![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 29.08.2004
![]() |
Problem z nero i Liteonem 832s
Na poczatku chcialem nadmienic, ze przeszukalem najpierw forum ale nie znalazlem satsfakcjonujacej odpowiedzi.
Problem polega na tym, ze po rozpoczeciu wypalania nowe kompilacji ISO_DVD po zakonczeniu przez nero operacji buforowania plikow, zaczyna sie zapis danych z predkoscia dajmy na to 1x (led in) i zatrzymuje sie na 1%. Zwracjac po kilku minutach komunikat ze zapis zakonczyl sie niepowodzeniem - nieprawidlowy dysk. Zwalilem w ten sposob juz plytke dolaczona do napedu przy zakupie (liteon DVD-R 4x) i dwie benq DVD-R 2x i jedna DVD-RW TDK 1x Zauwazylem tez ze na plycie zapisano tylko 385kb danych mimo ze przez kilka minut w napedzie swiecila sie dioda na czerwono sygnalizujac zapis,a nero wyswietla stan nagrywarki jako "gotowy". Natomiast o pbejrzeniu zle wypalonej plytki stwierdzilem zapis na ok 1/4 powierzchni. Prosze o pomoc osoby ktore spotkaly sie z podobny problemem. Dodam jeszcze, ze probowalem z roznymi biosami i efekt ten sam. W chwili obecnej mam bios VS0B |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
a dma i aspi zainstalowane
![]() stery do plyty i wzystko ok ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
dodam jeszcze
e wypalanie zwyklych plyt - cd-r przebiega bez problemu na kazdej wersji biosu.
|
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
![]() |
system 100% sprawny
do tej pory chodzila nagrywara cd-rw liteona. Plyta to 8rda+ zainstalowane stery ide do n-forca. Kiedys byl z tym problem, ale od dlugiego czasu wszystko dzialalo spoko.
|
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
Windows XP + SP1
|
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 06.09.2004
![]() |
Witam. Mam na imie Tomek i mam identyczny problem jak Ty miałeś z Litkiem. Moze Ty go juz rozwiązałeś ale przeszukując forum nigdzie nie natknałem się na odpowiedź. Mam gorąca prośbę w zwiążku z tym abys może coś doradził jakies wskazówki co robić. Jestem załamamny popaliłem chyba juz ok 15 róznych nosników i nie wiem co dalej robić uwalona nagrywara czy nie. Bede szczerze zobowiązany.
|
![]() |
![]() |
#7 |
Bywalec
Data rejestracji: 04.09.2004
![]() |
co za nero? dostarczony razem z nagrywarką? zaktualizuj go na najnowszy.
a jak kable, połączenia, zworki ? kable którymi podłącza sie napendy lubią casem niełączyć. jeśli masz hdd i 832s na jednej taśmie to kup drugą i podepnij oiba niezalerznie na master. sam mam 832s i hodzi idealnie 0 problemów. jeśli to nowy zakup to zpowrotem do sklepu, gnębić sprzedawce ![]() a co nieh se niemyśli. ![]() pozdrawiam. |
![]() |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
![]() |
Dzięki TN za podpowiedź i reakcje na mój problem. Niestety chyba jednak zwalona nagrywara, bowiem kable zmieniłem, chodzi na odrębnum kanale jako sama na master, i jest to samo. Przefleszowałem bios na najnowszy i jets to samo. Ręce opadają!!! Jescze jedno TN jaki Ty masz bios u siebie w tym LITKU? I jakich płytkach nagrywasz? Dzięki z góry za info.
|
![]() |
![]() |
#9 |
Bywalec
Data rejestracji: 04.09.2004
![]() |
ja u siebie mam VS0A (wcześniej VS04). na obu działa bez zarzutu.
wcześniej miałem taki problem LTR4012S tak samo zaczeło nagrywać i zgon. ale było tak dlatego, że miałem od kumpla program do nagrywania WinOncd i zignorowałem nero dołączone do nagrywarki. Po prostu WinOn nie umiał obsługiwać mojej nagrywarki a gdy zainstalowałem nero wszystko działało bez zarzutu. Zainstaluj program dołączony do nagrywarki zaktualizuj go do najnowszej wersji. spróbuj też innych programów jest ich troche np. darmowy Cd Burner xp pro. wyłącz obsługe nagrywarki w windowsie (XP oczywiście). zainstaluj aspi. aktualizuj sterowniki. najlepiej wszystkie. płyta główna, chipset, dźwęk, grafika. wyłącz auto start w windowsie (jeśli masz xp to w menu uruchom wpisz : gpedit.msc , wybierz szablony administracyjne, system i wyłącz funkcje auto odtwarzanie. musisz ustawić na włączone) . ja używam cd verbatim, wcześniej platinum, ale przewineło się też sporo innych. A DVD jak leci każda. bo na razie te droższe są droższe ![]() proponuje jednak wycieczke do sklepu niech sprzedawca sie troche pogłowi. powodzenia. Nie załamuj sie. |
![]() |
![]() |
#10 |
Born 2 ride, ride 2 live
Data rejestracji: 04.07.2004
![]() |
Ja też miałem problem kiedyś przy 832S i płytach Esperanza DVD-R printable i okazało się, że to nagrywara. Oddałem do serwisu i dostałem nową 832S. Teraz jest już
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 24.01.2004
![]() |
Moim zdaniem nie ma co się szczypać tylko śmigać z nią do serwisu, szkoda czystych nośników, że o nerwach nie wspomnę. Ale jak masz jeszcze cierpliwość to sprawdź jak płytki wypalają się pod DVD Decrypterem, z nero jak to z nero różnie bywa.
Powodzenia. |
![]() |
![]() |
#12 |
Nowy na forum
![]() |
Jednak chyba zwalona nagrywara. Zrobiłem juz wszystko co mi radzisz TN i nadal to samo. Nagrywa ok 1/4 płytki i wywala błąd: "Niewłaściwy nośnik".
Nero to co dołączne do sprzętu oraz najnowsze 6.3.1.20 i to samo. Owszem nagrało na płytce dołączonej czyli jakaś: TAITO YUDEN. ale poza tym na innych nic. Wygląda mi na to że ona lubi tylko jakieś swoje nośniki. Poza tym tak na marginesie VERBATIMY czy TDK to dobre ale trochę drogawe nośniki. Kupując nagrywarkę nikt nie uprzedzał mnie że LITKI nie lubią płytek tzw. mniej markowych. Wszyscy forumowicze chwalili ten model więc się pokusiłem, chyba niepotzrebnie. Jutro idę do sprzedawcy ale wątpie czy coś mi doradzi. Załamany jestem ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Wymiatacz
Data rejestracji: 24.01.2004
![]() |
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#14 |
Nowy na forum
![]() |
Tomunio
jedno pytanko - na jakim chipsecie masz plyte glowna?
|
![]() |
![]() |
#15 |
Nowy na forum
![]() |
Moj problem rozwiazalem
bo odinstalowalem stry IDE. Moje stery od nVidii walily sie z nero, po ichodinstalowaniu problem zniknal jak reka odjal
![]() |
![]() |
![]() |
|
|