Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   nagrywarka dvd Asus DVD+/-RW DRW-1608P ?? (https://forum.cdrinfo.pl/f15/nagrywarka-dvd-asus-dvd-rw-drw-1608p-56203/)

tomal 03.09.2005 23:49

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Otóż to @tomal! Otóz to!

Bierz Asusa i jedź do USA :D

que? nie rozumiem
Cytat:

Napisany przez VIZZARD
A wracając bardziej na tor rozterek wyborczych:
Jeżeli Pionner jest tak uznaną marką - to po co bierze chip od Neca? ???

juz nie pamietam ale od neca bierze chip jeszcze wiele firm,nie chce zmyslac ale cos czytalem,ze chipy w napedach ogolnie pochodza od 2 producentow; neca i jeszcze kogos
Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Jeżeli Asus jest tak dobrą i uznaną marką - to po co bierze bebechy od Pionka? ???

poniewaz asus jest producentem MB, a karty graficzne,napedy itd. sygnuje tylko swoja marka nie zaglebiajac sie w technike, w tym przypadku licze na solidne wykonanie zewnetrzne z wysokiej jakosci materialow i fajny panel
Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Otóż to @tomal! Otóz to!
Właściwie cały ten nowy Plex to Benek

Poza tym jeżeli wszędzie tylko Benek i Benek - to ciekawe dlaczego? ???

Przecież pomimo tego, że niedrogi - to nie jest tak łatwo dostępny

Jeżeli chodzi o model 1620 - był swego rodzaju rarytasem

Bo właściwie bywał tylko na zamówienie, a rzadko leżał na półkach sklepowych

A jeżeli już leżał - to z dzień, dwa :taktak:

Więc jeżeli dla ciebie @tomal Benek kojarzy się tylko z karmą dla kotów

To faktycznie to wąskie horyzonty kojarzenia

karma dla kotow to nie moj pomysl :P
po prostu nie przekonuje mnie firma bez uznanej marki - np myszki a4tech, trust czy inne takie moga miec taka sama rozdzielczosc dpi,wiecej dodatkowych przyciskow,dluzej trzymajace baterie niz logitech ale i tak wiadomo, ze co firma to firma
Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Dodam jeszcze tylko, żebyś sobie sprawdził jakie logo niedługo będą miały komórki Siemensa :czytaj:

akurat jednego producenta mam z glowy przy wyborze telefonu poniewaz jestem kibicem barçy i nie kupie nic od siemensa wiec ta sprawa mnie nie dotyczy ||
Cytat:

Napisany przez VIZZARD
BTW Ten Asus to dobre warunki gwarancji ma? :>

a nie wiem;24 miesiace
cos insynuujesz bo jeszcze nie doszedlem do tego aspektu?
ale nie sadze zeby ta wiedza mi byla potrzebna ||

sonon 04.09.2005 00:02

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Otóż to @tomal! Otóz to!
Więc jeżeli dla ciebie @tomal Benek kojarzy się tylko z karmą dla kotów

Nie wiem czy jest karma dla kotów Benek, ale na pewno jest piasek dla kotów Benek :D

VIZZARD 04.09.2005 00:11

Ogólnie:

Jeżeli tak bardzo kierujesz się markami, a nie opiniami userów je użytkujących

To chyba płytki markowej firmy TDK będą idealne do twojego Asusa, prawda? :>

Tylko żebyś sie nie zdziwił jak naprodukujesz przepięknych podstaweczek :D

Czasy markowości juz dawno minęły niestety lub stety

I markowość nie jest nabyta a wyrabia sie ją

Jedne marki przemijają lub schodzą na psy

Inne marki dopiero zaczynają powstawać

Ze swojej strony życzę, że by to twoje solidne wykonanie zewnetrzne z wysokiej jakosci materialow

Nagrywało chociaż poprawnie :taktak:

:D

Cytat:

Napisany przez sonon
Nie wiem czy jest karma dla kotów Benek, ale na pewno jest piasek dla kotów Benek :D

