![]() |
Cytat:
Jak włożę płytę DVD do tej nagrywarki Sony,to nie może jej odczytać.Jak kliknę w napęd i nacisnę otwórz to wyskakuje taki komunikat: http://wstaw.org/images/free/2008/12...d_300x300.jpeg Trochę słabo widać. |
Plytki ktore wymieniles nie sa dobrej jakosci, TDK zatrzymalo sie w rozwoju w czasach nagrywarek CD, kup dobre plyty tzn Verbatim lub troche tansze Sony i nie bedziesz mial takich problemow, nagrywarka dvd ma dwa lasery jeden do cd drugi do dvd, jak ci czyta tloczone to ewidentnie wina plyt, utleniły sie i tyle
|
Cytat:
Cytat:
P.S.Sprawdziłem,czy nagrywarka czyta tłoczone płytki(włączyłem jakiś tam film oryginalny),no i okazało się,że czyta płytki tłoczone. |
99% problemów z nagrywarkami dotyczy doświadczeń z szajskimi płytami.
Jeśli ten przypadek wykluczymy, to w 99% przypadków oznacza to wymianę nagrywarki na nową :taktak: |
Cytat:
Nie trzeba uzywac nagrywarki aby sie zepsula, jezeli nie bedzie czytac plyt tloczonych to padla optyka i trzeba by kupic nowa nagrywarke :taktak: |
Cytat:
Dziwne jest to,że nic nie kombinowałem z nagrywarką i ok.2 tyg.temu wszystko działało. |
A na jakich plytach probowales nagrywac chodzi mi o producenta, a plyty tloczone czyta ?
|
Nagrywarka DVD: SONY DVD RW AW-G170A,problem!!
Witam
Mam nagrywarkę: SONY DVD RW AW-G170A.Problem polega na tym,że nagrywarka(dzisiaj to zauważyłem) nie odtwarza żadnych płytek DVD, także nie można w ogóle tą nagrywarką nagrywać czy też kopiować płytek DVD(jeszcze ok.1,5 tygodnia temu wszystko działało jak trzeba). Obecnie czyta tylko płytki CD.Pewnie też nagrywa płytki CD,ale tego akurat nie sprawdzałem. W Menadżerze urządzeń, jest komunikat,że "to urządzenie działa poprawnie" Nic nie kombinowałem z nagrywarką,problem dopiero dzisiaj zauważyłem.Jakie mogą być przyczyny?Prosiłbym o pomoc. P.S. Czy są jakieś programy do diagnozowania nagrywarek(napędów ogólnie)? |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:35. |