Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 25.01.2006, 12:11   #1
M4ciek
Bywalec

Data rejestracji: 30.08.2001
M4ciek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
nagrywarka DVD z HDD

Zainteresowany jestem zakupem stacjonarnej nagrywarki DVD wraz z dyskiem twardym. Ceny tego sprzetu, np. z dyskiem 160GB spadly znacznie (obecnie w granicach 1.5-2 tys. zl) stad i zainteresowanie, ktore mysle ze bedzie co raz wieksze

Interesuja mnie konkretnie 3 modele
PIONEER DVR 530
PHILIPS DVDR-3330H
SONY RDR-HX710
(te 3 modele dlatego ze jako pierwsze pojawily sie na naszym rynku)

nie wiem ktory bylby najlepszy i na jakiej zasadzie np. dziala wycinanie reklam w Pioneerze

a moze ktos ma juz taki sprzet w domu i moglby sie podzielic wrazeniami (zalety, wady)

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 25.01.2006, 13:11   #2
FatAlbert
Wujek Cięta Riposta ;D

Data rejestracji: 22.11.2005
FatAlbert jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>FatAlbert jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
nie zbyt orientuje sie w stacjonarnych nagrywarkach ale bierz taką która obsługuje wycinanie reklam wtedy będziesz mógł sie cieszyć
Stary 25.01.2006, 18:52   #3
joujoujou
( o )( o )
Zlotowicz

Data rejestracji: 15.05.2004
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Nie wiem jak to jest w nagrywarkach DVD, ale obawiam się, że podobnie jak w magnetowidach. Wycinanie reklam działa (teoretycznie) na kanałach wysyłających sygnały VPS/PSD (czy jakoś tak). A dlaczego teoretycznie? Bowiem zauważyłem, że sygnał VPS do startu nagrywania jest obecnie wysyłany w momencie, gdy zaczynają się reklamy przed programem, który chcesz nagrać, sygnał końcowy wysyłany jest po reklamach końcowych, sygnałów "pauzowych" w trakcie nie ma, kiedyś było inaczej, prawdopodobnie presja reklamodawców.

I nie jestem pewien, czy którakolwiek stacja PL to obsługuje, AFAIR tylko stacje niemieckie i kilka angielskich.
Problemy i porady wyłącznie na forum.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline  
Stary 25.01.2006, 19:03   #4
mensir67pl
***3665;***1769;***1758;

Data rejestracji: 21.04.2004
mensir67pl jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mensir67pl jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mensir67pl jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mensir67pl jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mensir67pl jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mensir67pl jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mensir67pl jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez M4ciek
nie wiem ktory bylby najlepszy i na jakiej zasadzie np. dziala wycinanie reklam w Pioneerze

WYCINANIE

Nagrywasz (fim)na HDD nagrywarki (edit)wycinasz reklamy recznie i nagrywasz na nosnik DVD

obym sie mylil tak golosno mysle

mensir67pl jest offline  
Stary 26.01.2006, 08:25   #5
hojlo1
Bywalec

Data rejestracji: 09.01.2005
hojlo1 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
joujoujou, mensir67pl - macie całkowitą rację.
W rodzimej TV - praktycznie nie ma wyboru (bo funkcje VPS itp. nie działają) i musisz po zgraniu na HDD sam przeszukać gdzie reklamy (szybko idzie).
Nie wierzcie w jakieś cuda o automatycznym wycinaniu reklam.

M4ciek - musisz "bardziej konkretnie" podejsć do nagrywarki (co nagrywasz, z czego itp) .
Dlaczego?
Ano - nawet ten sam producent wprowadza rózne zmiany w modelach i np ja użytkuje Pioneera DVR-520Hs, a nowszy jest technologicznie bardziej zawnsowany, jednak mam parę funkcji (ktorych brak w nowszym) i u mnie go dyskwalifikują (jak sporo innych).
Sporo nagrywarek po edycji potrafi z 1sek. pauzę zostawic (po cięciu ) - u mnie tego nie ma.
Niektóre nagrywarki mają: DV We/Wy, automatyczny start np. w takt satelity...
Itp. itd.
hojlo1 jest offline  
Stary 26.01.2006, 19:17   #6
M4ciek
Bywalec

Data rejestracji: 30.08.2001
M4ciek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
myślałem że to wycinanie to może na zasadzie podbijania całego pasma (jak wiadomo reklamy są zawsze głośniejsze, wrrr..)

hojlo1: nagrywanie ma być raczej do użytku domowego, czyli coś jak mnie nie ma w domu (a właściwie to nie ja to będę obsługiwać tylko głównie staruszkowie); większość do wywalenia po obejrzeniu, ale niektóre pozycje (np. filmy) miałyby zostać obrobione i nagrane na płytki

jak wychodzi sprawa połączenia takiej nagrywarki z kompem ? firewire ?

powiedz jakie funkcje Twoj model ma a ktorego nowszy nie ma i ktore wg. Ciebie go dyskwalifikuja ?

Twoje uprawnienia: