![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 11.08.2010
![]() |
Nagrywarka DVD-RAM tylko do filmow DVD
Witam .
Proszę o podpowiedz jaka nagrywarke DVD-RAM kupic do nagrywania filmow. Sporadycznie zajmuje sie kręceniem video i zaczyna mi padac nagrywarka a druga jaka mam od samego poczatku sprawiała problemy bo wykonane na niej kopie źle odtwarzały stacjonarne playery DVD. Nagrywanie przeprowadzam zawsze w najnizszej predkosci wiec nie zalezy mi na speedzie ![]() Zależy mi natomiast na jak najlepszym zapisie i bedzie tylko i wylacznie nagrywała VOB'y czyli klasyczny zapis filmow. Chodzi o najlepsza możliwą wspolpracę ze stacjonarnymi odtwarzaczmi DVD. pzdr Maciek |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Zamaskowany
![]() Data rejestracji: 12.10.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Do nagrywania Lite-on seria IHAS-X24 lub Sony Optiarc seri 72xx
Najnowsze nagrywarki nagrywają z minimalną prędkością DVD+R-R x8 ,a DVD R DL x4 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
no dobrze , niech nagrywaja x8 , zalezy mi na kompatybilnosci kopi filmow z odtwarzaczami stacjonarnymi .
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zamaskowany
Brałbym Sony Optiarc seri 72xx
Tu masz test najnowszego http://www.cdrlabs.com/Reviews/sony-...24x-dvdrw.html |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
a czy mozna ja zmusic do nagrywania DVD+R w trybie DVD-ROM ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Iniemamocny
Data rejestracji: 01.09.2004
jak byś zobaczył zaproponowany wyżej test nagrywarki to byś wiedział ......
Pozdrawiam ![]() Ostatnio zmieniany przez adax : 11.08.2010 o godz. 21:01 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zamaskowany
Sony na oryginalnych biosach DVD+R-R DVD+RW nie -tylko dla DVD+R DL jest możliwość ustawienia "DVD-ROM.
W Lite-on da radę za pomocą BookType / Bitsetting Utility for Optical Storage Products |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
![]() |
@adax
patrzylem a raczej zerknalem na podany test ale jest on po angielsku a nie czuje sie na sile analizowac testy w innym jezyku niz rodzimy - chyba nie ma jeszcze obowiazku znania obcych jezykow ? ![]() @czary2mary thx bo mam LG i w nero one same wymuszaja tryb DVD-ROM , myslalem ze to mozliwe w innych napedach. a czy w sumie to ma to jakies wieksze znaczenie w przypadku filmow i ich odtwarzaniu na stacjonarnych playerach zeby byl typ ksiegi na DVD-ROM ? czy to ma jakis wplyw ? moze niepotrzebnie czepiam sie tego ROMa ? moze wazniejsza jest sama jakosc zapisu ? Ostatnio zmieniany przez joujoujou : 11.08.2010 o godz. 23:59 Powód: EDYTUJ NIE GRYZIE!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
egipski bóg
Data rejestracji: 28.02.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
a czy w sumie nie ma na forum opcji EDYTUJ ?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Nagrywarka lg dvd ram GSA-H12L | ziutek47 | Napędy optyczne DVD | 0 | 04.12.2008 09:05 |
Nagrywarka NEC nie widzi płyt DVD pod WIN XP | Karamba26 | Napędy optyczne DVD | 2 | 10.06.2008 11:47 |
Projekt Freeware | Calme | Komputery - oprogramowanie i sprzęt | 0 | 16.05.2005 20:31 |
paer filmow SVCD na DVD uzywajac tylko Nero | peteros | DVD-Video | 12 | 22.04.2005 22:32 |