![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 12.11.2007
![]() |
Nagrywarka DVD nie czyta płyt - wieszanie sie komputera
Dobry wszystkim
Mam problem z grą Oblivion:GOTY,ale najpierw kilka kwestii technicznych: System operacyjny:Win XP + SP2 Model płyty głównej:Gigabyte - GA-945P-S3 Kartę graficzną i wersję sterowników:GeForce 7600 GS,sterownik 83.91 Wersję DirectX ![]() Wielkość pamięci RAM: 1GB (2x512MB) Procesor:Intel Core Duo 1.86 GHz Zainstalowane napędy wirtualne:Alcohol 120% 1.9.5 (Build 3105) ilość 1 Gra: oryginalna - nówka zafoliowana ( 2 DVD 1 CD ) Format partycji:NTFS Napędy:Nagrywarka DVD LG GSA-H10N Otóż przy próbie instalacji gry - po włożeniu płyty nie odpala się okienko instalatora - słychać tylko przez chwilę muzykę,ale instalator sie nie wyświetla.(Zaznaczam że płyty są orginalne ) Chcę odpalić z płyty przez setup.exe ale...nie mogę wejść na płytę,po podwójnym kliknięciu na płytę "Mój komputer" sie zawiesza,znika wszystko z pulpitu,widać tylko tapetę i kursor myszki - jedyne co mogę zrobić to wywołać "Menedżera zadań Windows" (alt+ctrl+delete) Dzięki opcji exploruj udało mi sie wejść na płytę ale po kliknięciu na setup znowu to samo. Próbowałem tak kilkanaście razy i zawsze to samo. Pomyślałem że to wina płyt ( druga płyta DVD tak samo sie zachowuje ) ale 3 płyta (CD) działa ok. Zrobiłem obraz gry ( przy użyciu Alcohola ) i odpaleniu go w Daemonie,ale ten w ogóle nie reagował na ten obraz (choć go widział i instalował w napędzie ) Poszedłem z płytami do kolegi sprawdzić - na nagrywarce DVD poszło natychmiast i zaczęło się instalować,a co lepsze na starym DVD-ROMie co ma ok. 5 lat też poszło i sie instalowało. Po powrocie do domu przetestowałem napęd różnymi płytami (DVD,CD) z grami,muzyką,programami,zdjęciami i wszystkie działają bez zarzutów. Nie mam kompletnie pojęcia co to może być.Płyty są ok.DVD też działa tylko nie odczytuje tych dwóch krążków. Po postawieniu nowego systemu problem jest nadal ten sam.Nigdy wcześniej nie spotkałem się z takim problemem.Płyty są czyste,nie porysowane. Tyle mi przychodzi do głowy,jeśli mam podać coś jeszcze,co może pomóc w rozwiązaniu problemu,to proszę to wymienić. Bardzo liczę na waszą pomoc. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Niekt***243;re gry wykrywaj***261; obecno***347;***263; program***243;w emuluj***261;cych (alcohol, daemon) i odmawiaj***261; wsp***243;***322;pracy.
Druga mo***380;liwo***347;***263; - nap***281;dy LG wymagaj***261; porz***261;dnych zasilaczy, w innym przypadku bywaj***261; z nimi k***322;opoty.
![]() |
![]() |
|
|