![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 04.01.2004
![]() |
Cześć,
kupiłem sobie nagrywarkę Litka SHW-1635S. Kupiłem też płytki niezawodnej (jak z moich doświadczeń z CDRkami wynika) firmy TDK. Myślę sobie, to wpakuję całego Ghost in The Shella SAC na jedną płytkę (26 odcinków - ca. 4700MB). Na płycie TDK pisze jak byk 4.7GB. Myślę - to zrobie maleńki overburning i będzie cacy. Nero uparcie twierdzi, że nie mogę overburnować więcej niż 4600MB ja rozumiem, że chwyty marketingowe nie mają dzisiaj granic, ale 4,7GB ma się do 4,37GB jak pięść do nosa może mam coś pokićkane? Zły firmware lub trefne Nero (pamiętam, że kiedyś była trefna wersja Nero co sobie z overburningiem zupełnie nie radziła - bodajże pierwsze buildy 6)??
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
OsloNet.net wymiata
Data rejestracji: 25.12.2005
![]() |
tez tak myślałem lecz wszstkie płyty dvd mją 4,37
|
|
|
|
|
#3 |
|
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
pojemnosc plyty DVD+-R wynosi 4,38GB i nic na to nie poradzisz. A overburning w przypadku DVD dziala rzadko (malo ktora nagrywarka obsluguje). Ten temat byl tyle razy walkowany ze az mi sie wyjasniac nie chce....
4,38GB=4485MB=4592762kB=4702989189B i to wlasnie na podstawie tej ostatniej liczby producenci "obliczaja" 4,7GB podobnie jak to robia producenci dyskow twardych. |
|
|
|
|
#4 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 04.01.2004
![]() |
Dzięki za pomoc
![]() Szkoda - akurat tych dwustukilkudziesięciu MB zawsze brakuje (w tym przypadku na płytkę nie zmieści się ostatni odcinek serialu, hehe co za ironia ). Czy płytki dwuwarstwowe są dostępne w jakiś ludzkich cenach (bo nadziewam się tylko na najtańsze płytki za bagatela 12zł/szt. )?
|
|
|
|
|
#5 |
|
•HaRdCoRe•WiLl•NeVeR •DiE•
Data rejestracji: 14.04.2003
![]() |
20zł
|