Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 15.11.2008, 12:52   #1
pentagramsss
Nowy na forum

Data rejestracji: 15.11.2008
pentagramsss w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Unhappy nagrywarka LG GSA4163 Double Layer nie czyta płyt

Witam
Witam
mam nagrywarkę LG GSA4163 Double Layer od środy.Bios i system ją widzi lecz gdy włożę płytę cd albo dvd nie czyta jej ;/ tak samo nero albo alcohol widzi tylko pokazuje iż nie ma płyty w napędzie... jedyne co mogę zrobić to wysunąć tackę .... pokazuje że nie ma płyty w napędzie(jak jest). Nagrywarkę mam na slave zworki przemieniałem też nic nie dało;/... co zrobić?

czy problemem będzie laser czy może bios nagrywarki..? w nagrywarce ja taki cienki 4-pinowy wtyk .. do czego on służy?>

Kumpel ma taką nagrywarkę przez rok i jest zadowolony więc kupiłem taką samą używaną na gwarancji... co mogę zrobić ??
pentagramsss jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 16.11.2008, 09:53   #2
joujoujou
***1022; ***1023;
Zlotowicz

Data rejestracji: 15.05.2004
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Hmm, co mo***380;esz zrobi***263;?

Najlepiej jak j***261; czym pr***281;dzej oddasz - najwyra***378;niej da***322;e***347; si***281; nabra***263; na zabytkowy szmelc.

A p***243;***378;niej zajrzyj tutaj, i poczytaj, najlepiej od ostatniej strony.
Problemy i porady wyłącznie na forum.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.11.2008, 10:24   #3
yahol
Głupi Yasio

Data rejestracji: 27.05.2003
yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Biospodany przez cdrifo, A106
ale z tego co wiem jest nowszy, warto poszukac i zamontowac.
Jak nie pomoze - znaczy laser.
4pinowy wtych, zapewne masz na mysli gniazdo audio analog. Tym sie podlacza przewodem analogowym do plyty do gniazda dzwiekowego analogowego.
Ale XP obsluguje natywnie digital.
To wszystko sa moje pzypuszczenia i domysly.
Wiec nie sugeruj sie za nadto.

Ps: to bylo wczoraj - tyle, ze forum padlo i nie zapisalo sie nic a nic.
IMHO zgadzam sie z Jou, lepiej ja zwrocic niz sie meczyc.
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji!
yahol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: