![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 12.03.2002
![]() |
Programy nie widza napedu (dvd)
Mam laptopa sluzbowego z nagrywarka dvd. Niestety zainstalowany program do nagrywania uwazam za kiepski (RecordNow Plus wer. 7) gdyz brakuje w nim wielu przydatnych funkcji a nagrywanie plyty (nawet CD) z danymi to nieporozumienie w przypadku koniecznosci overburningu.
Nie mam na tym laptopie praw admina a chcialbym miec jakis lepszy freewarowy program... Sęk w tym ze te programy nie widza napedu ![]() Czy istnieje jakis sposob aby nowo instalowane freewary widzialy naped? |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Cichy mod
Data rejestracji: 16.03.2003
![]() ![]() |
Zainstaluj sobie ASPI ;-)
![]() Ciekawy blog LiTEa <-- Click ![]() ![]() Jak używac google ? | Lite-on 52327S | BenQ DW1640@EW164B Zanim zadasz pytanie - przeczytaj! [v1.0] | Jak odwiesic CD w Nero? Typ folderow w XP, rejestr | Konto w XP do gier TIMEOUT w autostart | O-T-W-I-E-R-A-M-Y |
![]() |
![]() |
#3 |
( o )( o )
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A mo***380;e nero portable?
![]()
![]() |
#4 |
Wyjadacz ;)
![]() |
jak moge zainstalowac ASPI jesli pojawia sie komunikat o niemoznosci modyfikacji rejestru (zapewne brak uprawnien admina na laptopie)?
|
![]() |
![]() |
#5 |
Guru
Data rejestracji: 12.07.2004
![]() ![]() |
Do katalogu ka***380;dego programu wystarczy doda***263; ASPI Nero.
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wyjadacz ;)
![]() |
mam pytanka...
1. aspi NERO- w celu zafunkcjonowania Nero (nie moge go uzywac oficjalnie) czy aspi NERO aby dowolny program widzial nagrywarke? 2. KAZDEGO programu? rozumiem ze chodzi o pragramy obsugujace nagrywarke ale czy faktycznie KAZDEGO takiego? 3. musi byc aspi NERO czy moze byc aspi ADAPTECa? Instalacja aspi ADAPTECA padla z uwagio na niemoznosc modyfikacji rejestru czy zatem samo wrzucenie aspi NERO wystarczy - nie trzeba tam ingerencji w rejestr? |
![]() |
![]() |
#7 |
Wyjadacz ;)
![]() |
Szkoda ze nie ma odp na moje powyzsze pytanka
![]() Probowalem dalej i oto rezultaty: Reczna instalacja aspi Adapteca - brak mozliwosci modyfikacji rejestru wiec odpada. Zastosowalem ForceAspi - na temat rejestru ani slowa ale odmowa dostepu do folderu windows\system32\drivers - nie zapisal tam aspi32.sys. Reczne proby zapisania tez bez powodzenia - wciaz jakas odmowa skopiowania pliku - pewnie cenna mysl admina ją spowodowala... ![]() PortableNero - sprobowalem zastosowac ale widzi tylko jakis wirtualny Image Recorder. Wiec chyba odpada... Co jeszcze moge zrobic/sprobowac ? |
![]() |
![]() |
#8 |
( o )( o )
Zlotowicz
Mo***380;e format c?
![]() Ale admin pewnie nie b***281;dzie zadowolony... ![]()
![]() |
#9 |
Wyjadacz ;)
![]() |
ufff... kamien z serca... czekalem na tego typu wskazowke
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
ja powiem tyle - bez uprawnie***324; admina to naprawd***281; chyba nie da si***281; nic zrobi***263;.
uzyska***263; uprawnienia admina na systemie to nie problem.... problem ze znalezieniem pracy mo***380;e by***263; po tym jak prawdziwy admin si***281; zorientuje... je***347;li chodzi o darmowe programy do nagrywania to wszystkim co***347; brakuje mo***380;e dok***322;adnie dowiemy si***281; o co chodzi a potem pro***347;ba do admina o zainstalowanie? ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
( o )( o )
Zlotowicz
Cytat:
Dosta***322;e***347; za darmo laptopa, bez prawa do jego modyfikacji, wi***281;c ciesz si***281; tym, co masz, a jak chcesz mie***263; pe***322;n***261; kontrol***281; - kup w***322;asny. ![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.01.2007
![]() |
Bez rejestru nic nie zdzia***322;asz. Ka***380;dy zainstalowany program tworzy nowy wpis w rejestrze, a tu niestety nie mo***380;e tego zrobi***263;...
|
![]() |
![]() |
#13 |
Wyjadacz ;)
![]() |
macie racje, odpuszcze sobie... poczekam na lepszy dzien admina ktory w kazdej prosbie weszy podstep
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|