![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
Zobacz rezultaty głosowania: czy nagrywarka DVD TDK jest dobra? | |||
zdecydowanie tak (najlepsza na rynku) |
![]() ![]() ![]() ![]() |
9 | 36.00% |
tak, jednak sa lepsze |
10 | 40.00% |
srednia |
5 | 20.00% |
kupa |
1 | 4.00% |
Wszystkich głosów: 25. Nie możesz oddać głosu w tej sondzie |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 02.02.2004
![]() |
Nagrywarka DVD TDK
Co wiecie o tym produkcie i co mozna o nim powiedziec (czy to kupa czy moze cos wartego uwagi) - planuje zakup, slyszalem pochlebne opinie (a nawet czytalem
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Bywalec
Data rejestracji: 26.12.2002
![]() |
Myślę że jest godna uwagi zważywszy na cenę.Nie pmijając możliwości oczywiście.
#3 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 14.01.2004
![]() |
Dobra jak seria Cyclone ?!?! Tak mogłoby się kojarzyć. Czytałem wiele opinii no i............ niewygląda to zaciekawie. Rzekomo nie ma mozlwiości zapisywania multisesji na DVD ?!?!? no i nieobsługuje wiele tanich nośników (rzekomo bios 1.09 rozwiazuje problem).
Nie wiem bo jej nie mam, ale te opinie innej wiary odciągnęły mnie od zakupu tego modelu. Szkoda, bo TDK to raczej dobra i solidna firma ! |
![]() |
![]() |
#4 |
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 15.07.2002
![]() |
Test najnowszej nagrywarki DVD firmy TDK bedzie dostepny na naszej stronie za dwa tygodnie. Zapraszam bo urzadzenie jest szalenie ciekawe ...
#5 |
Bywalec
Data rejestracji: 23.12.2003
![]() |
Panowie zdaje się nie zauważyli, że TDK 440N przeszła już do historii. Zakończyła się firmwarem 1.0A, rozwiązującym problem kiepskich płytek (na wyraźne życzenie klientów).
Umarł król, niech żyje król. Nowa nagrywarka to TDK 880N, która już na starcie nie ma problemu z mediami. Rzekomo, rzekomo, rzekomo ... szkoda, że nie trochę nowsze. 1.0A dostępne jest od początku grudnia. Olav! Fakty please, fakty. Jak firma daje 2 lata gwarancji door-to-door to nie jest solidna? |
![]() |
![]() |
#6 |
Bywalec
Data rejestracji: 03.12.2002
![]() |
Miałem model 440N. Oczywiście musiałem wgrać bios 1.0A żeby mi w ogóle zaczęła wypalać płyty DVD-R (nawet marki TDK !).
Po tygodniu dostałem w swoje ręce Pioneera A06. Miałem obydwie w tym samym kompie przez następny tydzień i poczyniłem porównania użytkowania co do moich oczekiwań. Stwierdziłem, że STANOWCZO wolę Pioneer-a A06, chociażby ze względu na to, że napęd ten nie ma ŻADNEGO problemu z odczytywaniem płytek DVD-R marnej jakości i nagrywanych w innych spawarach (czego nie można powiedzieć o TDK 440N). Również ważne dla mnie było to, że Pioneer znacznie lepiej zrzuca materiał z płyt DVD-R na dysk, a także to, że płytki DVD-R/+R 4x można na Pioneerze nagrywać w razie potrzeby w prędkości 1x (na TDK najwolniej - 2x).
#7 |
Kitty loves Agit! =^_^=
Data rejestracji: 25.11.2002
![]() |
Multisesje: tutaj sprawa i tak jest nieciekawa, bo mimo ze nagrywarka potrafi je nagrac czy tez nie... to jest to w wiekszosci wypadkow bez roznicy, bo ulamkowy procent czytnikow dvd czyta wiecej niz pierwsza sesje, czyli nagrasz 1 GB dograsz potem 3 GB i tak w kompie zobaczysz tylko ten pierwszy.
![]() A od tego TDK to zdecydowanie lepiej wziasc Pioneera A06.