Ja też nie wiem :nie:

||

marey 04.09.2005 09:44

Cytat:

Napisany przez tomal
que?

poniewaz asus jest producentem MB, a karty graficzne,napedy itd. sygnuje tylko swoja marka nie zaglebiajac sie w technike, w tym przypadku licze na solidne wykonanie zewnetrzne z wysokiej jakosci materialow i fajny panel

||

Płyty dla asusa produkuja podwykonawcy, którzy robią tez dla innych firm!

tomal 04.09.2005 10:35

Cytat:

Napisany przez VIZZARD

Cytat:

Napisany przez sonon
Nie wiem czy jest karma dla kotów Benek, ale na pewno jest piasek dla kotów Benek

Ja też nie wiem :nie:

||

nie piasek tylko zwirek :D
http://animalia.pl/sklep.php?kat=41
Super Benek Compact jest po przystepnej cenie ||
mam nadzieje,ze slowo 'disc' na koncu bynajmniej nie przypadkiem zostalo pominiete 8 )

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Ogólnie:

Jeżeli tak bardzo kierujesz się markami, a nie opiniami userów je użytkujących

To chyba płytki markowej firmy TDK będą idealne do twojego Asusa, prawda? :>

Tylko żebyś sie nie zdziwił jak naprodukujesz przepięknych podstaweczek :D

nie bardzo
teraz uzywam cd-r media-store za 50gr i zadna sie nie zmarnowala :cool:

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Ze swojej strony życzę, że by to twoje solidne wykonanie zewnetrzne z wysokiej jakosci materialow

Nagrywało chociaż poprawnie :taktak:

nagrywac beda bebechy pionka 8 )

Cytat:

Napisany przez marey
Płyty dla asusa produkuja podwykonawcy, którzy robią tez dla innych firm!

w takim razie co robi asus,pomijajac takie sprawy jak chipset,ze plyty tej firmy sa bezapelacyjnie najlepsze??

Bueno 04.09.2005 21:09

Mialem swego czasu asusa 1608 p i odpowiadajacego mu pionka 109 . Tak totalnego shitu niepotrafiacego nagrac poprawnie plyt dvd+r (tdk,verbatim,ricoch,platinum) nie widzialem.
Firmware zmienialem trzy razy na nowszy i zadnej poprawy, x4 prawie dobrze, x8 na plytce kola o roznym odcieniu fatalna jakosc zapisu, x16 plytki nie do odczytu. W koncu kupilem hitachi-lg gsa 4163b z ktora nie mam zadnych problemow, pozniej dolaczyl do niej
benq 1620pro z ktora tez nie ma zadnych problemow. Wiec marka (2) to nie wszystko jak sie niektorym wydaje ...

VIZZARD 04.09.2005 22:24

Cytat:

Napisany przez tomal

w takim razie co robi asus,pomijajac takie sprawy jak chipset,ze plyty tej firmy sa bezapelacyjnie najlepsze??

Najlepsze? ???

To bardzo względne pojęcie

Jak dla mnie płyty Asus wcale nie są najlepsze :nie:

I na pewno nie tylko dla mnie :nieee:

A takie sformułowania, że coś jest najlepsze to albo z KŚ albo z piaskownicy albo z sekty

Radzę przestać wierzy w Harrego Pottera i zacząć słuchać opinii użtkowników jakiegokolwiek sprzętu :czytaj:

Prawda @Bueno? :mruga:

:czar:

Bueno 04.09.2005 22:32

Prawda @VIZZARD ;)

tomal 05.09.2005 20:20

Cytat:

