![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 22.09.2009
![]() |
LG GSA-4163SBBU
Witam,
Posiadam nagrywarkę DVD LG GSA-4163SBBU i... Płyty odczytuje jako-tako, tzn. 8/10 razy odczytuje, czasem trzeba wyjąć, znowu włożyć i w końcu załapie i działa - git malina, ale... Jeśli chodzi o nagrywanie - klapa. Zmarnowałem już grubo ponad 20 płyt DVD i ciągle to samo. Nie mogę wypalić żadnej płytki, ciągle wyskakuje błąd - "Zapis z prędkością XXx nie powiódł się"... Próbowałem NERO, kilka różnych wersji, jakimś CD Bruner xp czy jakoś tak i kilkoma innymi freeware/shareware i ani razu ni udało mi się wypalić... Pytanie do was. Czy możliwe jest, aby zepsuła się sama nagrywarka, a napęd sam w sensie do odczytywania płyt działał? Czy mogę to jakoś samemu naprawić? Proszę o pomoc i rady. ![]() celeron 2.8 512ddr fx 5500 Nie wiem, jakie dane czy informacje mam podać, aby ułatwić Wam pomoc. Pozdrawiam, paczeK PS Zaznaczam, że jestem strasznie mało obeznany w sprawach komputerowych, więc proszę o wyrozumiałość. ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Data rejestracji: 01.08.2007
![]() ![]() ![]() ![]() |
Jaka to marka płyt, jaka wersja firmware
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
Marka płyt, na jakich nagrywanie ostatnimi czasy nie powiodło się to, m.in.
VERBATIM TDK +r ; -r SONY BENQ Jeśli chodzi o firmware to na naklejce na napędzi widnieje napis A104. Poszukałem na google i znalazłem na Waszym serwisie firmware 106A ( nowsze oprogromowanie ). Teraz pytanie, czy mam to firmware zainstalować? I jeśli instalacja jego jest nieco inna niż każdego 'banalnego' programu pod Windowsa, proszę o krótką instrukcję. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zamaskowany
![]() Data rejestracji: 12.10.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
Zrobiłem kilka rzeczy i...
1. Wyczyściłem napęd z kurzu, itd. Do lasera nie idzie się jako-tako dostać, bo zdejmuje się pokrywa tak jakby od dołu, a laser jest od góry. : / 2. Wgrałem firmware 106A, res kompa. 3. Próbuję wypalić płytkę przez Nero 6.1.4.1 z minimalną prędkością. Idzie standard pare procent iznowu błąd: "Zapis z prędkością 4x nie powiódł się." Ehhh... :-/ |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
problem z DVD LG GSA H58N | zapalos | Napędy optyczne DVD | 9 | 11.07.2008 16:48 |
PROBLEM - LG GSA H42N i fatalna predkosc zapisu - NEED HELP!! | Cat11 | Napędy optyczne DVD | 10 | 13.07.2007 09:29 |
Lg Gsa H12n | tomili | Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych | 1 | 11.02.2007 04:45 |
Problem z nagrywarką LG GSA H12L | Dominic6 | Napędy optyczne DVD | 2 | 04.01.2007 20:18 |
roznica miedzy LG GSA 4163B, a 4163BBU | covo | Napędy optyczne DVD | 1 | 10.09.2005 21:39 |