=^.^= Pioneer DVR-A06, Plextor 4824TA, Toshiba SD-M1612 Sometimes in the dark, When I close my eyes, I dream of you... If I could fly across this night, Faster than the speed of light... i would be with you |
![]() |
![]() |
#8 |
Bywalec
Data rejestracji: 18.03.2004
![]() |
Nie zgodze się że TDK 440N przeszła do historii. Jest to bardzo dobra nagrywarka, co z tego że tylko albo aż tylko x4, mi taka prędkość nie przeszkadza. Kupiłem ją w styczniu za 350 zł (nówke) - więc za taką cenę i wcale ze złymi parametrami uważacie że to już historia? Nagrywarka DVDx4 za 350 zł jak zwykłe nagrywarki cd-r chodzą nawet po 500 zł to zły zakup??
#9 |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
NEC1300 (tdk440) to rzeczywiscie dobry produkt ale NEC2500 (tdk880) jest o niebo lepszy (podobnie litek 812 jest duzo lepszy w zapisie od niezlego 451).
|
![]() |
![]() |
#10 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 26.07.2004
![]() |
Totalne beznadziejne głupoty!!! TDK DVD 880N świetnie sobie radzi z multisesjami i włąsnie wręcz odwrotnie - idealnie radzi sobie z tandetnymi nośnikami a oryginalne pożądne nośniki nagrywa czasami z wiekszą prędkością niż można (oczywiście bardzo dobrze to robi). Napęd jest naprawdę bardzo dobry, w dodatku potwierdziły się informacje że TDK 880N ma o wiele lepszą korektę błedów od NEC'a 2500A. Może cena - może ostraszyć ale jeśli ktoś ma pieniądze lub ma okazję zakupić tą nagrywarkę taniej (ja zakupiłem za 640 zł na warszawskiej giełdzie komputerowej) to naprawdę polecam tą wypalarkę. Może nie jest najlepsza na świecie ale napewno to jeden z lepszych produktów na rynku.
|
![]() |
![]() |
#11 |
Bywalec
Data rejestracji: 18.06.2004
![]() |
Mam aktualnie 2510A i 880N. Chwilowo przesiadłem się na 2510A. Mniej himeryczna. 880N jest bardzo wrażliwa na strumień danych. Zapomnij o przeglądaniu internetu, gdy nagrywasz 2x! Nie lubi sporej rzeszy płytek (tanich). Objawia się to w ten sposób, że pozwala je wypalać tylko 4x a filmy na tej szybkości i przy tych płytkach się mrożą. Pod tym względem 2510A jest o niebo lepsza. Z czytaniem wypalonych na innych palnikach płytek jest nieźle. Jest cichsza od 2510A. Ma też zmieniony obieg powietrza. Dmucha mocno z przodu (ten ***8222;laminarny strumień powietrza oczyszczający soczewkę lasera***8221;). Niestety, tak mam zamontowaną ją w kompie, że cała odmuchuje się kurzem ze środka, fleja jedna. Trzeba przecierać co 2 dni. Za to gwarancję ma super. Sprawdziłem. dzwonisz na szyszkową, po rozmowie nadają ci numer reklamacji. Po godzinie dzwoni kurier i umawiacie się na określoną godzinę. Przyjeżdża, odbiera i czekasz na ponowny telefon, gdy wróci. bez kosztów, stania na poczcie itp. Niestety, mimo że obiecano mi nową nagrywarkę za 3 dni (stara wypalała WSZYSTKIE nośniki tylko 4x) to musiałem dzwonić co tydzień z awanturą. Za to po 3,5 tygodnia przyszła nówka z bonusem (10 płytek DVD-R 8x TDK). Ta chodzi dobrze i jest jeszcze prawie 2 latka na gwarancji. Dla samego sprzętu bym nie kupił. Ale może dla tej gwarancji? Tak mnie litek przećwiczył, że właśnie gwarancja była dla mnie ważna. A propos, mogę ją sprzedać za 600 zł
![]() |
![]() |
![]() |
|
|