![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 04.10.2005
![]() |
nagrywarka DVD o najlepszej korekcji błędów
Witam,
potrzebuje kupić nagrywarkę dvd jak najszybciej. Pobieżnie tylko przeglądnąłem testy, ale ciągle pojawiają się nowe modele, więc może tutaj userzy są na bieżąco ![]() Nie zależy mi na prędkości nagrywania, czy płytka zostanie nagrana 1min szybciej czy wolniej, natomiast chciałbym aby moja nagrywarka miała jak najlepszą korekcje błędów. Cena powinna się zmieścić w 200-230zł. Widziałem temat o BenQu 1640, pojawiało się tam dużo wykresów, które nie wiele mi mówiły. ![]() Jeżeli to jest najsensowniejsza nagrywarka jeśli chodzi o korekcje błędów to czy są jakieś różnice w tym BenQu 1640 w wersji box i oem? (oczywiście chodzi mi o sam napęd, bez dodatków ![]() PS zdaje sobie sprawę, że takich tematów może być sporo, ale chyba szybko się dezaktualizują. Za dwa dni temat można spokojnie usunąć ![]() Pozdrawiam Pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Data rejestracji: 12.07.2004
![]() ![]() |
![]() http://www.cdrinfo.com/Sections/Revi...x?CategoryId=1 Jedynie BenQ 1640 otrzymał za korekcję ocenę max 5/5. ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 04.10.2005
![]() |
Dzięki, przejrzałem trochę testów w tym ofc 1640 i jestem już zdecydowany na tą nagrywarkę
![]() Jeszcze jedna rzecz tylko - czy są jakiekolwiek róznice między wersją BOX i oem? (oczywiście poza nikomu nie potrzebnym pudełkiem ![]() Warto dokładać 20zł do boxa? ![]() Wiem, że box ma chyba trochę inny panel. Czy na tym kończą się różnice? Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#4 | |
MiniDisc
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 01.02.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#5 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 04.10.2003
![]() |
Witam!!!
Mam pytanie czy DVD-ROMy mają z zasady lepszą korekcję błędów od DVD-RW czy nie? Jak w kwestji korekcji błędów wychodzi Pionier 110 np. w porównaniu z Benq1640? Może ktoś zna testy czy rankingi z najnowszymi modelami? Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#6 | |
Guru
Data rejestracji: 12.07.2004
![]() ![]() |
Cytat:
![]() http://www.cdrinfo.com/Sections/Revi...x?CategoryId=1 Pioneer 110D http://www.cdrinfo.com/Sections/Revi...4845&PageId=23 ![]() |
|
![]() |
![]() |
#7 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 18.09.2005
![]() |
czytając uważnie forum spotkasz informacje że Benq box i oem różnią się panelami i ...softem !
Ale ten model pewnie nie wchodzi w grę bo napisałeś że musi się mieścic w granicach 200-230 zł... a można to kupic za 165 bodajże ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 18.10.2005
![]() |
Ja może się wtrącę z nie do końca sprawdzającą się informacją. Często napędy sprzedawane jako OEM są montowane przez tzw. wyrobników firm a potem tylko markowane, natomiast BOX'y częściej trafiają się dobrej jakości. Polecam BOX, nie jest to duża różnica w cenie, ale można dużo zaoszczędzić na nerwach w użeraniu się z serwisem.
|
![]() |
![]() |
|
|