Napisany przez Bueno
Mialem swego czasu asusa 1608 p i odpowiadajacego mu pionka 109 . Tak totalnego shitu niepotrafiacego nagrac poprawnie plyt dvd+r (tdk,verbatim,ricoch,platinum) nie widzialem.
Firmware zmienialem trzy razy na nowszy i zadnej poprawy, x4 prawie dobrze, x8 na plytce kola o roznym odcieniu fatalna jakosc zapisu, x16 plytki nie do odczytu. W koncu kupilem hitachi-lg gsa 4163b z ktora nie mam zadnych problemow, pozniej dolaczyl do niej
benq 1620pro z ktora tez nie ma zadnych problemow. Wiec marka (2) to nie wszystko jak sie niektorym wydaje ...

no to mnie nastraszyles :ysz:
a juz mialem ja kupowac 8 )
slyszalem o tym,ze niektore nagrywarki maja problem z wypalaniem odpowiednio + lub -
na razie nie mam doswiadczenia w dvd-r wiec jaka jest roznica miedzy + lub - poza tym,ze + jest chyba nowszy,dlaczego ty nie poprzestales na - ?
i co mozesz powiedziec w tej kwestii o omawianym necu?
lub po prostu trafil ci sie felerny egzemplarz,nie chce sie chwalic ale mam MB i cd-rom asusa, a cd-rw teac i wszystko jest bezawaryjne 8 )

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Najlepsze? ???

To bardzo względne pojęcie

Jak dla mnie płyty Asus wcale nie są najlepsze :nie:

I na pewno nie tylko dla mnie :nieee:

akurat dla mnie sa :cool: liczy sie jeszcze moze abit i gigabyte ale to jak dyskusja o wyzszosci ati nad nvidia

Cytat:

Napisany przez VIZZARD

A takie sformułowania, że coś jest najlepsze to albo z KŚ albo z piaskownicy albo z sekty

heh KŚ to byla beka,o kolejnosci miejsc w testach np klawiatur potrafila zdecydowac jakosc opakowania i grubosc instrukacji obslugi ^_^

Cytat:

Napisany przez VIZZARD

Radzę przestać wierzy w Harrego Pottera i zacząć słuchać opinii użtkowników jakiegokolwiek sprzętu :czytaj:

a co to jest harry potter ???

@Bueno - a kiedy przymierzales sie do kupna tych nieszczesnych napedow z jakimi opiniami sie spotykales o nich??

melag 05.09.2005 20:55

@tomal kupuj samsunga :zespol:

Teraz serio, Asus będzie nagrywał i może okazać się fajnym napędem, ale czy na dzień dzisiejszy jest to dobry wybór, wątpię.

Moje typy : BenQ 1640 lub 1620, LG 4163 no i może Pionner 110 choć na jego temat jeszcze nie wiele wiemy.
Pierwsze trzy sprawdzone dogłębnie :spoko:, odpowiednie tematy na forum.

marey 05.09.2005 21:07

Cytat:

Napisany przez melag
@tomal kupuj samsunga :zespol:

Teraz serio, Asus będzie nagrywał i może okazać się fajnym napędem, ale czy na dzień dzisiejszy jest to dobry wybór, wątpię.

Moje typy : BenQ 1640 lub 1620, LG 4163 no i może Pionner 110 choć na jego temat jeszcze nie wiele wiemy.

POPIERAM! :)

VIZZARD 06.09.2005 09:26

Cytat:

Napisany przez melag

No i proszę!

Znowu żwirek dla kotów! :D

Chyba poza kasą, którą ci ludzie dostają za reklamowanie Benka

Musi być chyba coś jeszcze ... :>

:mruga:

sonon 06.09.2005 09:57

VIZZARD, nie namawiaj na BenQ. To nuda będzie jak wszyscy będą mieli Benka :P

A tak możemy liczyć na testy innych palników, porównania... I może za kilka miesięcy pojawi się nowa gwiazda, która przyćmi Benka :P

melag 06.09.2005 10:08

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
No i proszę!

Znowu żwirek (BenQ)......

I muchomorek (Samsung):idea:

VIZZARD 06.09.2005 10:14

No dobra!
To brać Samsungi! :fala:

:D

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:29.