07.2002
![]() |
Ja mam na systemowym wolne 300 mega i pali normalnie
![]() @viacheslav masz bardzo mało ramu i wolny komputer, więc jak nagrywasz coś i jednocześnie uruchamiasz programy w tle to komputer intensywnie kożysta z pammięci virtualnej (pliku wymiany) z powodu małej ilości ramu i nie nadąża dostarczać danych do nagrywarki i to napewno ma wpływ na wyniki nagrywania. ps. dodaj ramu tak z 512MB, a zobaczysz różnicę (nie tylko przy nagrywaniu płyt) ![]() edit: post bardzo stary i pewnie już nie aktualny, dopiero teraz zauważyłem datę ![]()
Ostatnio zmieniany przez rork : 06.10.2005 o godz. 12:24 |
![]() |
![]() |
|
|