![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 23.12.2007
![]() |
![]()
Witam,
Mam problemik z tą nagrywareczką na SATA. Śmiga pięknie a nawet zbyt szybko. ![]() Problem: Brak możliwości wyboru prędkości nagrywania w Nero i innych programach. Poprostu idzie zapis na maxa. Przez to płytki x8 lecą co chwilę do śmietnika. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Technik Informatyk
Data rejestracji: 22.01.2005
![]() |
Mam wrazenie ze twoje plytki sa podstawkami pod piwo a nie plytami do zapisu juz od dawna nie robi sie 8x wiec masz jakies badziewie albo odrzuty, kup pozadne plyty, Verbatim, Sony i bedzie smigac jak ta lala
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
Nie chodzi o jakość płytek w tym przypadku poległy Esperanza LS lecz o możliwość wyboru prędkości zapisu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Technik Informatyk
![]() |
Oczywiscie ze chodzi o jakosc plyt, jak kupujesz takie badziewie jak esperanza to nie dziw sie ze nagrywarka nie ma takowej plyty w swoim firmware, kupuj markowe plyty i bedziesz mogl wybierac predkosc zapisu i jakosc zapisu jak i trwałość danych bedzie lepsza
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
Pomijająć płytki - Czy Ty kolego palisz wszystkie na maxa ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Technik Informatyk
![]() |
Oczywiscie ze nie, pale glownie z predksocia 8x ale wszystkie maja indeks 16x bo tylko takie sa aktualnie produkowane i pale tylko na Vebatimach i Sony, jak mi sie bardzo spieszy to pale 16x ale nigdy szybciej tzn 18x czy tym bardziej 20x
Predkosc zapisu takze jest zalezna od plytek i napedu ale na pewno nie pale na plytach typu esperazna, omeg itp bo takie plyty czesto jak mi znajomi przynosz***261; nie chca sie wypalic a o odczycie juz nie wspomne |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
Ja Ciebie doskonale rozumiem. Ale ja nie mam wyboru i na tanich płytkach ani na markowych TDK, Verbatim itd. jestem ciekaw czy ktoś zna rozwiązanie mojego problemu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Technik Informatyk
![]() |
Jakos mi sie nie chce wiezyc ze na Verbatimach masz wybor predkosci tylko maks, w linku ponizej masz firmware do swojego napedu jak aktualizacja nie pomoze i faktycznie sprawdza***322;e***347; na verbatimach to proponuje sprawdzi***263; na innym kompie jak to nic nie da oddaj naped na gwarancje http://forum.rpc1.org/dl_firmware.php?download_id=2424
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Nowy na forum
![]() |
Zainstalowałem Nero 8 i jest wybór prędkości zapisu. Powiedzmy ze to złoty środek bo w pozostałych programach nie mam wyboru opcji prędkości.
Dziękuje za pomoc. Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Guru
Data rejestracji: 14.05.2005
![]() |
Mo***380;e nagrywarka, jest tak nowa, ***380;e starsze programy jej nie obs***322;uguj***261;?? Innego rozwi***261;zania nie widz***281;
![]()
![]() |
#11 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 19.11.2007
![]() |
U mnie nie można skasować płyty dvd-rw.
Jaki macie firmware do tego samsunga? Ewentualnie skąd można go ściągnąć? |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Człekokształtny
Data rejestracji: 27.12.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
alcohola masz?
![]() |
#13 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 15.02.2006
![]() |
czym r***243;zni sie SH-203 od SH-202 ? bo r***243;znicy nie zaobserwowa***322;em i ktory jest lepszy pod wzgledem odczytu ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|